Poorten en wickets van golfkarton: 70 foto’s en ideeën

Poorten en wickets van golfkarton: 70 foto's en ideeën

Als u door het grondgebied van particuliere gebouwen rijdt, ziet u vaak hekken, poorten en wickets gemaakt van golfkarton, gemaakt in verschillende kleuren. Ze zien er best aantrekkelijk uit, vooral in combinatie met andere materialen. Maar niet alleen uiterlijke esthetiek is hun voordeel. Dergelijke ontwerpen zijn begiftigd met een aantal positieve technische kenmerken. Welke? We zullen hier in ons artikel over praten en ook de beste ideeën overwegen voor het decoreren van prachtige omheiningen van golfkarton.

Waarom kiezen voor golfkarton?

Om te begrijpen waarom poorten en poorten van golfkarton enorm populair zijn geworden, is het de moeite waard om de eigenschappen van dit materiaal te overwegen, waaruit alle voordelen van producten voortkomen. Laten we eerst duidelijk maken wat de grondstoffen zijn. Geprofileerde platen zijn gemaakt van staalplaten, die door de wals worden gerold en de juiste vorm aannemen. In deze vorm is de staalplaat echter niet geschikt voor plaatsing in open ruimtes, daarom is deze bovendien gecoat met verschillende polymeren, die de sterkte en anticorrosie-eigenschappen waarborgen..

Het verwerkte materiaal is niet bang voor natte neerslag, ultraviolette stralen – het zal niet corroderen of vervagen. Hieruit kunnen we conclusies trekken over de belangrijkste voordelen van poorten en poorten van golfkarton, namelijk:

– Lange levensduur – aangezien het materiaal niet onderhevig is aan natuurlijke invloeden van buitenaf, zullen poorten en wickets vrij lang meegaan (minimaal 50 jaar);

– Weerstand tegen verbranding;

– Makkelijk te installeren;

– Goedkoop.

Afzonderlijk is het vermeldenswaard de esthetische functies van het golfkarton. Het materiaal kan in verschillende kleurinterpretaties worden gepresenteerd. Het past goed bij steen, hout, baksteen, wat het mogelijk maakt om prachtige entreecomposities te bouwen.

Poorten en wickets van golfkarton - Waarom kiezen voor golfkarton? Poorten en wickets van golfkarton - Waarom kiezen voor golfkarton?

Wat zijn de poorten: ontwerpkenmerken

Het type van het toekomstige gebouw, evenals het gebruiksgemak, hangt af van de ontwerpkenmerken. De poorten kunnen van het scharnier-, schuif-, schuif- of garagetype zijn. Moderne ontwerpen zijn vaak begiftigd met automatische aandrijvingen, hefmechanismen. Meestal worden poorten gemaakt met een breedte van 3-4 m om doorgang te bieden aan zowel een personenauto als een vrachtwagen. Elk van de soorten heeft zijn eigen voordelen en de ontwerpkeuze hangt af van de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren en de beschikbaarheid van vrije ruimte..

Swingen

Deze optie met deuren die als deuren opengaan is al lang bij iedereen bekend en heeft zijn fans niet verloren. Ze zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken. Moderne ontwerpen zijn uitgerust met automatisering, die zorgt voor onafhankelijk openen en sluiten van de poort. Het nadeel van dergelijke constructies is de behoefte aan een voldoende grote vrije ruimte, waardoor de kleppen vrij kunnen openen. Meestal worden dergelijke poorten dubbelbladig gemaakt, omdat er een grote belasting op één paneel valt en het onhandig is om ze te openen..

Ontwerpkenmerken van poorten en loopbruggen van golfkarton - Swing Ontwerpkenmerken van poorten en loopbruggen van golfkarton - Swing

Terugslag

Dit type lijkt op schuifdeuren. De poort is een enkel paneel met een rolbasis die langs het hek beweegt. Dit type opening heeft het voordeel dat er geen extra ruimte voor nodig is. Omdat de vleugel beweegt zonder de grond te raken, hoeft er in de winter geen sneeuw te worden verwijderd. De poort is voorzien van een automatisch systeem dat bestand is tegen 30 graden vorst.

