Schuifgarderobe in de gang: 65 foto-ideeën

Schuifgarderobe in de gang: 65 foto-ideeën

Bovenkleding, schoenen, huishoudelijke artikelen … Er moeten zoveel dingen in de gang worden geplaatst, die zelden de nodige ruimte heeft. Bij het ontwerpen van een ontwerp moet je over elk detail nadenken en de meest optimale oplossing kiezen. Vandaag zullen we een van hen overwegen – een kledingkast voor de gang, waarmee u de woonruimte kunt organiseren en een esthetische uitstraling van de kamer kunt creëren..

Wat is een kledingkast??

Een schuifkast is een opbergsysteem dat zich van anderen onderscheidt door een speciaal ontwerp van deuren. De naam is direct gerelateerd aan het type personenrijtuig, dat door een verschuifbaar mechanisme op zwenkwielen is afgeschermd van de rest van de ruimte. Dit zorgt voor comfort en bespaart ruimte.

Het belangrijkste doel van de kledingkast is om het maximale aantal dingen te huisvesten en op orde te houden. Ze zijn zo ontworpen dat elk item zijn eigen plaats heeft, maar tegelijkertijd is het geen probleem om het te vinden. Elementen die van drie typen zijn, kunnen deze rol aan: een dwarsbalk voor hangers, rekken en laden.

Buizen kunnen, afhankelijk van de breedte van de sectie, in de lengte of dwars worden gelegd, terwijl extra ruimte wordt bespaard. In kasten met een geringe diepte worden vaak uittrekbare hangers gebruikt. Accessoires en kleding worden opgeborgen op planken of laden, en schoenen worden opgeborgen in speciale gaasvakken die geen vuil ophopen.

Schuifkasten passen perfect in elk interieur en vervullen hun beoogde functies: ze kunnen een helder accent worden of versmelten met het ontwerp zonder de aandacht te trekken. De grote gevel van de deuren is versierd met een minimale reeks artistieke expressiemiddelen, en soms is het een soort canvas voor een complexe tekening. De variabiliteit van modellen in de moderne meubelmarkt stelt u in staat om precies de optie te kiezen die past bij alle eisen van de eigenaren.

De nadelen van schuifkasten zijn onder meer ongemak in het gebruik: in sommige modellen maakt het rolmechanisme veel onnodig geluid bij het openen, maar dit moment kan alleen voorkomen bij zeer budgettaire goederen. Ook tijdens het gebruik is het noodzakelijk om voorzichtig te zijn, omdat bij plotselinge bewegingen de onderdelen sneller verslijten..

Om overlast te voorkomen, kiest u meubelen uit de middelste prijscategorie of koopt u op bestelling. Wees voorzichtig bij het openen en sluiten, veeg het rolmechanisme regelmatig af met een normale vochtige doek om stof en vuil te verwijderen.

Schuifgarderobe in de gang

Verschillende kasten voor de gang

Voordat u de kledingkast in het interieur van de gang past, moet u deze kiezen. En nu gaat het niet alleen om een ​​visueel mooi product. Opslagsystemen variëren in grootte, ontwerp, configuratie en locatie. Overweeg de meest populaire opties!

Kast klassieke kasten

Dit type kleerkast bestaat uit een vierwandige kast en deuren voorzien van een rolmechanisme. Het is voldoende om het eindproduct te kopen en het op een handige plaats te plaatsen, vaak langs een vrije muur..

Deze optie is geschikt voor ruime gangen waarin ruimtebesparing niet het hoofddoel is. In andere gevallen moet u proberen een model met de vereiste parameters te vinden of het op bestelling kopen. Dit type kan duurder zijn dan andere vanwege de volledige set onderdelen, maar bij een verhuizing hoeft u geen geld uit te geven aan demontage.

Kast klassieke kasten voor de gang Kast klassieke kasten voor de gang

Inbouw- en halfinbouwkasten

Producten met één of twee zijkoffers (semi-ingebouwd) of helemaal zonder (ingebouwd). De hoofdmuren fungeren als scheidingswanden, wat betekent dat de structuur in een nis kan worden ingevoerd of in een hoek kan worden geplaatst. Alle componenten, zoals planken en dwarsbalken, worden direct aan de muren bevestigd, wat de kledingkast betrouwbaar en monumentaal maakt.

