DIY papieren roos: 90 foto-ideeën

DIY papieren roos: 90 foto-ideeën

Papieren rozen zijn een geweldige en ongewone decoratie die kan worden gebruikt als interieurdecoratie of een origineel cadeau. Met zeer eenvoudige technieken kun je ze zelf maken. Papieren rozen zullen je huis vullen met zachte warmte en comfort, en elk van hen zal worden beloond met de liefde van de auteur. Een boeket van dergelijke rozen gevuld met snoep zal een gedenkwaardig geschenk zijn..

Spiraalroos van papier

De eenvoudigste, maar zeer interessante versie van papieren rozen. Om het te maken, heb je papier nodig (hoe dikker hoe beter), een schaar en eventuele lijm. Knip een cirkel uit het vel van de geselecteerde kleur. De diameter kan willekeurig zijn. Teken en snijd de resulterende cirkel in een spiraal, draai het stuk stevig vast en vorm een ​​knop. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door aan de buitenrand van de spiraal te beginnen. Verspreid en lijm de bloembladen aan de binnenkant van de knop. Gebruik voor veelkleurige rozen papier in de juiste tint of verf over de afgewerkte witte roos met gouache.

DIY spiraal roos van papier DIY spiraal roos van papier DIY spiraal roos van papier DIY spiraal roos van papier

Golfpapier roos

Gebruik golfpapier om de rozen er zo realistisch mogelijk uit te laten zien. Het ziet er prachtig uit, is zeer flexibel en houdt perfect zijn vorm.

Voor het vervaardigen heb je het golfpapier zelf van de gewenste kleur, schaar en lijm nodig, en voor het maken van de steel – draad.

Nadat u de grootte van de knop hebt bepaald, knipt u een strook papier uit. Begin vervolgens met het wikkelen van de strip om de draad en lijm elke nieuwe winding. Knip bloemblaadjes in verschillende vormen en maten uit en plak ze op de basis van de knop. Breng lijm alleen aan op de onderkant van het bloemblad.

Om kelkblaadjes te maken, neem groen papier en plak het op de basis.

DIY golfpapier roos DIY golfpapier roos DIY golfpapier roos DIY golfpapier roos

DIY-roos met origami-techniek

Origami is de klassieke Japanse kunst van het vouwen van vormen uit een rechthoekig vel papier. In dit geval wordt er geen lijm of schaar gebruikt..

1. Vouw het voorbereide vierkante vel dubbel.

2. Vouw nogmaals van rechts naar links..

3. Vouw het bovenste vierkant uit om een ​​driehoek te vormen

4. Draai het werkstuk om en draai het vierkant van rechts naar links.

5. Volg stap nummer 3.

6. Buig de hoeken naar de middellijn.

7. Buig de kleine driehoeken en vouw ze terug.

8. Open ze en maak vierkanten.

9. Vouw de vrije bovenhoeken naar beneden. Herhaal dit voor elk vierkant.

10. Draai het werkstuk om en herhaal stappen 6-11.

11. Vouw de bovenhoek naar beneden.

12. Open het werkstuk om het volume te geven..

13. Neem de twee middelste hoeken en vouw ze uit, uitgelijnd in hetzelfde vlak. Omslaan.

14. Vouw de bovenste driehoek naar de middellijn zodat deze loodrecht op het vierkant staat..

15. Vouw de bovenhoek van het vierkant rechtsonder diagonaal naar beneden..

16. Draai het resultaat van je werk 180 graden en herhaal de stappen uit de vorige paragraaf.

17. Neem de toekomstige roos en begin de muren te draaien om de bloem te vormen.

18. Gebruik een tandenstoker of een pincet om de bloembladen naar wens te buigen..

Als je alles goed hebt gedaan, krijg je een heel mooie roos uit één stuk papier..

DIY-roos met origami-techniek DIY-roos met origami-techniek DIY-roos met origami-techniek DIY-roos met origami-techniek DIY-roos met origami-techniek DIY-roos met origami-techniek DIY-roos met origami-techniek DIY-roos met origami-techniek DIY-roos met origami-techniek

Gelaagd papier roos

Een roos met een interessante voering in de vorm van bloemen zal dienen als originele decoratie voor een geschenkverpakking of als interieurdecor. Het is gemakkelijk te doen en het resultaat is zeer presentabel..

Wat heb je nodig: golfpapier, dik patroonpapier, lijm, schaar, dubbelzijdig plakband.

