Eettafels (75 foto’s): soorten, hoe te kiezen

Eettafels (75 foto's): soorten, hoe te kiezen

Een strikte maaltijd is al lang veranderd in familiediners, vriendelijke bijeenkomsten en romantische avonden. Om van uw maaltijd te genieten, moet u de juiste eettafel kiezen. Het moet comfortabel, duurzaam, functioneel zijn en ook een optimale esthetiek hebben (harmonieus passen in het totale interieurontwerp). Tegenwoordig bieden fabrikanten veel modellen aan, verschillend in vorm, grootte en samenstelling. We zullen u helpen de belangrijkste kenmerken, kenmerken en de keuze van dit noodzakelijke meubilair te achterhalen..

Belangrijkste kenmerken

Het kiezen van functionele meubels is geen gemakkelijke taak. De eettafel speelt een bijzondere rol in het interieur van de keuken, eetkamer of woonkamer. Het vervult niet alleen zijn praktische doel, maar kan ook het belangrijkste element van een kamer worden of zelfs een kamer in afzonderlijke zones verdelen..

Het belangrijkste kenmerk is de ontwerpoplossing. Dit criterium verdeelt eettafels in twee typen – stationair en opvouwbaar. De eerste optie is een standaard ovale, rechthoekige of andere klassieke vorm, evenals een montagemechanisme dat niet het bestaan ​​​​van meubels in een opvouwbare staat impliceert. De tweede optie is een praktische oplossing voor kleine eetkamers. De ombouwtafel is zo ontworpen dat er een extra tafelblad bij zit, dat kan worden uitgetrokken en exclusief kan worden gebruikt wanneer dat nodig is. Deze toevoeging helpt enorm bij het ontvangen van een groot aantal gasten, anders ziet de tafel er minimalistisch en mobiel uit.

Een andere belangrijke factor bij het ontwerp van een eettafel is de grootte. Bij het kiezen is het de moeite waard om te overwegen dat u voor elke gast (zittend aan tafel) een lengte van minimaal 60 cm moet toewijzen. Stoelen, poefs of andere zitplaatsen dienen zo te worden geplaatst dat ze elkaar niet raken en voldoende vrije ruimte hebben. De optimale breedte voor een eettafel wordt beschouwd als ongeveer 80-110 cm.

Eettafels - Belangrijkste kenmerken Eettafels - Belangrijkste kenmerken Eettafels - Belangrijkste kenmerken

Tafelvormen

Keukenmeubels worden niet alleen ingedeeld in uiterlijk, maar ook in vorm, waarvan de stijl en grootte van de eettafel afhangt. Wij nodigen u uit om kennis te maken met de huidige mogelijkheden.

Rechthoekige eettafel

Dit is een van de meest populaire eettafelvormen die er even goed uitziet in elke kamer die u kiest. In de eetkamer, voor een rechthoekige structuur, wordt de ruimte meestal toegewezen in de hoek of nabij de rand van de muur, in een grote keuken of in een ruime woonkamer – in het midden. Voor een klassieke interieurstijl is een houten rechthoekige tafel met massieve poten geschikt, voor een moderne Art Nouveau – een model met metalen elementen.

Rechthoekige eettafel Rechthoekige eettafel

Vierkante eettafel

Best voor een keuken waar niet meer dan vier personen dineren. De grootte van een vierkante tafel is zelden groot. Meestal is het ontwerp een middelgroot product. Het uiterlijk kan een monochroom product zijn gemaakt van een geselecteerd materiaal (hout, plastic, metaal) of decoratieve elementen bevatten. Een vierkante eettafel past goed bij de sfeer van een retro- of loft-eetkamer.

Vierkante eettafel Vierkante eettafel

Ronde eettafel

Een goede keuze voor een ruime keuken. Daar ziet een ronde eettafel er niet lomp uit (zoals bij kleine kamers het geval is), maar harmonieus. De afwezigheid van scherpe hoeken maakt het meubilair comfortabel en comfortabel. Het hoogtepunt van een dergelijk product kunnen speciale roterende trays zijn voor fruit of desserts, die binnenin kunnen worden ingebouwd. Ronde eettafels zien er het mooist uit in de romantische stijlrichting van de Provence.

