DIY-schilderijen: 100 interieurideeën

DIY-schilderijen: 100 interieurideeën

Handgemaakte schilderijen passen perfect bij elk ontwerp van een woonruimte. Inderdaad, wie kan de sfeer van het huis beter voelen en benadrukken dan de eigenaren? Gemaakt in een verscheidenheid aan technieken, zullen dergelijke details zelfs een standaardontwerp speciaal maken, een ongecompliceerde keuken of hal transformeren, regenboogemoties oproepen en gezelligheid brengen..

Abstractie

Heb je een eenzame, diep citroenkleurige stoel in je kamer? Behoud het accent met een beknopte, zelfgeschreven foto!

We observeren de triomf van het abstractionisme en in de meeste galerijen zien we doeken die onder de hand van een kind of een dolfijn lijken te zijn gekomen. Dus als het verschil onbeduidend is, waarom probeert u dan niet uw eigen creatie te schrijven? Tekenlessen zijn ongelooflijk leuk en het resultaat kan gewoon niet slecht of fout zijn.!

Een eenvoudige en elegante optie is een verloopafbeelding. U hebt geen instructies nodig om het te reproduceren. Neem een ​​paar minuten van uw tijd, vul een rol of kwast in, twee verven (hoofd- en wit) – een paar slagen, en een helder accessoire is klaar.

Teken gebroken horizontale strepen, ze lijken op gevisualiseerde geluidsgolven of complexe grafieken, en daarom zal het altijd interessant zijn om ze te inspecteren. Goudfolie of verf zal helpen om de ernst van de lijnen te verdunnen. U kunt lege ruimtes achterlaten en streken moeten in één beweging worden gedaan. Het is het beste om goud te combineren met een witte achtergrond, evenals contrasterende ruwe materialen – beton of baksteen.

Over het algemeen kunnen afbeeldingen alles zijn wat u maar wilt. Het is niet nodig om iets ingewikkelds te tekenen – zelfs kindervlekken, cirkels en driehoeken, diamanten en golven, bij het kiezen van de juiste kleuren, zullen echte poëzie worden..

DIY schilderijen voor het interieur - Abstraction DIY schilderijen voor het interieur - Abstraction DIY schilderijen voor het interieur - Abstraction DIY schilderijen voor het interieur - Abstraction DIY schilderijen voor het interieur - Abstraction DIY schilderijen voor het interieur - Abstraction DIY schilderijen voor het interieur - Abstraction

Hout schilderijen

Natuurlijke materialen zijn op hun hoogtepunt. Kleine houten foto’s of grote panelen maken het huidige moderne interieur compleet in de loft, modern, eco, landelijk, rustieke stijl.

Gebruik dunne, gedroogde planken van natuurlijk hout of lichtgewicht panelen zoals multiplex als basis. Versier de staven met stencils, slingers, kristallen, verf of geef ze een mooie configuratie.

Panelen gemaakt van houtsneden zullen helpen om de sfeer van een fris bos in huis te brengen. Maak een schets en ga aan de slag. Het is het beste om elementen met verschillende texturen en maten te selecteren – dit zal de compositie natuurlijker maken. Schuur de zijkanten die aan de basis grenzen en bevestig de staven, en laat de voorste delen reliëf. Bevestig het afgewerkte resultaat met lijm en vernis voor helderheid en beter behoud..

DIY schilderijen voor het interieur - Schilderijen gemaakt van hout DIY schilderijen voor het interieur - Schilderijen gemaakt van hout DIY schilderijen voor het interieur - Schilderijen gemaakt van hout DIY schilderijen voor het interieur - Schilderijen gemaakt van hout DIY schilderijen voor het interieur - Schilderijen gemaakt van hout DIY schilderijen voor het interieur - Schilderijen gemaakt van hout

String kunst

Op het eerste gezicht zijn anjers en draden niet de meest romantische en schattige voorwerpen, maar ze kunnen worden gebruikt om heel schattige handwerkjes te maken. De compositie van deze niet-standaard tandem wordt het originele decor van de kamer. Het is onwaarschijnlijk dat je zo’n foto bij iemand anders zult vinden – je hebt hem tenslotte zelf gemaakt.

Laten we eens kijken naar het maken van een product met het opschrift “OK”. Van de belangrijkste materialen voor de vervaardiging hebt u nodig: licht houten bord of multiplex 50×50 cm; Witte verf; rol of borstel; schetsen; kleine anjers; draden voor breien of borduren in verschillende tinten, dicht bij elkaar; duct tape; potlood.

Als de houten ondergrond ongelijk is, schuurt u deze af met schuurpapier. Breng de verf twee keer in lange halen aan. Je kunt de schets zelf variëren of op internet zoeken en printen, de bladen groeperen met een lint. Knip de randen af ​​met een schaar. Leg het sjabloon op een droog bord en zet het vast met plakband. Rijd de noppen in de gestippelde plekken, beginnend bij de bovenrand. Een belangrijk punt – ze moeten ongeveer op dezelfde hoogte zijn en parallelle rechte lijnen creëren. Verwijder voorzichtig de sjabloon en de resterende stukjes papier.

