Behang combineren in het interieur: 60 ideeën (foto)

Behang combineren in het interieur: 60 ideeën (foto)

De keuze van wandbekleding is altijd een veeleisende taak geweest. Behang helpt om de gewenste stijl volledig in het ontwerp te belichamen of een harmonieuze achtergrond te worden voor een mooie compositie. Het combineren van behang in het interieur is een combinatie van verschillende patronen, kleuren, texturen. Experts van over de hele wereld gebruiken zo’n originele benadering, niet alleen vanwege het esthetische uiterlijk, maar ook om kleine onvolkomenheden van de kamer te verbergen, de ruimte visueel uit te breiden / te verkleinen, de geometrie te corrigeren, de kamer in twee afzonderlijke zones te verdelen met behulp van contrast zonering. In ons artikel zullen we de meest relevante en creatieve ideeën bekijken voor het inrichten van verschillende kamers met gecombineerd behang..

Achtergrondcombinatie-opties

Ondanks dat de essentie van deze ongebruikelijke techniek volkomen duidelijk is, moet je de juiste opties, geheimen en optimale combinaties van behang kennen die perfect in je interieur passen..

Verticaal combineren

Deze optie voor wandontwerp is geweldig voor het corrigeren van lage plafonds en donkere hoeken van de kamer. De combinatie van verticale strepen van verschillende tinten van dezelfde kleur (blauw en donkerblauw) of texturen (glanzend en mat) helpt om de ruimte ruimer en helderder te maken. Grote en kleine strepen, donker of licht, kunnen ook afwisselen. Tegenwoordig kun je met verticale combinaties ook afstand nemen van strikte volgorde en verticale fragmenten op een stevige achtergrond gebruiken. Verticale combinatie van behang vormt een aanvulling op het ontwerp van de kamer in dergelijke stijlen: klassiek, hi-tech, grunge, loft.

Verticale combinatie van behang in het interieur Verticale combinatie van behang in het interieur

Horizontale combinatie

Dit type kamerdecoratie omvat een combinatie van twee soorten hekjes (met verschillende texturen) en het maken van panelen. Horizontale strepen kunnen gecombineerd worden met kunststof/houten balken of andere soorten afwerkingsmaterialen (bijv. sierpleister). Om het ontwerp er elegant uit te laten zien, is het raadzaam om het onderste deel van de muur te decoreren met sierstrips of behang dat het kan imiteren, en het hogere deel te decoreren met een niet-geweven wandbekleding..

Horizontale combinatie van behang in het interieur

Behang combineren met verschillende ornamenten

Het gebruik van grote en kleine ornamenten kan een geweldige praktische oplossing zijn voor het corrigeren van oneffen muren. Met de juiste combinatie selecteer je eenvoudig één focuspunt in de kamer (bed, gastenhoek, werkruimte in de keuken). Voor dit doel zijn de volgende opties zeer geschikt: stijlvol damastornament, kleine zigzaglijnen, geometrische vormen, bloemenprints, verweven lijnen. Vergeet het spel van twee kleuren niet – helderder en neutraler. Deze ontwerpoptie ziet er geweldig uit in de stijlrichtingen van art deco, modern, eclecticisme, pop-art.

Behang combineren met verschillende ornamenten Behang combineren met verschillende ornamenten

Combinatie met fotobehang

Een goed idee voor wie de nodige accenten mooi en bondig in de ruimte wil plaatsen. Een muur met een 3D-patroon van de natuur ziet er goed uit op een groene achtergrond, een fotobehang met een gladde textuur zal een competente oplossing zijn voor een democratische klassieke kamer, een loftstijl zal worden versierd met een reliëfoppervlak met imitatie van gips. Bij het kiezen van dit type wandbekleding moet er rekening mee worden gehouden dat de combinatie van twee soorten behang met elkaar moet harmoniëren en niet moet opvallen tegen de algemene achtergrond..

Combinatie met fotobehang

Combinatie met behangpapier

De oplossing om elke kamer in enkele seconden te transformeren. Speciale inzetstukken kunnen worden ingelijst met vormdelen (molding) of kunststof strips. Het is het beste om ze te combineren met gestructureerd en dichtbehang (vlies, acryl, gezeefdrukt of complexe patronen). Dit soort interieurontwerp ziet er echt luxueus uit..

Combinatie met behangpapier Combinatie met behangpapier

Combinatie-ideeën voor verschillende kamers – foto

Mooie combinaties van behang zullen er harmonieus uitzien in elke kamer. Ze zullen een kamer de nodige sfeer van thuiscomfort geven, een andere kamer veranderen in een plek voor creativiteit en werk, ze zullen de keuken helpen een elegantere hoek te worden, de badkamer – een ontwerpcreatie..