Ronde eettafel Ronde eettafel

Eettafelpoten

Ook het aantal poten speelt een belangrijke rol bij de keuze. Ze beïnvloeden de sterkte, bruikbaarheid en esthetiek van het keukenproduct..

Eettafel met één poot

De structuur bestaat uit een tafelblad en één steunpoot in het midden. Zo’n tafel heeft meestal een ovale of ronde vorm. Deze optie is qua comfort en stijl erg handig, maar een groot gezelschap (meer dan vier personen) kan er niet achter gaan zitten..

Eettafel met één poot Eettafel met één poot

Eettafel met twee poten

Dit type meubel heeft een niet al te volumineuze uitstraling en een geringe breedte. De locatie van de tafel met twee poten kan verschillen, maar je kunt er maar aan twee kanten aan zitten.

Eettafel met twee poten Eettafel met twee poten

Eettafel met drie poten

De optimale keuze voor wie waarde hecht aan beknoptheid en comfort. Drie poten aan de eettafel maken hem comfortabel, origineel en ruim voor gezellige lunches en diners met het gezin.

Eettafel met drie poten

Eettafel met vier poten

Dit is een klassiek type eetkamermeubel dat bij veel vrienden en kennissen in de keuken terug te vinden is. Het model wordt gerechtvaardigd door de verscheidenheid aan materialen, goede duurzaamheid en comfort bij het zitten aan zo’n eettafel..

Eettafel met vier poten Eettafel met vier poten

Tafel materiaal

De samenstelling van het keukenmeubel speelt een even belangrijke rol als de structuur zelf. Het uiterlijk, de sterkte en de gebruiksomstandigheden zijn afhankelijk van het materiaal van de eettafel..

De meest goedkope optie is spaanplaatmateriaal, dat er eenvoudig uitziet. Hetzelfde budget, maar beter bestand tegen vuil, extreme temperaturen en mechanische belasting, is een tafel gemaakt van MDF. Houten constructies zijn een duurzame, duurzame, betrouwbare en aantrekkelijke keuze, met als enige nadeel de duurdere kosten. Glas en steen hebben ook een hoge sterkte, onderhoudsgemak en duurzaamheid, maar deze ongebruikelijke optie is niet geschikt voor alle ontwerpstijlen..

Voordat u koopt, moet u beslissen over uw individuele criteria, die belangrijk voor u zijn bij het kiezen. Vanuit deze functionaliteit kunt u in de toekomst verder bouwen..

Eettafels - Tafelmateriaal Eettafels - Tafelmateriaal Eettafels - Tafelmateriaal Eettafels - Tafelmateriaal

Hoe kies je een eettafel?

We hebben handige en eenvoudige tips voor je verzameld om je te helpen bij het kiezen van een eettafel. Hier zijn enkele punten om op te letten:

1. Grootte. Bij het kiezen van de parameters van de tafel, moet rekening worden gehouden met de afmetingen van de kamer en met de positie waarin de eettafel zal worden geplaatst. Dit zal helpen om het gebruik van elke vierkante meter van de kamer rationeel te benaderen..

2. Vorm. Het moet niet alleen afhangen van uw persoonlijke voorkeuren, maar ook van hoeveel mensen er aan de eettafel zullen eten, en of deze specifieke vorm past bij de algehele stijl van de kamer..

3. Constructie. Voor kleine kamers is een ombouwtafel of een boekentafel ideaal, voor ruime kamers – stationaire niet-verschuifbare producten.

4. De eettafel moet in harmonie zijn met de stoelen. De toon en decoratieve bekleding zouden niet veel anders moeten zijn. Maximaal – halftoonverschil (kleurengamma).

5. In een smalle kamer is het het beste om een ​​ovale eettafel te plaatsen, in een brede kamer – een rechthoekige.

6. Lichte kleuren van de tafel kunnen de ruimte visueel breder, lichter en comfortabeler maken, vooral als deze harmonieus wordt gecombineerd met dezelfde pasteltinten van decoratie.

Eettafels - Hoe te kiezen Eettafels - Hoe te kiezen Eettafels - Hoe te kiezen

Eettafels – foto

Onze foto’s nemen je mee op een virtuele reis door stijlvolle keukens, elk ingericht met een originele en goed gekozen eettafel. Veel kijkplezier!

Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto Eettafels - foto

Published
Categorized as Ideeën