Het is tijd om te beginnen met weven. Raadpleeg de schets om te begrijpen waar u moet beginnen en waar u de draad moet leiden. Bind het silhouet van de letters met zwarte draad. Wikkel de eerste anjer twee keer en maak een knoop en knip de punt af. Elke draad bevindt zich in het midden van de nagels. Trek aan de draad en blijf het beeld schetsen, maak een draai rond elke nagel.

Als je klaar bent met de letters, haal je de draad weg van de laatste nop en wikkel je de andere spijkers eromheen. Het punt is dat er hier geen duidelijke volgorde van de nagels is, kies het pad van de draad willekeurig. Wanneer een kleur eindigt, neem dan een andere tint, maar sluit qua tonaliteit aan. Vul ten slotte de leegte in de letter “O” in en bevestig de voltooide compositie aan de muur.

DIY Interieurschilderijen - String Art DIY Interieurschilderijen - String Art DIY Interieurschilderijen - String Art DIY Interieurschilderijen - String Art DIY Interieurschilderijen - String Art DIY Interieurschilderijen - String Art

Achtergrondafbeeldingen

Veel mooie achtergronden met ingewikkelde patronen zijn zo duur dat het gemakkelijker is om bankbiljetten te lijmen in plaats van ze. We zullen niet zo ver gaan, maar het gebruik van behang als een gestippeld decor is een volledig rationeel compromis. Bovendien kunnen grote aantallen mooie patronen rimpelen, maar we zullen deze potentiële problemen zorgvuldig omzeilen..

Dus patroonbehang zelf is een kant-en-klaar canvas, dus het is voldoende om ze in spectaculaire frames te plaatsen. Het is goed als het patroon en de individuele kleuren elkaar overlappen met andere interieurdetails. Jaag op overgebleven behangverkoop, één rol is nog steeds voldoende. Bovendien kunt u verschillende soorten van dit materiaal kopen om modulaire composities te maken..

Foto's van behang - Foto's voor het interieur met hun eigen handen Foto's van behang - Foto's voor het interieur met hun eigen handen Foto's van behang - Foto's voor het interieur met hun eigen handen Foto's van behang - Foto's voor het interieur met hun eigen handen Foto's van behang - Foto's voor het interieur met hun eigen handen Foto's van behang - Foto's voor het interieur met hun eigen handen

Knop Schilderijen

Gewone knopen zijn een zeer handig materiaal voor creativiteit. Met hun hulp worden originele ambachten gemaakt door aan te naaien of vast te maken met lijm. Deze technologie is universeel en geschikt voor het maken van ongewone schilderijen..

Fittingen kunnen worden gebruikt om het silhouet van een letter, boom, vlinder, olifant, uil of elk ander object dat u bedenkt te “omlijnen”. Pak in een winkel met naaibenodigdheden knopen in verschillende configuraties en kleuren op en leg ze thuis op een sjabloon en bevestig ze op een voorbereide basis. Vrolijke werken zullen een prachtige en enigszins ironische toevoeging zijn aan de inrichting van een keuken, woonkamer of kinderkamer..

Knopschilderijen - DIY Interieurschilderijen Knopschilderijen - DIY Interieurschilderijen Knopschilderijen - DIY Interieurschilderijen Knopschilderijen - DIY Interieurschilderijen Knopschilderijen - DIY Interieurschilderijen Knopschilderijen - DIY Interieurschilderijen

Textiel

Een ander extreem eenvoudig idee voor een express schilderij is om een ​​interessante sjaal of stuk stof met een geschikt patroon te nemen en dit om een ​​houten bord te wikkelen. Textiel wordt vastgemaakt met platte knopen of kleine spijkers.

Dikke stoffen zoals flanel of vilt kunnen in ingewikkelde stukken worden gesneden. Combineer verschillende texturen, gebruik thematische details – kant en vlechtwerk, knopen.

Handwerk ziet er het beste uit in de keuken of kinderkamer, maar ook in kamers in landelijke stijl, die worden gekenmerkt door gezellige eenvoud. Rustige motieven zijn geschikt voor de slaapkamer..

DIY schilderijen voor het interieur - Textiel DIY schilderijen voor het interieur - Textiel DIY schilderijen voor het interieur - Textiel DIY schilderijen voor het interieur - Textiel DIY schilderijen voor het interieur - Textiel DIY schilderijen voor het interieur - Textiel DIY schilderijen voor het interieur - Textiel

Sjablonen

Met behulp van stencils kunt u eenvoudig afbeeldingen op elk oppervlak aanbrengen. Dik karton of multiplex is het meest geschikt als ondergrond. Om de achtergrond er harmonieus uit te laten zien, moet u een tint toepassen die contrasteert met de kleur van de afbeelding om deze te vullen. Duidelijke gouden of zilveren patronen op een witte achtergrond zien er erg origineel uit.

