Glazen salontafel (75 foto’s)

Glazen salontafel (75 foto's)

Zelfs een kleine salontafel kan een geweldig functioneel meubelstuk zijn. Begiftigd met hoge decoratieve kwaliteiten, zal het ook fungeren als een origineel accent dat het algemene concept van de kamerstijl adequaat zal aanvullen. Zo kun je een glazen salontafel omschrijven die nooit onopgemerkt zal blijven. Het heeft een breed scala aan modellen, waar we het in dit artikel over zullen hebben. We geven ook advies over waar u op moet letten bij het kopen..

Voor-en nadelen

Allereerst wil ik kort de belangrijkste voordelen van een glazen salontafel beschrijven. Waaronder:

– Hoge sterkte en veiligheid van het product. Moderne transparante meubels zijn gemaakt van speciaal gehard glas, dat moeilijk te breken is. Zelfs als dat zo is, hebben de scherven veilige randen;

– Weerstand tegen omstandigheden van hoge luchtvochtigheid, extreme temperaturen, wat de duurzaamheid van het product garandeert;

– Eenvoud van zorg;

– Mogelijkheid om een ​​aantal functies in het interieur uit te voeren – een glazen salontafel kan dienen als minibar, nachtkastje, serveertafel, opbergruimte voor tijdschriften, kranten en verschillende kleinigheden;

– Hoge decoratieve prestaties, niet alleen bereikt door de originaliteit van de vormen, maar ook door verschillende methoden van schilderen, tekenen, enz.;

– Uitstekende compatibiliteit met andere materialen (hout, metaal, steen), waarvan de basis en het frame vaak zijn gemaakt. Producten die afgewerkt of gemaakt zijn van hout zien er solide en massief uit. Gesmede onderzetters onder de werkbladen kunnen lichtheid en gratie aan de sfeer toevoegen. Steunen van rotan of geweven dikke takken zien er mooi en origineel uit, die duidelijk zichtbaar zijn onder het transparante tafelblad;

– De tafel maakt de ruimte visueel niet rommelig vanwege de transparantie, de lichtheid van de constructie;

– Glazen meubels zijn geschikt voor interieurs van elke stijl.

Naast vele voordelen hebben glazen tafels ook nadelen. Vuil is vrij duidelijk zichtbaar op het glas – vingerafdrukken, vlekken, dus het aanrecht moet regelmatig worden gewassen met speciale producten. Glazen meubelen, vooral exclusieve designeritems, zijn vrij duur. Als de financiële mogelijkheden beperkt zijn, kunt u letten op goedkopere opties voor binnenlandse of Chinese productie. Het is de moeite waard om te overwegen dat het niet wordt aanbevolen om zware voorwerpen op een glazen tafelblad te installeren en bovendien over het oppervlak te verplaatsen – dit kan leiden tot de vorming van krassen en spanen.

Glazen salontafel - voor- en nadelen Glazen salontafel - voor- en nadelen Glazen salontafel - voor- en nadelen

Soorten glazen salontafels

Tegenwoordig is er een enorm scala aan modellen van elegante glazen tafels. Vervolgens zullen we de belangrijkste variëteiten bekijken en deze voorwaardelijk in groepen verdelen, afhankelijk van bepaalde kenmerken..

Afhankelijk van het ontwerp

Glazen salontafels kunnen dankzij extra mechanismen vele functies vervullen. Er zijn modellen zoals:

1. Monolithisch – de eenvoudigste optie qua ontwerp, wat de aanwezigheid van een solide frame met een tafelblad impliceert. Hij kan niet veranderen, maar hij heeft uitstekende decoratieve gegevens;

2. Sliding – een verbeterd ontwerp dat een synchroonmechanisme bevat dat het oppervlak van het tafelblad vergroot. Dit is een erg handig model, want opgevouwen neemt het weinig ruimte in beslag in de kamer, maar als gasten elkaar ontmoeten verandert het in een ruime tafel voor een gezellig theekransje;

3. Vouwen – vergelijkbaar met het vorige, transformerende model. Het verschil ligt in het feit dat het oppervlak toeneemt door het verschijnen van extra elementen. Dit type tafels heeft een groot assortiment, waarbij u zowel kunt kiezen voor standaard symmetrische opties als voor unieke stijlvolle designoplossingen met asymmetrie..

Soorten glazen salontafels - Afhankelijk van het ontwerp Soorten glazen salontafels - Afhankelijk van het ontwerp

Afhankelijk van het aantal en type poten

In tegenstelling tot conventionele tafels, kunnen huidige tafels een ander aantal poten hebben. Tegelijkertijd kan het uiterlijk van de steunen behoorlijk origineel zijn. Er is veel vraag naar tafelbladen op één poot of een ronde steun van hout of metaal..

Een stijlvolle optie zijn koffietafelbladen op glazen zijranden, die in het interieur bijna onzichtbaar lijken. Tafels op wielen zijn ook heel handig, die indien nodig gemakkelijk kunnen worden verplaatst..

Bij het kiezen van dit of dat model, moet u zich concentreren op de algemene stijl van het interieur. Metalen gekruiste of glazen steunen zijn ideaal voor moderne trends, houten poten voor etnische, rustieke stijlen. Tafels op vier poten zijn een klassieke optie die in elk interieur past.

Soorten glazen salontafels - Afhankelijk van het aantal en type poten Soorten glazen salontafels - Afhankelijk van het aantal en type poten

Afhankelijk van de grootte en vorm

Tegenwoordig is het niet moeilijk om een ​​glazen salontafel van elk formaat te kopen of op maat te maken. De keuze hangt af van de grootte van de kamer en de persoonlijke wensen van de eigenaren. Een transformerende tafel zou een goede optie zijn voor een kleine woonkamer. Als hij het lot had om de rol van een nachtkastje te spelen, kun je op een klein model blijven dat niet veel ruimte in beslag neemt in de slaapkamer..