Behang combineren in de slaapkamer

De ontspanningsruimte sluit meestal omvangrijke items uit, evenals een teveel aan accessoires. Maar als je de slaapkamer wilt inrichten zonder de sfeer van kalmte en rust te verstoren, dan zijn de volgende opties geschikt: je concentreren op één onderwerp of je creativiteit / hobby benadrukken. Met een helderder behang kun je een stijlvol bed, open haard of ongebruikelijke planken benadrukken en de rest van de achtergrond minder pakkend maken. Het accent kan een muur zijn evenwijdig aan de slaapplaats. De achtergrond is behang met je favoriete muziekmotieven, nationale noten of patronen die het algehele ontwerp van de kamer kunnen benadrukken (imitatie van hout voor de loftstijl, florale ornamenten voor de Provence, geometrische patronen voor de klassiekers, heldere retro-schilderijen voor pop-art ).

Behang in de slaapkamer combineren - foto Behang in de slaapkamer combineren - foto Behang in de slaapkamer combineren - foto Behang in de slaapkamer combineren - foto Behang in de slaapkamer combineren - foto Behang in de slaapkamer combineren - foto Behang in de slaapkamer combineren - foto Behang in de slaapkamer combineren - foto

Behang combineren in de woonkamer

Een ruimte voor intieme bijeenkomsten met dierbaren kan uw gasten verrassen met de juiste combinatie van behang. Uitstekende smaak kan worden benadrukt door de volgende combinatiemogelijkheden: streep en eentonigheid, bloemmotieven en kleine stippen, geometrische complexe ornamenten en dichte texturen van behang, cellulaire motieven en afbeeldingen, fresco’s en eentonigheid, damast op een witte achtergrond, verticale en horizontale strepen. Dergelijke ontwerptechnieken kunnen van een woonkamer een echt kunstwerk maken. Als u de integriteit van de ruimte wilt behouden, moet de combinatie in een of twee vergelijkbare tinten variëren, als uw doel contrasterende zonering is, moet u letten op verschillende kleurencombinaties (blauw en perzik, wit en zwart, koffie en citroen ).

Behang in de woonkamer combineren - foto Behang in de woonkamer combineren - foto Behang in de woonkamer combineren - foto Behang in de woonkamer combineren - foto Behang in de woonkamer combineren - foto Behang in de woonkamer combineren - foto Behang in de woonkamer combineren - foto Behang in de woonkamer combineren - foto Behang in de woonkamer combineren - foto

Behang combineren in de kinderkamer

De wandbekleding van de kinderkamer moet overeenkomen met de stemming en het karakter van het kind, zijn smaak en interesses. Op basis hiervan kunt u een keuze maken voor een verticale, horizontale of andersoortige combinatie. Meestal wordt een patchwork-ontwerp gebruikt voor een kinderkamer. Dit is een complexe techniek van restjes van verschillende achtergronden, die met zijn enigszins chaotische en kleurrijke uiterlijk elk kind kan sussen. Verschillende texturen, tekeningen en ornamenten geven de kamer een speciale vrolijke sfeer, die nodig is voor de psychologische gezondheid van kinderen..

Behang combineren in de kinderkamer - foto Behang combineren in de kinderkamer - foto Behang combineren in de kinderkamer - foto Behang combineren in de kinderkamer - foto Behang combineren in de kinderkamer - foto Behang combineren in de kinderkamer - foto Behang combineren in de kinderkamer - foto Behang combineren in de kinderkamer - foto Behang combineren in de kinderkamer - foto Behang combineren in de kinderkamer - foto

Behang combineren in de badkamer

Voor zo’n afgelegen en intieme plek zou het meest optimaal zijn om twee soorten afwerkingen te gebruiken: behang en hout, behang en steen, behang en sierpleister. Als het niet mogelijk is om dit plan uit te voeren, kunt u in plaats van echt afwerkingsmateriaal een muurachtergrond gebruiken met een imitatie van alle noodzakelijke details. Hard vinyl is hiervoor het meest geschikt. Het heeft niet alleen een mooie uitstraling, maar voldoet ook aan de belangrijkste criteria voor behang in de badkamer: duurzaamheid, luchtdichtheid, gemakkelijke tolerantie voor verschillende temperaturen..

Behang in de badkamer combineren - foto Behang in de badkamer combineren - foto Behang in de badkamer combineren - foto Behang in de badkamer combineren - foto Behang in de badkamer combineren - foto

Behang in de gang combineren

Zelfs de meest onopvallende en kleine gang kan er stijlvol en gezellig uitzien. Om dit te doen, volstaat het om de gewenste balans van kleuren of texturen te observeren. Een lange en smalle gang kan bijvoorbeeld ruimer worden als de zijwanden zijn bedekt met licht behang en de kopwanden donker zijn. Ook kunnen eventuele oneffenheden worden verborgen door een veelkleurige patchwork-combinatie met gewoon effen behang of afgewisseld met grote ornamenten met krullen (als de gang ruim genoeg is).

Behang in de gang combineren - foto Behang in de gang combineren - foto Behang in de gang combineren - foto Behang in de gang combineren - foto Behang in de gang combineren - foto Behang in de gang combineren - foto Behang in de gang combineren - foto Behang in de gang combineren - foto

Published
Categorized as Ideeën