Snij bloemen met 5-6 bloemblaadjes uit dik papier. De vorm kan willekeurig zijn, als het ongebruikelijk is, zal het heel origineel blijken te zijn. Snijd de bloembladen tot in het midden en leg de delen op elkaar, plak het resultaat vast met plakband. Zo krijg je het volume.

Vorm vervolgens de roos zelf. Knip een strook golfpapier met een beeldverhouding van 5: 1. Draai het begin stevig vast en vorm het midden. Rol vervolgens de rest van de tape op en lijm de punt vast. Lijm tot slot de roos op de rest van de details. Klaar!

DIY papieren roos met meerdere niveaus DIY papieren roos met meerdere niveaus DIY papieren roos met meerdere niveaus DIY papieren roos met meerdere niveaus DIY papieren roos met meerdere niveaus DIY papieren roos met meerdere niveaus

Gele roos van papier

De afgewerkte bloem ziet er erg gestructureerd en delicaat uit en is over het algemeen geschikt voor het decoreren van elk item. Natuurlijk kunnen de kleuren variëren, maar kies voor het beste effect subtiele snoeptinten..

Knutselmaterialen zijn uiterst eenvoudig – dit is dik papier, een schaar en lijm.

Teken bloemblaadjes op papier: 5 harten en 3 bagels in elke vorm. Knip ze uit. Maak ondiepe sneden in het midden van de harten. Leg de gevormde uiteinden op elkaar en lijm ze vast. Neem een ​​houten stok of potlood en draai de andere drie elementen eromheen om het midden te vormen. Lijm ook de uiteinden. Bevestig de hartvormige bloembladen één voor één aan het centrale deel van het vaartuig. Lijm een ​​kleine cirkel aan de onderkant van de resulterende roos, zodat de bloem stabiel is en als detail kan worden gebruikt om het gewenste item te versieren..

DIY gele roos van papier DIY gele roos van papier DIY gele roos van papier DIY gele roos van papier DIY gele roos van papier DIY gele roos van papier DIY gele roos van papier DIY gele roos van papier DIY gele roos van papier DIY gele roos van papier

Roos in quillingtechniek

Het draaien van papier is ontstaan ​​in de late middeleeuwen, maar de techniek bereikte in onze tijd zijn hoogtepunt in populariteit. Quilling siert ansichtkaarten, geschenken, woninginrichting en zelfs kleding! Het niveau van complexiteit van het maken van een bepaalde compositie fluctueert vrij sterk, en als je een beginner bent in dit vak, zal een eenvoudig ambacht van een roos van pas komen..

Je hebt dus nodig: een lint van gekleurd xeroxpapier 1×20 cm, een tandenstoker, een gewone of speciale priem om te quilling (je kunt zonder), lijm, schaar.

Draai het begin van de tape 3 slagen stevig vast met een priem of met de hand. Zet het resultaat vast met lijm. Vouw de strip in een hoek van 45 graden en draai hem in een cirkelvormige beweging. Herhaal de procedure en bevestig elke draai met lijm. Wikkel de punt in de basis van de roos en lijm. Als u besluit een priem of een tandenstoker te gebruiken, wordt de hele procedure rechtstreeks op de naald uitgevoerd en aan het einde van het proces laat u het vaartuig erop zitten totdat de lijm droogt.

DIY papieren roos met behulp van quilling-techniek DIY papieren roos met behulp van quilling-techniek DIY papieren roos met behulp van quilling-techniek DIY papieren roos met behulp van quilling-techniek

DIY roos met snoep erin

Een ongewoon en ongetwijfeld gedenkwaardig geschenk zal een boeket rozen zijn, waarin heerlijke snoepjes zijn verborgen. Niemand zal onverschillig blijven voor zo’n spectaculair cadeau..

Bereid de volgende gereedschappen en materialen voor voordat u aan het werk gaat: voor het maken van een bloem en bladeren – golfpapier; schaar, bloemendraad en tape; sterk genoeg draden; en natuurlijk kleine ronde snoepjes!

Knip vijf rechthoeken uit met parameters: breedte – 6 cm, hoogte – 7 cm, evenals zes met verhoudingen: breedte – 4 cm, hoogte – 7 cm Vorm bloemblaadjes van de resulterende rechthoeken. Door toekomstige bloembladen van het midden naar de randen uit te rekken, krijgt u een realistische vorm.

