Anthurium (80 bilder): dyrking og omsorg

Anthurium (80 bilder): dyrking og omsorg

Anthurium er en utmerket eksotisk hjemmeplante. Hovedfordelen er en rik fargepalett med knopper, fra lys rød til snøhvit, inkludert syrin, burgunder, rosa toner. Det finnes også varianter med flerfargede og svarte bladblad. Denne interessante planten har andre navn, for eksempel “flamingoblomst”, “ildtunge”. Noen ganger kalles han “mannlig lykke”, fordi han ifølge legenden bringer mot, besluttsomhet, mot til det sterkere kjønn.

De viktigste typene av anthurium

Anthurium er en prydplante løvfugl som er hjemmehørende i den nye verdens tropiske skoger, hvor den vokser i form av terrestriske gress og vinstokker. Denne kulturen har omtrent 700 arter, men 30 rene arter og rundt hundre hybrider brukes til såing. Klassifiseringen består av tre hovedgrupper:

1. Vakkert blomstring – er veldig populær blant blomsteroppdrettere, ettersom de har blomsterstander av unik skjønnhet. Slike varianter som “Anthurium Schertsera” og “Andre” inntar en spesiell plass her. Den første gleder seg med sine rød-oransje blomstrende, mørkegrønne matte blader med svarte flekker. “Andre” når en høyde på 1 meter, har en omfattende palett med kronblad fra hvite til rødbrune toner.

2. Typer med kort klatrestamme, for eksempel “Crystal Anthurium” og “Majestic Anthurium”. Det er bemerkelsesverdig at disse plantene også har grasiøse fargede mønstre på bladene. For eksempel har “Crystal” -løvet en fløyelsaktig finish i en dyp grønn tone med lyse årer og en fantastisk glans. I likhet med ham og “Majestic”, hvis diameter på bladene kan nå 40 cm med riktig omsorg.

3. Dekorativt løvverk, representanten for hvilken i blomsterpottene hjemme er “Anthurium Baker”. Den nedre overflaten av bladene har en rødbrun pubescens, og de når selv 55 cm i lengde. Denne gruppen inkluderer også arten “Anthurium klatring”, som mer ligner en liana på opptil 1 m lang..

Det er mange andre ganske interessante varianter, som hver vil utfylle ditt interiør perfekt. Men det skal bemerkes at bare etableringen av gunstige forhold vil bidra til å oppnå lyse farger og vakker blomstring av kultur.

Anthurium - Arter Anthurium - Arter Anthurium - Arter Anthurium - Arter Anthurium - Arter

Riktig pleie av anthurium

Anthurium er en vakker stueplante. Opprinnelig fra tropene, er det ganske krevende for ytre forhold. Med riktig omsorg vil kulturen glede eierne med lys blomstring hele året, selv når det er dystert og kaldt ute. Hovedkomponentene i et gunstig mikroklima er optimal fuktighet, temperatur, belysning, samt en rettidig drikk av jorda med ekstra dressinger.

Belysning

Det som kan ødelegge anthurium er direkte sollys. Samtidig trenger han lys, men diffust belysning. Du kan lage en liten delvis nyanse, siden veksten og blomstringsaktiviteten vil bremse i et veldig mørkt rom. Om vinteren må du utstyre beliggenheten med ekstra elektrisk belysning.

Anthurium Care - Belysning

Temperatur

Anthurium tilpasser seg perfekt til romtemperatur. Han trenger ikke lage ekstra varme eller holde den kald. Om sommeren vil den optimale temperaturen være innenfor + 20 … + 28C, og om vinteren – fra 15 til 18C. Når oppvarmingssesongen begynner, må anthurium fjernes fra radiatorene, noe som merkbart tørker ut luften. Det bør også tas i betraktning at plutselige temperaturendringer kan ødelegge blomsten..

Anthurium Care - Temperatur

Luftfuktighet

Siden fødestedet til anthurium er de fuktige skogstropene, er det nødvendig å lage et lignende mikroklima i leiligheten, som luftfuktere lykkes med å takle. For å unngå de negative effektene av tørr luft, kan blomsterpotten plasseres på en pall med våt ekspandert leire, spray luften rundt blomsten med jevne mellomrom. I dette tilfellet må du sørge for at vanndråper ikke faller på bladene. Dette kan føre til dannelse av kalk og tap av attraktivitet..

Anthurium Care - Fuktighet Anthurium Care - Fuktighet

Vanning

Anthurium trenger god vanning, og overflødig fuktighet eller tørking av jorda kan skade dem. Hvis det er vann igjen i kjelen, må du bli kvitt det. Hyppigheten av jordfuktighet bestemmes av tørrheten i topplaget. I den varme sesongen utføres vanning 2-3 ganger i uken, og om vinteren – 1 gang. Blomsten foretrekker varmt, mykt vann, så det er bedre å ta en avgjort. Anthuriumblader kan bli gule av kalkvann.

Anthurium omsorg - Vanning

Gjødsel og fôring

Noen dyrkere som gir de mest egnede forholdene for planten, foretrekker å ikke bruke gjødsel i det hele tatt. En gunstig jord er en blanding av sur jord med torv, trebark og ekspandert leire. Men det må tas i betraktning at uansett hvor fruktbar jorden er, er tilførselen av nødvendige næringsstoffer i den oppbrukt over tid..

Fra begynnelsen av våren til slutten av sommeren (september kan også påvirkes), to ganger i måneden, må anthurium mates med gjødsel, vekslende organisk og mineral, eller kjøpe en universell sammensetning med et komplett kompleks. Dette er spesielt viktig for unge planter opptil seks måneder, som vokser aktivt. Topp dressing begynner bare når kulturen er godt forankret, for ikke å forårsake brenning av rotsystemet.

