Gipsplaten plafonds (85+ foto’s)

Gipsplaten plafonds (85+ foto's)

Bij het plannen van reparaties besteden velen niet de nodige aandacht aan het ontwerp van het plafondoppervlak, maar tevergeefs, omdat het uiterlijk een belangrijke rol speelt in het ontwerp van de kamer. Het plafond heeft een vrij groot vlak, waarvan de opstelling niet alleen het interieur kan versieren, maar ook, tot op zekere hoogte, de ruimte kan corrigeren, de nodige zones kan benadrukken. De leidende rol bij moderne afwerkingsmaterialen voor het plafond wordt ingenomen door gipsplaat, waarmee u echte interieurverrukkingen kunt creëren. In ons artikel zullen we bekijken welke soorten gipsplaatplafonds er zijn en hoe we de juiste configuratie voor een bepaalde kamer kunnen kiezen..

Kenmerken van gycardboard

De populariteit van gipsplaatconstructies, die vaak worden gebruikt bij de inrichting van moderne interieurs, is te danken aan hun unieke eigenschappen. Het materiaal is, zoals de naam zelf al aangeeft, gemaakt van gips, dat voor de bekleding met karton is bekleed. Hier worden ook lijmadditieven toegevoegd, evenals stoffen die bepaalde eigenschappen kunnen versterken (water-, brandwerendheid). Binnenshuis kan gipsplaat een gezond microklimaat behouden, stoot het geen schadelijke stoffen uit, dus het kan worden geclassificeerd als milieuvriendelijke materialen en kan veilig worden gebruikt voor het uitrusten van alle gebouwen, inclusief slaapkamers en kinderdagverblijven. Het voordeel is de buigzaamheid van het materiaal voor verwerking, waardoor het niet alleen wordt gebruikt voor de constructie van gelijkmatige vloeren, maar ook bij het ontwerp van bogen, nissen, hellingen, eventuele gekrulde structuren.

De fabrikant van vandaag produceert verschillende soorten gipsplaat, die verschillen in hun technische kenmerken, en hiermee moet rekening worden gehouden bij het uitvoeren van bouwwerkzaamheden. Wand (standaard) gipsplaat kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor de constructie van decoratieve, geluiddichte binnenconstructies. Plafond – dunner, de dikte is enkele millimeters minder dan die van standaardplaten. Dit is ideaal voor het creëren van plafondconstructies met meerdere niveaus met de organisatie van verschillende gebogen vormen en bogen. Voor kamers zoals een badkamer, een keuken, is het beter om een ​​vochtbestendige gipsplaat te kiezen die antiseptische stoffen bevat die de vorming van schimmel en meeldauw voorkomen (verkrijgbaar in groen). De brandwerende platen zijn aan beide zijden speciaal gemarkeerd met rode inkt. Ze worden gebruikt bij de inrichting van gebouwen met speciale vereisten voor brandveiligheid..

Er is ook een speciaal type – gebogen. De platen zijn bijzonder dun, niet groter dan 6 mm. De kosten zijn hoger dan normaal, vanwege de inhoud in de samenstelling van glasvezel, maar met het materiaal kunt u de meest bochtige structuren bouwen die niet van andere soorten materiaal kunnen worden gemaakt..

Ondanks een dergelijke variëteit zijn al deze typen verenigd door een aantal positieve eigenschappen: installatiegemak, laag gewicht, uitstekende geluidsisolatieprestaties, duurzaamheid. De constructie van gipsplaatstructuren aan het plafond stelt u in staat om eventuele oppervlakte-imperfecties te verbergen, communicatie, inclusief elektrische draden, te verbergen, het verlichtingssysteem prachtig te organiseren en biedt ook veel opties voor decoratie.

Gipsplaatplafonds - Kenmerken van gipsplaat

Soorten gipsplaatplafonds

Aanvankelijk werden gipsplaten uitsluitend gebruikt voor het egaliseren van oppervlakken en het creëren van gelijkmatige scheidingswanden. Maar het streven van de mensheid naar schoonheid heeft geleid tot de opkomst van vele manieren om prachtige decoratieve structuren te rangschikken, soms opvallend met hun bekwame vormen..