Ontwerpkenmerken van poorten en loopbruggen van golfkarton - Sliding Ontwerpkenmerken van poorten en loopbruggen van golfkarton - Sliding

tillen

Dit is een van de moderne opties wanneer de poort één vleugel heeft, die niet naar de zijkanten beweegt, maar omhoog gaat. Het openingsmechanisme kan handmatig of automatisch zijn. In de open positie neemt de structuur geen extra ruimte in beslag, hoewel 20 centimeter de hoogte van de opening zal “stelen”.

Ontwerpkenmerken van poorten en loopbruggen van golfkarton - Lifting Ontwerpkenmerken van poorten en loopbruggen van golfkarton - Lifting

Opvouwbare accordeonpoorten

Dit type komt veel minder vaak voor. Meestal worden dergelijke constructies gemaakt door thuisvakmensen voor kleine gebieden met een aanzienlijke beperking in de ruimte. De poort bestaat uit meerdere panelen van golfkarton, onderling verbonden door scharnieren. Tussen de flappen wordt een laag rubber gelegd, die zal zorgen voor afdichting, bescherming tegen de wind.

Ontwerpkenmerken van poorten en loopbruggen van golfkarton - Opvouwbare accordeonpoorten Ontwerpkenmerken van poorten en loopbruggen van golfkarton - Opvouwbare accordeonpoorten

Wat zijn de wickets?

Als de poort voornamelijk dient voor de doorgang van een auto, dan is een loopdeur nodig om de doorgang te organiseren. Soms weigeren ze het, maar zoals de praktijk laat zien, is zo’n beslissing irrationeel. Om iemand het gebied in of uit te laten, is het noodzakelijk om constant grote poorten te openen en te sluiten, wat buitengewoon onhandig is.

Wickets kunnen van twee soorten zijn: ingebouwd in de poort en vrijstaand (langs het hek geplaatst). De laatste optie is erg populair, hoewel economisch duurder, en bovendien kunt u het hekwerk besparen als het gebied klein is.

Ze zijn afzonderlijk geplaatst en hebben hun eigen voordelen: ze kunnen in elke hoogte en breedte worden geïnstalleerd, zonder de bruikbaarheid van de poort te schaden. Dergelijke uitvoeringen zijn voorzien van insteeksloten, wat garant staat voor gebruiksgemak en meer veiligheid. Wickets worden klein van formaat geïnstalleerd, uitgerust met een bel of videofoon, een brievenbus, hoewel deze laatste tegenwoordig eerder een decoratieve functie vervult..

Poorten en wickets van golfkarton - Wat zijn de poorten? Poorten en wickets van golfkarton - Wat zijn de poorten?

Decoratieve poorten en wickets

Natuurlijk wil elke eigenaar poorten en poorten die niet alleen comfortabel en duurzaam zijn, maar ook mooi. Omdat het theater begint met een kapstok, geeft het algemene zicht op de toegangspoort de eerste indruk van het hele gebouw en de eigenaren van het huis, hun materiële rijkdom en smaakvoorkeuren. Daarom moet u bij het kiezen van het meest geschikte ontwerp rekening houden met het ontwerp, met aandacht voor kleur, materiaalcombinaties en andere decoratieve details..

Kleur

Als u de kleur van de poort en het wicket kiest, is het de moeite waard om uit te gaan van het algemene ontwerp van het huis – het kleurenschema en de stijl. In dit geval moet speciale aandacht worden besteed aan de dak- en gevelbekleding, die een geheel in één kleur moet vormen met een hek. De combinatie van een donker dak en een poort met een lichte gevel van de woning ziet er prachtig uit.

Stijl speelt een belangrijke rol, als het huis bijvoorbeeld in een rustieke richting is ingericht, is het beter om er een hek met een poort en een loopdeur in bruine pastelkleuren mee te harmoniseren. Voor een huis dat qua architectuur vergelijkbaar is met een kasteel, kun je kiezen voor warme tinten rood, etc. Hekken met poorten van aangrenzende gebieden spelen ook een belangrijke rol..

Elk palet heeft individuele eigenschappen die de visuele waarneming op de een of andere manier kunnen beïnvloeden. Let bijvoorbeeld op de witte poorten van golfkarton, die in staat zijn om de ruimte met hun gemak visueel uit te breiden, waardoor een gevoel van netheid en orde ontstaat. Deze kleur wordt ideaal gecombineerd met elke andere: fel groen van de omgeving, metselwerk en gesmede elementen geven een speciale luchtigheid.