Bereid groenpapieren kelkblaadjes voor. Rek het papier voor elk stuk papier uit en draai de bovenrand een beetje. Gebruik een touwtje om het snoepje aan de draad te binden. Wikkel een breder bloemblad rond het snoepje om het te verbergen. Bind vervolgens de basis aan de draad.

Wikkel de kern naar analogie met de resterende bloembladen. Bevestig smallere bloembladen in paren tegenover elkaar. Bevestig de eerder voorbereide kelkblaadjes aan de basis met tape. Klaar!

DIY papieren roos met snoepjes erin DIY papieren roos met snoepjes erin DIY papieren roos met snoepjes erin

Ideeën voor toepassing van papieren rozen

DIY papieren rozen zijn een universele decoratie. Ze kunnen worden gebruikt als een onafhankelijk decorelement, bijvoorbeeld vouwen in een mand of in een vaas plaatsen, of het geselecteerde object met hun hulp transformeren. We hebben verschillende ideeën voorbereid om u te helpen uw huis te versieren voor de vakantie of om unieke dingen te creëren voor dagelijks gebruik..

Topiary

Topiary in het interieur is in de regel een kunstmatig gecreëerde boom met een ronde kroon. In ons geval wordt in plaats van bladeren een geïmproviseerde plant versierd met rozen..

De bal waarop de bloemen worden geplaatst, moet van sisal of bast zijn. Alles kan als koffer worden gebruikt, zelfs een aluminium pijp; het enige dat overblijft is om het te versieren met een prachtig lint van groene of bruine kleur. Verbind de onderdelen en rijg de rozen op de bal. Mooie vormsnoei is klaar!

DIY papier roos - Topiary DIY papier roos - Topiary DIY papier roos - Topiary

Guirlande

Een rozenkrans is een prachtige setting voor een bruiloft, romantisch diner of vrijgezellenfeest. Het is het beste om ze binnenshuis of bij rustig weer zonder wind te gebruiken, anders kan het lelijk worden of volledig desintegreren..

Spiraalrozen zijn perfect voor een dergelijke decoratie – ze zien er presentabel uit en maken dergelijke elementen net zo eenvoudig als het pellen van peren. Gebruik een priem of naald om gaten in de bloemen te maken en rijg ze vervolgens aan het touw of de vislijn. Leuk en gemakkelijk!

DIY papier roos - Garland DIY papier roos - Garland DIY papier roos - Garland

Mand

De compositie maakt een ongelooflijk effectieve indruk! Zo’n cadeau zal elk meisje verrukken, vooral omdat het met de hand is gemaakt. Je hebt een mooie mand nodig, vulmiddel als basis (je kunt hetzelfde gebruiken als voor vormsnoei) en de bloemen zelf, gemaakt van duurzaam materiaal. De mand kan extra versierd worden met lichte verf.

DIY papier roos - Mand DIY papier roos - Mand

Fotolijst of schilderij

Rozen zijn een kant-en-klare decoratie en om een ​​spiegel of een fotolijst te versieren, hoef je alleen maar de bloemendetails te lijmen. U kunt bijvoorbeeld een lentedecoratie maken voor een ronde spiegel, deze past perfect in het interieur van een meisjeskamer, badkamer of kinderkamer..

Probeer rozen in verschillende maten en tinten te maken, terwijl je één kleurenschema kiest, en bevestig ze vervolgens aan het frame. De voltooide compositie ziet er volledig zelfvoorzienend uit en kan daarom aan de muur worden gehangen zonder een foto erin..

Maak een origineel schilderij. Complementeer de rozen met andere bloemen en lijm ze op de basis. Bedek het frame met witte verf en schuur het af met schuurpapier voor een vleugje shabby chic stijl..

DIY papieren roos - Fotolijst of afbeelding DIY papieren roos - Fotolijst of afbeelding

Lauwerkrans

Als je een mooie krans in een kamer met houtversiering wilt plaatsen, dan kun je deze zelf van de wijnstok weven en rozen maken van tijdschriftenbladen met tekst of van materiaal met een natuurlijke tint.

Een hartvormige krans ziet er ook erg leuk uit, deze kun je voor Valentijnsdag aan de deur hangen. Wees niet bang om te experimenteren: probeer de compositie op een gewone borduurring te ontwerpen, vul de spiraalrozen aan met andere kleine papieren details en je krijgt een prachtig accessoire voor de kamer van de kleine prinses..

DIY papieren roos - Krans DIY papieren roos - Krans DIY papieren roos - Krans

Published
Categorized as Ideeën