Anthurium omsorg - Gjødsel og fôring Anthurium omsorg - Gjødsel og fôring

Skadedyr og sykdommer fra Anthurium

Riktig omsorg er nøkkelen til et fullt sunt planteliv. Hvis det observeres gulfarging av løvet, kan årsakene være upassende klimatiske forhold, solbrenthet eller omvendt frysing, mangel på fuktighet. Med for mye vanning blir bladene av anthurium dekket med brune flekker, og hvis transplantasjonen ble gjort feil, blir de svarte og visner. Det er også en rekke sykdommer som kulturen kan lide av. De vanligste er:

– Sotete sopp – infiserer blader, stilker og skudd, reproduksjonen stopper, siden planten ikke er i stand til å frigjøre nye skudd. De berørte områdene må fjernes, og blomsten må behandles med kaliumsåpe;

– Jordsopp – dannet ved transplantasjon i infisert jord og mangel på drenering av høy kvalitet. Sykdommen påvirker rotsystemet. Skadede områder må fjernes og anthurium transplanteres;

– Gråskimmel vises på hele planten med et grått skjær. Utseendet kan skyldes høy luftfuktighet, innhold under uventilerte forhold;

– Svakt råte – dannes ved høy luftfuktighet og høye temperaturer. Blomsten har en hvit blomst, som herdes av soppdrepende midler..

Et annet problem for anthurium er parasittskader. Disse inkluderer thrips, bladlus og skalainsekter. For å helbrede en blomst er det nødvendig å påføre insekticidpreparater og utføre mekanisk rengjøring av planten. I dette tilfellet er den syke prøven isolert for behandlingens varighet..

Anthurium - skadedyr og sykdommer Anthurium - skadedyr og sykdommer Anthurium - skadedyr og sykdommer

Hvordan transplantere anthurium

For å oppnå god vekst og blomstringskultur må anthurium stadig plantes om. Samtidig tilsettes ny frisk jord i potten. Unge blomster transplanteres årlig og voksne – hvert tredje år. Når det gjelder jord, bør den være næringsrik, lett og god for luftgjennomtrengelighet. Som oftest bruker blomsteroppdrettere kjøpt jord..

Det er viktig å velge riktig potte – en liten og smal fremmer frodig blomstring, og “babyer” dannes oftere i en stor blomsterpotte. Drenering må plasseres på bunnen. Før du får anthurium ut av potten, må det vannes rikelig slik at fuktigheten metter hele jorda godt. Restene av den gamle jorda knuses fra røttene til den ekstraherte blomsten og transplanteres. Hvis anthurium på dette tidspunktet blomstrer, er det bedre å kutte blomsterstilkene slik at planten blir lettere å tilpasse..

Hvordan transplantere anthurium Hvordan transplantere anthurium

Reproduksjon hjemme

Oftest brukes vegetativ forplantning av stiklinger med luftrøtter, hele topper eller stammesugere. Kan også formeres med frø.

Vegetativ forplantning av anthurium

Du kan plante planten gradvis, med hvert utseende av unge skudd. Hver av dem må ha et par blader og minst samme antall jordstengler. Hvis det ikke er noe rotsystem, bør skuddet plasseres i fuktig sphagnummos i en til to uker før roten dukker opp. Etter at skuddet er kuttet, er det tilrådelig å behandle dette området av anthurium med knust kull eller malt kanel for å unngå mulig utseende av råte eller utvikling av soppinfeksjon..

Unge skudd plantes i forberedt fuktig løs jord, slik at vekstpunktet forblir over jordnivået. Etter hvert som fuktigheten fordamper, utføres vanning.

Reproduksjon med basale skudd utføres på samme måte. Med tilstrekkelig omhu akklimatiserer planten seg innen en måned, hvoretter de første bladene vises..

Det finnes varianter av anthurium som har ganske lange klatreskudd. De kan rotes direkte i bakken ved å feste og drysses med mose..

Vegetativ forplantning av anthurium Vegetativ forplantning av anthurium

Inndeling

En annen måte å øke antallet anthuriumprøver er å bare dele det opp. En voksen busk må fjernes fra jorden og adskilles flere deler forsiktig, som hver plasseres i en egen potte med jord. Jorden må fuktes for å akselerere tilpasningen av rotsystemet..

Reproduksjon av anthurium etter divisjon Reproduksjon av anthurium etter divisjon

Reproduksjon av anthurium med frø

En positiv egenskap ved denne metoden er at du kan få massive frøplanter. For resten er slik reproduksjon ikke spesielt velkommen av blomsterhandlere, siden prosessen er ganske lang og arbeidskrevende, og innebærer uavhengig pollinering..

Frøene ekstraheres fra de modne fruktene av planten, vaskes, behandles med en 0,1% løsning av kaliumpermanganat. Så dem i en flat beholder med et lite lag lett strukturert jord eller perlit. I dette tilfellet blir frøene lagt ut og litt presset, uten å drysse på toppen.

Beholderen, dekket med folie, skal oppbevares ved en temperatur på + 20 … + 25C i omtrent to uker. Etter åpningen av det første fullverdige bladet, kan planten stoppes. Når rosettens størrelse når 5 cm, transplanteres anthurium i en egen gryte med et volum på opptil 200 ml. Blomstring kan observeres ikke tidligere enn om et og et halvt år..

Reproduksjon av anthurium med frø Reproduksjon av anthurium med frø

Anthurium – bilde

Hvis du vil vite mer om eksotisk anthurium, tilbyr vi deg vårt utvalg av bilder. Galleriet inneholder bilder av forskjellige typer av denne planten, farger og eksempler på hvordan anthurium kan utfylle interiøret ditt. Vi ønsker deg inspirasjon og hyggelig utsikt!

Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde Anthurium - bilde

Published
Categorized as Ideer