Doe-het-zelf vizier over de veranda (80 foto’s)

Doe-het-zelf vizier over de veranda (80 foto's)

Een luifel boven de veranda beschermt u niet alleen tegen slecht weer, maar biedt ook een andere mogelijkheid om de stijl van de buitenkant te benadrukken. Hoe niet te verwarren met de keuze, om een ​​hoogwaardige overkapping te kiezen die in harmonie is met de buitenafwerking van het gebouw – verder in ons artikel.

Waarom heb je een overkapping boven de veranda nodig??

Vizieren boven de entreeruimte kunnen verschillende vormen aannemen en worden bepaald door verschillende eigenschappen, afhankelijk van de gekozen materialen en het type constructie. We zullen hier later in meer detail over praten. En nu zullen we verschillende punten schetsen waarom het belangrijk is om een ​​kleine schuilplaats boven de veranda van uw privéhuis te kopen:

– Allereerst is het de mogelijkheid om gemakkelijk de woning in en uit te gaan. Bij het verlaten of betreden van een huis kost het bijvoorbeeld tijd om een ​​paraplu te sluiten, de sleutels te pakken of te leggen, de deur te sluiten of te openen, en als het weer niet gunstig is in de tuin, dan is de overkapping zeker niet overbodig;

– Naast het feit dat u persoonlijk en de mensen die uw klooster betreden niet worden blootgesteld aan extra nat worden, zal een hoogwaardig vizier een houten of metalen deur beschermen tegen blootstelling aan vloeistof;

– En natuurlijk esthetiek. Een harmonieuze luifel zal de buitenkant van uw huis en terrein afmaken en accentueren, vooral als u een materiaal kiest dat andere ontwerpdetails weerspiegelt.

Vizier over de veranda - Waarom heb je nodig? Vizier over de veranda - Waarom heb je nodig?

Soorten luifels boven de veranda

Dus je hebt besloten om een ​​mooi vizier te bouwen, maar weet nog niet welke. Laten we eens kijken naar twee groepen mogelijke opties en soorten constructies:

Monolithische constructie fungeert als één geheel met de muur, dus deze soort is solide te noemen en klaar voor een lange levensduur. Maar tegelijkertijd dicteert deze functie ook de nadelen van een dergelijk product. De structuur kan niet gedeeltelijk worden gerepareerd of verplaatst naar een andere locatie. Zo’n vizier is vrij lastig te installeren en daarom zul je waarschijnlijk hulp moeten zoeken bij specialisten..

Modulaire producten erg populair de laatste tijd. Hun structuur bestaat uit verschillende delen die aan elkaar zijn bevestigd. De structuur is eenvoudig te monteren en leent zich ook voor gedeeltelijke of volledige reparatie, en al deze procedures kunt u desgewenst zelf uitvoeren. Een van de voordelen is dat u kunt wijzen op een breed scala aan kleuren van deze producten – hierdoor kunt u de meest optimale oplossing kiezen, specifiek voor de buitenkant van uw huis..

Luifels verschillen ook afhankelijk van de bevestigingsmethode. Met zo’n belangrijk ontwerpkenmerk moet al in de planningsfase rekening worden gehouden..

Gemonteerde opties sterk en betrouwbaar, maar alleen als ze met steunen zijn gebouwd. De luifels worden aan de muur zelf bevestigd en de steunen bieden in dit geval weerstand die de levensduur verlengt.

Hangende constructies zijn gemaakt van lichtgewicht materialen door bevestiging aan speciale hangers. Glazen luifels zien er bijvoorbeeld erg aantrekkelijk uit, zeker bij een gebouw in een moderne stijl..

Veranda Vizier - Uitzicht Veranda Vizier - Uitzicht Veranda Vizier - Uitzicht Veranda Vizier - Uitzicht

Verscheidenheid aan materialen

Naast het type constructie en de manier waarop deze is bevestigd, verschillen vizieren ook afhankelijk van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Om geen fout te maken bij de keuze en een optie te kiezen die echt lang meegaat, laten we de meest voorkomende bekijken en hun voor- en nadelen beoordelen..

Luifels van golfkarton

Het is een van de meest gebruikte materialen voor verandaluifels. Het heeft vaak de voorkeur vanwege de lage kosten en het gemak van installatie en onderhoud. Zo’n product is praktisch en heeft een lange levensduur. Een waarschuwing – het golfkarton is niet duurzaam en daarom is het de moeite waard om dikke modificaties op te pakken en ze te bedekken met een beschermingslaag.

Luifels over de veranda gemaakt van golfkarton Luifels over de veranda gemaakt van golfkarton

Luifels van polycarbonaat

Fabrikanten bieden een breed scala aan kleuren, waaronder transparante kleuren, zodat u zeker de meest geschikte voor uw zaak kunt kiezen. Een leuke eigenschap is dat dergelijke modellen flexibel zijn, waardoor je ze de nodige configuratie kunt geven. Een vizier van dit materiaal is sterk, duurzaam en brandveilig. Het kan echter troebel worden door blootstelling aan de zon, dus zorg ervoor dat u er een beschermend product op aanbrengt..