Composities die met verf worden aangebracht, kunnen monochroom en veelkleurig zijn. Als stencil kun je bloemen en bladeren nemen, een kanten servet. Gebruik ook zelfklevende stencils, deze zullen volume toevoegen aan uw schilderij..

Bereid de basis voor en vul desgewenst de achtergrond met verf. Houd daarna het sjabloon vast en schilder voorzichtig over de lege gebieden..

Als de verf droog is, verwijder je het sjabloon of verplaats je het en breng je het volgende patroon aan met dit of een ander patroon..

Zelfgemaakte interieurschilderijen - Stencils Zelfgemaakte interieurschilderijen - Stencils Zelfgemaakte interieurschilderijen - Stencils Zelfgemaakte interieurschilderijen - Stencils Zelfgemaakte interieurschilderijen - Stencils Zelfgemaakte interieurschilderijen - Stencils

Foto afdrukken, citaten in een lijst

Het meest realistische schilderij is natuurlijk een foto. Om de foto’s er ingewikkeld uit te laten zien, legt u ze op een ruime mat en hangt u ze op de manier van een tentoonstelling in een modegalerij. Zo’n installatie zal een geweldige aanvulling zijn op een lange gang..

Een andere manier om je foto’s op te hangen is door een structuur te maken met banden en koorden. Gebruik briefpapierclips in plaats van kaders.

Je weet waarschijnlijk dat foto’s enorm kunnen zijn. Neem contact op met de dichtstbijzijnde drukkerij of fotostudio en print foto’s van uw kind, de zeekust, zeldzame zwart-witfoto’s of een foto van een gewone gloeilamp, in grijstinten ziet het er zeer stijlvol uit.

Op het hoogtepunt van populariteit zijn ironische en motiverende citaten. Druk meerdere van je favoriete uitspraken tegelijk af in het huidige uitgerekte lettertype en plaats ze in laconieke contrasterende kaders “voor stevigheid”. Framing geeft een extra betekenis aan elk woord.

DIY schilderijen voor het interieur - Foto printen, quotes in een lijst DIY schilderijen voor het interieur - Foto printen, quotes in een lijst DIY schilderijen voor het interieur - Foto printen, quotes in een lijst DIY schilderijen voor het interieur - Foto printen, quotes in een lijst DIY schilderijen voor het interieur - Foto printen, quotes in een lijst DIY schilderijen voor het interieur - Foto printen, quotes in een lijst DIY schilderijen voor het interieur - Foto printen, quotes in een lijst

Eco-schilderijen

In modern design is eco-stijl een van de eerste in termen van vraag. De natuur is gemaakt van zowel levende als gedroogde planten. Verticale tuinsystemen, panelen met vetplanten en gestabiliseerd mos helpen het interieur nieuw leven in te blazen..

Gebruik een strijkijzer, pers of oven om de bladeren en bloemen te drogen. In de zomer kunt u de onderdelen geheel in de open lucht drogen. Als je een volumineus herbarium wilt, pas dan express droging toe, zodat de vegetatie zijn natuurlijke vorm behoudt. Plaats de meest indrukwekkende exposities één voor één. Strijk de lakens tussen de vlieslagen en druk ze tussen de twee glaasjes. Het decor zal eruitzien alsof het in de lucht hangt. Het mooie van een herbarium is dat het gemakkelijk zelf te maken is en na verloop van tijd bij te werken..

Trouwens, je kunt echte meesterwerken maken van droge en frisse objecten van botanisch onderzoek. Ze kunnen niet altijd worden gerepareerd zodat ze er zo groots uitzien als u had bedoeld, en daarom kunt u het beste proberen iets eenvoudigers te doen of een foto van de applicatie te maken en af ​​te drukken. Ter inspiratie hebben we verschillende foto’s geselecteerd van de werken van de creatieve familietandem van Vicky en Brook, die ongewoon mooie bloemenportretten maken van bloemen en stengels – trouwens, zonder een druppel lijm, en daarom nemen ze hun werken alleen op op camera’s voor kalenders en andere souvenirs.

Eco-schilderijen - DIY-schilderijen voor het interieur Eco-schilderijen - DIY-schilderijen voor het interieur Eco-schilderijen - DIY-schilderijen voor het interieur Eco-schilderijen - DIY-schilderijen voor het interieur Eco-schilderijen - DIY-schilderijen voor het interieur Eco-schilderijen - DIY-schilderijen voor het interieur

DIY-schilderijen voor het interieur – foto

De menselijke verbeeldingskracht is grenzeloos en handgemaakte meesters blijven verbazen. In ons aanbod vind je nog meer inspirerende ideeën en voorbeelden van schilderijen voor het interieur. Veel kijkplezier!

DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto DIY-schilderijen voor het interieur - foto

Video: Doe-het-zelf schilderijen en panelen

Published
Categorized as Ideeën