Bovendien zullen ze helpen om de onvolkomenheden van de afwerking en oneffenheden te verbergen, ideaal passend tussen de scheidingswanden. Het is waar dat het onwaarschijnlijk is dat u zelf meubels kunt monteren – u kunt niet zonder de hulp van meesters. In ieder geval is dit een geweldige optie voor kleine gangen, die een harmonieuze compositie zullen creëren..

Inbouw- en halfinbouwkasten voor de gang Inbouw- en halfinbouwkasten voor de gang

Modulaire kasten

Dit type wordt geassocieerd met een complete kledingkast en bestaat uit afzonderlijke module-secties. Met hun hulp kunt u een handig opbergsysteem creëren door planken, hangers of laden in de gewenste volgorde en hoeveelheid te combineren. Indien nodig kunt u andere elementen kopen, wat vooral belangrijk is voor de gang, het vullen van kasten waarin verandert afhankelijk van het seizoen.

Modulaire kasten voor de gang

Hoekkasten

Dergelijke constructies zijn geschikt voor gangen, waarbij de hoek de optimale plaats is voor de locatie van de kleedkamer. Deze ruimte is vaak leeg vanwege de onpraktischheid, maar hoekkasten passen perfect in elke ruimte..

Ze zijn er in verschillende vormen, waardoor er drie soorten worden onderscheiden. De eenvoudigste is een L-vormige kledingkast, waarvan twee kasten loodrecht op elkaar staan..

De kledingkast in de vorm van een driehoek volgt de zijkanten van de hoek. En hoewel de optie qua ruimtelijkheid niet verschilt, past hij zeer compact in het interieur..

Andere ondersoorten zijn vijfhoekige en trapeziumvormige vormen. Ze zijn ontworpen om veel dingen op te bergen, maar nemen meer ruimte in beslag..

Hoekkasten voor de gang Hoekkasten voor de gang

Schuifgarderobe in de gang voor verschillende stijlen

Een inloopkast met schuifdeuren is een modern design op zich. Daarom is het het meest geschikt voor moderne stijl, maar het is niet beperkt tot hen. Schuifkasten passen in elk ganginterieur, als u het juiste ontwerp kiest.

Schuifkasten in een moderne stijl

Deze stijl dicteert niet bepaalde kaders in het ontwerp van meubels, inclusief een kledingkast. De voorkeur gaat uit naar eenvoud, moderne materialen, aangepaste texturen en decor. Modellen met vloeiende lijnen, een contrast van glanzende en matte oppervlakken, een combinatie van structuren in felle kleurencombinaties zullen er bijvoorbeeld goed uitzien..

Schuifkasten voor de gang in een moderne stijl Schuifkasten voor de gang in een moderne stijl

Schuifkasten in klassieke stijl

Voor gangen in een klassieke stijl zijn schuifkasten gemaakt van natuurlijk hout of de imitatie ervan, geschilderd in pastelkleurige lichte kleuren, geschikt. De deur kan worden versierd met gebeeldhouwde patronen, tekeningen. Lichaamshoeken en lijnen met zachte rondingen passen bij de esthetiek van het kapsel.

Schuifkasten voor de gang in een klassieke stijl

Schuifkasten in de stijl van minimalisme

In deze stijl ziet een gladde, monochrome gevel van ingebouwde kasten er goed uit zonder onnodige details. Een interessante optie is meubels die de schaduw van de muur herhalen, waardoor je bijna volledig in het interieur van de gang kunt passen, zonder kostbare vierkante meters weg te nemen.