Gipsplaten plafonds met één niveau

Dergelijke plafonds zijn het eenvoudigste type decoratie dat onafhankelijk kan worden gedaan, met elementaire bouwvaardigheden. Ze kunnen zowel fungeren als afgewerkte coating als als springplank voor het ontwerp van een structuur met meerdere niveaus. Regelwerk vindt plaats in korte tijd – het is voldoende om een ​​metalen frame correct op het plafondoppervlak te bouwen, elektrische bedrading te maken en deze te omhullen met platen die op maat zijn aangepast. Dan kunt u beginnen met het afmaken van het werk – schilderen, een rekbaar canvas decoreren, behangen, enz. Het ontwerp op één niveau is ideaal voor kamers met lage plafonds, omdat het een kleine ruimte “steelt”, hier kunt u een spotverlichtingssysteem uitrusten zonder zichtbare draden.

Gipsplaten plafonds met één niveau Gipsplaten plafonds met één niveau

Gipsplaatplafonds met meerdere niveaus

Een meer complexe optie, die de aanwezigheid van verschillende “verdiepingen” in de structuur impliceert. Dergelijke plafonds dienen als een uitstekende optie voor het in zones onderverdelen van de ruimte van een kamer, die een bepaald territorium met gekrulde elementen aanduidt. Ze maken het mogelijk om het verlichtingssysteem te diversifiëren, waar naast de hoofdbron LED, neonverlichting en schijnwerpers kunnen zijn. De keuze van de ontwerpmethode is erg groot: van een eenvoudige omtrek met twee niveaus tot complexe eilandcomposities – het hangt allemaal alleen af ​​van uw verbeeldingskracht en stijl. Als we kijken naar de meest populaire configuraties, kunnen we het volgende onderscheiden:

1. Kader. Uit de naam is duidelijk dat de gipsplaatstructuur als een frame rond de omtrek van de kamer zal worden geplaatst. Het kan bestaan ​​uit twee of drie treden tot een halve meter dik. In de regel worden er spots en verlichting in geplaatst..

2. Diagonaal. Dergelijke plafonds hebben een vlakke basis, die conventioneel diagonaal van de ene hoek naar de andere is verdeeld, en aan een van de zijkanten is een structuur met meerdere niveaus gevormd. De scheidslijn kan naar eigen inzicht recht of gebogen zijn.

3. Zonaal. In dit geval wordt een structuur van verschillende niveaus gebouwd over een bepaald deel van de kamer, bijvoorbeeld boven het bed in de slaapkamer. Het kan een willekeurige vorm hebben of de contouren van het gebied eronder herhalen..

4. Moeilijk. Plafonds onderscheiden zich door een bijzonder complexe structuur, die niet eenvoudig te bouwen is zonder over de juiste vaardigheden te beschikken – het is beter om een ​​beroep te doen op de diensten van professionals. Dit type plafond omvat:

Objecten met geometrische vormen, bloemen, bevinden zich vaak in het midden van het plafondoppervlak. Dergelijke ontwerpen zijn uitgerust met achtergrondverlichting, contrasterende afwerkingen; Abstracties – chaotisch geplaatste elementen van verschillende configuraties, waaronder spiraalvormige, combineren verschillende soorten verlichting en kleuroplossingen.

“Zwevende” gipsplaatconstructies zijn de laatste tijd bijzonder populair geworden. Het zijn elementen die met metalen pinnen aan het plafondoppervlak of het beginnende plafond met één niveau worden bevestigd. Uiterlijk lijkt het alsof de structuren in de lucht “opgehangen” zijn en de verlichting helpt het effect te versterken. Het voordeel van dit ontwerp is dat u de compositie periodiek kunt wijzigen door het onderdeel in de ene of de andere richting te draaien..

Gipsplaatplafonds met meerdere niveaus Gipsplaatplafonds met meerdere niveaus Gipsplaatplafonds met meerdere niveaus

Gipsplaten plafond decor

Gipsplaatconstructies maken het mogelijk om verschillende afwerkingsmethoden te gebruiken. De eenvoudigste – schilderij – wordt het vaakst gebruikt voor plafonds met één niveau, maar in meer complexe structuren kan het een belangrijke rol spelen – de omtrek is vaak versierd met wit en heldere worden gebruikt voor interne vlakken. Met verven kunt u eenvoudig individuele details van een complex plafond benadrukken door elke kleur en schaduw te kiezen. Gipsplaatplafonds kunnen worden gepleisterd of behangen. Behang op het plafondoppervlak ziet er ongewoon uit. De tekening moet zo worden gekozen dat deze past bij de stijl en functionaliteit van de kamer. In de slaapkamers vind je bijvoorbeeld vaak behang dat het eindeloze hemeloppervlak imiteert, bloemmotieven, en in de woonkamer, gemaakt in de geest van de aristocratie, zien doeken die op oude fresco’s lijken er prachtig uit.