Ook de vormen zijn volledig gevarieerd: van de gebruikelijke ronde, vierkante, rechthoekige tot de meest gebogen. Voor kleine en krappe kamers heeft een rond tafelblad de voorkeur, waarvan de gestroomlijnde vorm veiliger is (vooral als er kinderen in huis zijn). In een ruime woonkamer is een vierkante of rechthoekige tafel relevant..

En als u uw gasten echt wilt verrassen, ga dan op zoek naar individuele producten die op bestelling worden gemaakt. Dit kunnen gekrulde opties of abstractietabellen zijn, die vaak geen speciale functionele belasting dragen. Het originele ontwerp heeft tafels in de vorm van een kubus of ovale modellen met één of twee lagen.

Soorten glazen salontafels - Afhankelijk van maten en vormen Soorten glazen salontafels - Afhankelijk van maten en vormen Soorten glazen salontafels - Afhankelijk van maten en vormen

Glazen salontafels ontwerp

Het grote voordeel van glazen meubelen is het oneindige aantal decoratiemogelijkheden. Er is veel vraag naar frosted werkbladen, een perfecte aanvulling op het moderne minimalisme van interieurs. Deze optie is ook heel praktisch, omdat vingerafdrukken en stof minder opvallen op het matglas en het oppervlak zelf licht zachtjes kan verspreiden..

Bij de vervaardiging van tafels wordt vaak gekleurd glas (lacobel) gebruikt, dat een uniforme kleur heeft. Dit kunnen eenvoudige werkbladen zijn of met een print in de vorm van bloemenpatronen, geometrische schetsen, gebeeldhouwde ornamenten of gewoon strakke lijnen..

Doorschijnend bruin en zwart worden beschouwd als modieuze tinten glazen salontafels. Deze werkbladen kunnen worden voorzien van chromen of houten frames. In ieder geval zijn ze in staat om een ​​speciale sfeer van presenteerbaarheid en chic te creëren..

Gekleurde tafels – blauw, grijs, groen – kunnen worden afgestemd op de kleur van het interieur, of juist gebruikt om een ​​accentzone te creëren. Glasstructuren met de organisatie van de interne ruimte voor een aquarium of florarium zien er heel ongewoon uit.

Glazen salontafels ontwerp Glazen salontafels ontwerp

Aandachtspunten bij het kopen

We hebben al gezegd dat meubels gemaakt van zwaar glas zich onderscheiden door hun hoge kosten, daarom moet de keuze van een model vrij nauwgezet worden benaderd. Allereerst moet u beslissen welke functionele verantwoordelijkheden aan de salontafel worden toegewezen. Een klein gezin kan beperkt zijn tot een compact ontwerp met een extra plank of nis. Dit is genoeg voor een paar kopjes thee en je favoriete tijdschrift..

Als het in de familie gebruikelijk is om gasten te ontmoeten of familiebijeenkomsten te organiseren, kunt u kiezen voor transformatiemogelijkheden. Je moet ook nadenken of het nodig is om de tafel te verplaatsen – misschien is de beste optie een model op wielen. Voor een groot gezin is een tafel met meerdere planken waar je veel op kunt zetten een goede optie..

Een van de belangrijke punten die speciale aandacht verdienen, is de selectie van een model dat past bij de stijl van het interieur. Klassieke ontwerpen hebben eenvoudige configuraties. Werkbladen zijn meestal ovaal of rechthoekig van vorm. De steun bestaat uit vier poten, die van hout, gesneden of gesmeed kunnen zijn.

Het blad van een salontafel in de Art Nouveau-stijl is vaak gemaakt van gekleurd glas en voor de basis worden dure materialen gebruikt – zeldzaam hout, steen en gesmede onderdelen. Deze stijl staat vrij dicht bij de natuur, daarom kunnen bloemenornamenten, sierlijke bloemenpatronen in het meubeldecor worden getraceerd..

De ultramoderne hightech stijl biedt eenvoudige geometrische of gestroomlijnde vormen. Rechte en schuine lijnen overheersen in het ontwerp van meubels. Een salontafel met een roestvrijstalen frame ziet er geschikt uit, en hout in structuren is uiterst zeldzaam.

Modern minimalisme, dat eenvoud en functionaliteit bevordert, zal een transformerende tafel of een ontwerp op wielen aanvullen zonder onnodige patronen, ornamenten en andere pretentieuze elementen.

Een kenmerk van landelijke gebieden, zoals het platteland, de Provence, is comfort en gezelligheid. Hier worden natuurlijke materialen gebruikt, voornamelijk lichte tinten, en glas benadrukt op de beste manier de lichtheid en openheid van het interieur. De tafel kan een solide basis hebben van natuurlijk hout met elementen van snijwerk of slijtage. Thuis zijn dergelijke tafels versierd met decoupagetechniek. Constructies met gesmede elementen of uitgerust met wielen zien er niet minder aantrekkelijk uit..

Glazen salontafel - Dingen om te overwegen bij het kopen Glazen salontafel - Dingen om te overwegen bij het kopen Glazen salontafel - Dingen om te overwegen bij het kopen Glazen salontafel - Dingen om te overwegen bij het kopen

Glazen salontafels – foto

Een glazen salontafel kan originaliteit toevoegen aan elke kamer en verandert in een elegante interieurdecoratie. Glazen meubelen zijn altijd mooi en stijlvol. In onze fotogalerij hebben we de beste foto’s verzameld die het vermogen van een salontafel demonstreren om een ​​kamerontwerp stijlvol en functioneel te maken. Veel kijkplezier!

Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto Glazen salontafels - foto

Published
Categorized as Ideeën