Schuifkasten voor de gang in de stijl van minimalisme Schuifkasten voor de gang in de stijl van minimalisme

Schuifkasten in Provençaalse stijl

Deze stijl gaat uit van een eenvoudig maar gestructureerd ontwerp, alleen om de kanonnen te volgen, zal het tijd moeten kosten om geschikte meubels te zoeken. Het feit is dat de Provence dol is op vintage items of items die de oudheid imiteren. Dit zijn meestal houten kasten, geschilderd in pasteltinten, met gesneden of met de hand getekende patronen..

Gangkasten in Provençaalse stijl

Loft-stijl kasten

Als u een kledingkast kiest voor een kamer in loftstijl, dan is de gang waarschijnlijk vrij ruim of gecombineerd met de woonkamer. Dit vergroot de mogelijkheden voor modellen en hun locaties aanzienlijk. Maar bij het kiezen van een ontwerp is het beter om te focussen op moderne houtstructuren, gemaakt in gedempte tinten. Gevels met spiegels zien er goed uit.

Schuifkasten voor de gang in loftstijl Schuifkasten voor de gang in loftstijl

Aanbevelingen voor selectie

We hebben de stijlen, configuraties en vormen bedacht. Waar moet je nog meer op letten bij het kopen van een kledingkast voor in de gang??

Ten eerste moet u voorzichtig zijn bij het kiezen van een deuropeningsmechanisme – er zijn verschillende soorten. De meest voorkomende is wanneer de scheidingswand zich in een metalen frame bevindt en langs een speciale groef op de rollen beweegt. Maar deze optie is niet betrouwbaar, omdat de kans groot is dat de rol met een sterke impact wegglijdt. Volgens dit criterium is het winstgevender om een ​​structuur aan te schaffen met een mechanisme van het tweede type, waarbij de wielen langs de monorail bewegen..

Ten tweede, let op de deurprofielen. Dit geldt voor degenen die zich zorgen maken over het optreden van onnodige geluiden. Het aluminium systeem is stiller en ziet er netter uit omdat de rollen erin verborgen zijn. Staal creëert dienovereenkomstig geluidstrillingen, maar is duurzamer dan het eerste type.

Ten derde, probeer schuifdeuren te kiezen die niet meer dan een meter breed zijn. Anders kan het lastig zijn om ze te gebruiken vanwege hun hoge gewicht en grootte..

Schuifgarderobe voor de gang - Aanbevelingen voor selectie

Waar plaats je de kledingkast in de gang?

De locatie van het opbergsysteem is afhankelijk van de grootte van de gang, de indeling en de algehele meubelsamenstelling.

Voor het interieur van een klein gebied, wordt het aanbevolen om de kledingkast in een nis te plaatsen of om de voorkeur te geven aan het hoekmodel. Beoordeel realistisch de behoeften van de ruimte en kies een optie die alleen geschikt is voor de meest essentiële items. Als u geen ontwerp kunt vinden dat geschikt is voor uw parameters, is het beter om op bestelling te kopen. Deuren met een spiegelend oppervlak zien er goed uit, waardoor u de ruimte visueel kunt vergroten.

Een schuifkast in een nis is een ideale oplossing voor een smalle gang of gang, en in neutrale kleuren zal het geen aandacht trekken. Een inkomhal met een vierkante geometrie is geschikt voor alle opties. Als de kamer wordt gecombineerd met een andere kamer, kunt u de kleedkamer gebruiken als een scheidingswand die zorgt voor functionele zonering.

Bij het kiezen van een plaats voor een kledingkast, moet u rekening houden met de locatie van de voordeur en nauw contact ermee vermijden. Beter als hij op korte afstand van het gangpad staat.

Waar plaats je de kledingkast in de gang Waar plaats je de kledingkast in de gang Waar plaats je de kledingkast in de gang

Schuifkasten voor de gang – foto

Als de voorgestelde opties en tips niet voldoende zijn om te beslissen over de keuze van een kledingkast in de gang, raden we aan om onze selectie foto’s te bekijken. We hebben heldere, evenals de meest interessante ideeën verzameld die u zeker zullen inspireren om de juiste beslissing te nemen. Veel kijkplezier!

Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto Schuifkasten voor de gang - foto

Video: Schuifkasten in het interieur van de gang

Published
Categorized as Ideeën