Bruine poorten zijn veelzijdig. Ze zijn ideaal te combineren met alle gevels, groene ruimtes en aangrenzende gebouwen.

De kleur groen is erg populair – het is een lust voor het oog en brengt een zekere gezelligheid in de omgeving. Zo’n palet gaat helemaal op in het omringende groen, tenzij je focust op de optie wanneer de poort als accent fungeert, zoals bijvoorbeeld een prachtige groene schuifconstructie van golfkarton met knalgele pilaren. Dit ontwerp ziet er op zijn eigen manier onverwacht en origineel uit..

Minder vaak vindt u een gele poort. Hoewel het wordt geassocieerd met de warme stralen van de zon, is het palet behoorlijk contrastrijk en kan het na verloop van tijd irriteren. Toch heeft de kleur zijn fans, en als je een combinatie met zwarte gesmede elementen gebruikt, kun je een vrij elegant ontwerp krijgen..

Blauw past perfect bij het groene palet van de omgeving. Dergelijke poorten zijn vaak gekleed in een witte, grijze of zwarte gesmede schaal met sierlijke elementen, die er erg mooi en stijlvol uitziet..

Het levendige en rijke rode palet is verkrijgbaar in vele tinten, die elk perfect passen bij bakstenen of stenen huisgevels. Deze optie kan een van de meest luxueuze worden genoemd.

Decoratieve poorten en loopbruggen van golfkarton - Color Decoratieve poorten en loopbruggen van golfkarton - Color Decoratieve poorten en loopbruggen van golfkarton - Color

Materiaalcombinaties

Aan het begin van het artikel zeiden we al dat het golfkarton perfect wordt gecombineerd met andere materialen, waardoor je de meest stijlvolle composities kunt maken. Gesmede elementen, die in de oudheid werden gebruikt om de ingangen van het huis te versieren, geven de poort een speciale gratie en unieke esthetiek. Dit kunnen individuele inserts zijn of hele compositorische overlays die een stukje van de ziel van de meesters van onze tijd dragen. Bovendien is de combinatie van smeden met geprofileerde staalplaat vrij praktisch, omdat deze materialen niet bang zijn voor klimatologische grillen en duurzame constructies zijn..

Gesmede poorten zijn conventioneel onderverdeeld in klassieke, met een ingetogen ontwerp, en decoratieve, aangevuld met vele sierlijke bochten, patronen met weelderige bloemenornamenten. Vaak worden gesmede structuren gemaakt volgens individuele schetsen om patronen te kiezen die het meest geschikt zijn voor de stijl van constructie en landschapsontwerp.

Misschien niet zo elegant, maar niet minder fraai is de combinatie van een golfplaat met metselwerk, waaruit de steunpalen worden gevormd. Brick zorgt voor de betrouwbaarheid van de structuur en dankzij de verscheidenheid aan kleuren kunt u experimenteren met het algemene ontwerp van de ingang.

Speciale aandacht verdienen de ondersteunende structuren van de poort in steen. Er zijn hier veel opties, omdat het materiaal zelf vol variatie is en de stylingmethoden de meest ongewone kunnen zijn. Hier worden veel materialen gebruikt zoals dolomiet vergelijkbaar met marmer, kalksteen, kasseien, schelpgesteente, enz. Tegelijkertijd ziet het metselwerk van onregelmatig gevormde stenen, hoewel arbeidsintensiever, er veel aantrekkelijker en origineler uit. Qua duurzaamheid heeft de steen geen analogen.

Een ander interessant ontwerpidee is de keuze voor golfkarton met een oppervlak dat steen of hout imiteert voor poorten en wickets. Zo’n ontwerp ziet er rijk en aantrekkelijk uit en kost veel goedkoper dan het lijkt.

Decoratieve poorten en loopbruggen van golfkarton - Materiaalcombinaties Decoratieve poorten en loopbruggen van golfkarton - Materiaalcombinaties

Poorten en wickets van golfkarton – foto

We raden aan om door te gaan met een verder overzicht van verschillende manieren om poorten en poorten van golfkarton te versieren in onze galerij, waar we hebben geprobeerd de beste fotovoorbeelden te verzamelen. Veel kijkplezier!

Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto Poorten en wickets van golfkarton - foto

Published
Categorized as Ideeën