Spandoeken zijn een moderne manier om het gipsplaten plafond af te werken. Ze kunnen mat, glanzend, stof zijn, maar ze dienen in ieder geval als een waardige decoratie. Matte oppervlakken worden vaker gekozen voor kamers die zijn ingericht in klassieke, retro, etnische stijlen, en glanzende reflecterende plafonds zijn meer geschikt voor nieuwerwetse trends, wat trouwens een ideale oplossing zal zijn voor kleine kamers..

Gipsplaten Plafonds - Decor Gipsplaten Plafonds - Decor Gipsplaten Plafonds - Decor

Gipsplaten plafonds in het interieur

Gipsplaten plafond in de gang of gang

De keuze van de plafondconfiguratie voor een bepaalde ruimte hangt grotendeels af van zowel de grootte als de functionele belasting. Voor kamers met kleine plafonds is het beter om de voorkeur te geven aan structuren met één niveau of structuren met twee niveaus die geen complexe vormen hebben. De ingebouwde verlichting langs de omtrek van de gipsplaatstructuur zal helpen om de muren visueel te “verhogen”. Deze optie kan een goede oplossing zijn voor een gang of gang, die nogal krap is. Als de hal een hoog plafond heeft, kunnen gewelfde, gewelfde gipsplaatvloeren worden gemonteerd.

Gipsplaten plafond in de gang of gang Gipsplaten plafond in de gang of gang

Gipsplaten plafond in de keuken

In de keuken zijn gipsplaatplafonds ook meestal rond de omtrek versierd, waarbij de treden worden uitgerust met schijnwerpers. Als de keuken wordt gecombineerd met de woonkamer, zal het plafondvlak de introductie van verschillende zonale vormen mogelijk maken, die het territorium van het werkgebied, de eetkamer of de ontspanning aangeven. Aangezien de kookprocessen in de keuken woeden, zou de beste optie een gipsplaatplafond zijn met een rekbaar glanzend canvas dat gemakkelijk schoon te maken is..

Gipsplaten plafond in de keuken Gipsplaten plafond in de keuken Gipsplaten plafond in de keuken

Gipsplaten plafond in de kinderkamer

In de kinderkamer is het belangrijk om de ruimte niet te overbelasten, dus grote details worden hier uitsluitend gebruikt om een ​​zone te definiëren. Anders moet het plafondoppervlak er rustig uitzien. Je kunt het oppervlak schilderen in delicate tinten of een fotobehang pakken met afbeeldingen van de lucht, bloemen, vlinders.

Gipsplaten plafond in de kinderkamer Gipsplaten plafond in de kinderkamer Gipsplaten plafond in de kinderkamer

Gipsplaten plafond in de slaapkamer

In de slaapkamer speelt het ontwerp van het plafond een speciale rol – dit is tenslotte het eerste dat tijdens het ontwaken voor je ogen verschijnt, dus je moet niet ijverig zijn met complexe ingewikkelde structuren. Dit kunnen laconieke structuren met één niveau zijn of structuren met meerdere niveaus die netjes rond bepaalde gebieden spelen, bijvoorbeeld boven het bed. Een sensuele, ontspannen sfeer wordt gecreëerd door het ingebouwde verlichtingssysteem.

Gipsplaten plafond in de slaapkamer Gipsplaten plafond in de slaapkamer Gipsplaten plafond in de slaapkamer

Gipsplaten plafond in de woonkamer

Dit is waar je echt kunt “dwalen”, een plafond van gipsplaten onderscheiden – dit is een woonkamer, vooral als deze stevige afmetingen heeft. Natuurlijk is het noodzakelijk om zich aan de ontwerpstijl te houden, maar een deel van luiheid kan geen kwaad. Structuren op meerdere niveaus met felle kleuren met een veelzijdig verlichtingssysteem zien er hier prachtig uit. Vaak worden gekrulde elementen gebruikt om bepaalde ruimtes te versieren: boven de open haard, tv, eettafel, grote zachte bank.

Gipsplaten plafond in de woonkamer Gipsplaten plafond in de woonkamer Gipsplaten plafond in de woonkamer

Gipsplaten plafondontwerp – foto

Ter afsluiting van de recensie raden we aan om de galerij te bezoeken, waar de beste foto’s uitstekende voorbeelden laten zien van de decoratie van plafonds met gipsplaatstructuren. Veel kijkplezier!

Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto Gipsplaten plafondontwerp - foto

Published
Categorized as Ideeën