Polycarbonaat veranda luifels Polycarbonaat veranda luifels Polycarbonaat veranda luifels

Metalen dakluifels

Het moet worden afgestemd op de toon van het dak en de coating moet al in het stadium van de bouw worden geïnstalleerd. Het ontwerp zal u verrassen met een lange gebruiksduur, pretentieloos onderhoud, maar het zal opwarmen van de zon en zal geen goede geluidsisolatie bieden.

Metalen dakluifels boven de veranda Metalen dakluifels boven de veranda Metalen dakluifels boven de veranda

Smeedijzeren vizieren

Gesmede items raken nooit uit de mode en zien er altijd ongelooflijk aantrekkelijk uit. Alleen de ongeschikte stijl van de structuur of de hoge kosten van een dergelijk vizier kunnen een dergelijke keuze afwijzen. Over dat laatste hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken, omdat u de kosten van de structuur kunt verlagen als u een optie bestelt die smeden en polycarbonaat combineert, of dezelfde metalen tegel.

Smeedijzeren luifels boven de veranda Smeedijzeren luifels boven de veranda Smeedijzeren luifels boven de veranda

Houten luifels

Een van de favoriete materialen voor decorateurs. En dit is echt een mooie en harmonieuze optie voor een huis met een houten afwerking. Er is hier een breed veld om te experimenteren – maak een pergola, een gesneden vizier, schilder het in elke gewenste kleur of laat de natuurlijke kleur. Het belangrijkste is om speciale impregnaties niet te vergeten om te beschermen tegen blootstelling aan vloeistoffen. Wat betreft de vorm van de structuur, geef de voorkeur aan ongecompliceerde composities – twee- of eentonig.

Houten luifels boven de veranda Houten luifels boven de veranda Houten luifels boven de veranda

Glazen luifels

Een luifel van triplex of gehard glas oogt heel licht en luchtig en is perfect voor moderne gebouwen. Waarom kiezen voor dit soort glas? Het feit is dat standaardrassen geen hoge sterkte en duurzaamheid kunnen garanderen. Maar triplex, een bril die met elkaar is verbonden of sterk gehard glas, kan dat wel. Het enige negatieve punt is de prijs van hoogwaardig materiaal, evenals de complexiteit van onderhoud en reparatie..

Glazen luifels boven de veranda Glazen luifels boven de veranda Glazen luifels boven de veranda

Doe-het-zelf vizier over de veranda

Het installeren van een vizier over de veranda is niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt. In de meeste gevallen heeft u geen speciale vaardigheden en expertise nodig..

Om te beginnen moet u een gedetailleerd diagram van het vizier met afmetingen maken, evenals een schatting met gegevens over de benodigde hoeveelheid materiaal. Houd bij het maken van een dergelijk project rekening met de technische punten:

– De breedte van de constructie is anderhalf keer de breedte van de deuropening;

– Bereken de lengte zodat deze minimaal één meter groter is dan de breedte van de deuropening;

– De hoeken van de hellingen moeten minimaal 20 graden zijn zodat het product de belasting van sneeuwverstuivingen aan kan;

– De afstand van de gevel van het hoofdgebouw tot de buitenranden van de luifel moet ervoor zorgen dat de deuren vrij kunnen openen.

Meet eerst de breedte van uw veranda en tel vervolgens 30 cm aan elke kant op voor de maat van uw vizier. Bepaal de afstand voor de gewenste schuilplaats, de hoogte wordt berekend rekening houdend met de indeling van het huis en de hellingsgraad van de helling. Deze schets zal je helpen te begrijpen hoe lang je nodig hebt..

Vorm vervolgens hout of metaal: een balk, hellingen, spanten en stutten. Hellingen en spanten moeten even lang zijn. Verbind deze elementen met zelftappende schroeven (in het geval van hout) of lassen (als u met metaal werkt).

Bevestig het frame. Zet de balk naast de muur vast met schroeven (bij voorkeur roestvrij staal), en de schoren met ankers. Leg de latten op de spanten (gebruik spijlen of planken met randen). Wil je met metaalplaat of leisteen werken, laat dan 20-40 cm tussen de latten van de latten.

Plaats het dak op de spanten en zet het vast. Bevestig de dakrand (onderaan de helling) en de aangrenzende strook op de bovenste helling of muur. Maak een gootsysteem – het kan een goot of een pijp zijn.

Als u een vizier bouwt op een meerlaagse wandbekleding, bevestigt u de structuur met roestvrijstalen schoenen op de buitenste laag. Zorg voor het afdichten van de verbinding van de balken en stutten, zodat de isolatie in de toekomst niet nat wordt.

Doe-het-zelf vizier over de veranda

Vizier over de veranda – foto-ideeën

We hebben de nuances besproken waar u op moet letten bij het kiezen van een luifelontwerp, materialen en hoe u het zelf kunt bouwen. Vervolgens laten we nog meer foto’s zien met ideeën voor het decoreren van dit aantrekkelijke detail van de buitenkant van het huis. We wensen je inspiratie voor creatieve zoektochten, kracht voor nieuwbouw en een kijkplezier.!

Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto Vizier over de veranda - foto

Published
Categorized as Ideeën