Innendørs bambus (80 bilder): typer og omsorg

Innendørs bambus (80 bilder): typer og omsorg

Innendørs bambus er en bisar gruppe planter som forbløffer med formene. Stort sett er det en bar stilk, kronet ved kronen med skudd og blader, som har dekorative egenskaper. Til tross for sin tropiske opprinnelse, er planten flott for hjemmekultivering og interiørdekorasjon. Den har ikke utsøkt blomstring, men tiltrekker seg den unike originaliteten til den hule søyleblanke stammen og lansettformede blader.

Hovedtyper

Bambus, som dyrkes i beholdere med vann, ser spesielt imponerende ut. Videre spiller ikke bare planten en spesiell rolle i komposisjonen, men også en stilig gjennomsiktig vase fylt med vakre småstein. I dette tilfellet er det nødvendig å bytte vannet helt to ganger i måneden og legge til flytende gjødsel..

I tillegg til utmerkede estetiske indikatorer, har innendørs bambus også vifter på grunn av sin upretensiøse omsorg. Det krever bare det viktigste – belysning og vanning, som er viktige komponenter i livet..

De forskjellige typene innendørs bambus er klassifisert i henhold til deres høyde og er delt inn i tre hovedgrupper, nemlig:

Lav – disse inkluderer planter ikke høyere enn en meter. De mest interessante variantene er Tsuboy med hvite striper og Golden Goddess med bregnerlignende løvverk;

Middels – varianter som kan vokse opp til 3–3,5 m. Lyse representanter er en veldig vakker variant “Shiroshima” med grønnhvit løvverk, samt “meksikansk gråtbambus” med smale, langstrakte lysegrønne blader;

Høye – finnes sjelden i interiør, da de strekker seg opp til 6 m. Et eksempel på denne gruppen er “Tropisk svart bambus” eller “Klosterbambus”, som har yndefulle former.

Innendørs bambus blir ofte referert til som Dracaena Sander eller, som det også kalles, “lykkebambus.” Dette navnet ble gitt til planten av læren til Feng Shui, ifølge hvilken kultur tiltrekker flaks og penger. Det kan ofte finnes i interiør, bor i potter eller i gjennomsiktige vaser med vann..

Innendørs bambus - Hovedtyper Innendørs bambus - Hovedtyper Innendørs bambus - Hovedtyper

Riktig bambuspleie

De som allerede eier denne fantastiske planten, hevder at omsorg for den ikke medfører noen spesielle vanskeligheter. Han må velge riktig bosted og skape komfortable forhold, noe som i forhold til en leilighet ikke vil være vanskelig. Rettidig vanning og fôring vil være gode stimulanser i veksten av bambus.

Belysning

Innendørs bambus trenger belysning av høy kvalitet, men det tåler ikke direkte ultrafiolette stråler. Stedet i leiligheten for ham må velges lyst, men med mørkere i middagsvarmen. Rollen som en slik midlertidig beskyttelse håndteres enkelt av persienner som er igjen i en halvt lukket stilling eller tyll. Når dagen synker (i høst-vinterperioden), kan bambus i tillegg belyses med spesielle fytolamper, men dette er ekstremt sjeldent. I de fleste tilfeller er det ganske nok for en kultur som er i overvintring.

Innendørs bambuspleie - belysning

Temperatur

Innendørs bambus er en termofil plante. Det kjølige miljøet påvirker umiddelbart de dekorative egenskapene til bladene – de mørkner og krøller seg. Det optimale temperaturregimet er + 22 … + 32C. Under overvintring er reduksjonen tillatt, men ikke mindre enn + 15C. Om sommeren, ikke vær redd for å ta innendørs bambus ut i frisk luft – det vil gjøre ham godt.

Innendørs bambuspleie - Temperatur

Luftfuktighet

Kulturen trenger moderat fuktighet, men ikke vannlogging. Når du planter den i en ny beholder, må du ta vare på drenering, noe som forhindrer stagnasjon av fuktighet i jorda og som et resultat rotrot. På varm sommer, i tillegg til vanlig vanning, kan du sprøyte løvet med sedimentert vann fra en sprayflaske. Med begynnelsen av fyringssesongen flyttes anlegget bort fra varme- og glødeapparater når de tørker ut luften.

Innendørs bambuspleie - Fuktighet

Vanning

I de varme sommermånedene bør innendørs bambus vannes ofte og sørge for at jorden ikke tørker ut. Om vinteren, så vel som i lavsesongen (høst – tidlig på våren), reduseres vanningen. Et brudd på vanningsregimet vil bli signalisert av de gulnede bladene på bladene. Det skal bemerkes at klor i rennende vann kan forårsake uopprettelig skade på anlegget, derfor brukes avgjort vann til vanning, det beste alternativet er regnvann.

Innendørs bambuspleie - vanning

Gjødsel og fôring

Regelmessig fôring gir gode resultater i dyrking av bambus. Gjødsle jorden to ganger i måneden. Disse kan være flytende organiske forbindelser, torvbaserte blandinger eller kjøpte komplekse blandinger av mineraltilskudd. Bambus som lever i et vannmiljø trenger også påfyll – den skal mates en gang i kvartalet..

Innendørs bambuspleie - gjødsel og fôring

Hvordan krølle en bambusstamme

Innendørs bambus tiltrekkes ofte av den buede spiralformen på stammen, noe som gir den en spesiell originalitet. Det er fullt mulig å danne det hjemme, velge en av flere måter.

For eksempel, etter å ha plantet en ung stilk i en beholder, er den helt dekket med en boks, etter å ha laget et lite “vindu” i den. Spiren vil ha en tendens til å vokse mot lysstrømmen som trenger gjennom hullet, og eierne trenger bare å rotere strukturen med jevne mellomrom og endre lysforsyningsvinkelen. Imidlertid varer en slik prosess for å danne en vridd stamme lenge, siden det oppnås en sving per år..

En annen måte er å krølle stilken rundt støtten, når ungespiren festes til den med en ledning. Når den krøllede spiren blir sterkere, fjernes strukturen.

Innendørs bambuspleie - Hvordan krølle en bambusstilk

Sykdommer og skadedyr

Hvis du følger alle de ovennevnte omsorgsbetingelsene, kan du unngå de fleste plagene som påvirker innendørs bambus. Hvis løvkrøll blir observert, er svekkelsen et signal om at planten er frossen og krever ekstra oppvarming. Stunted vekst kan indikere mangel på næringsstoffer eller lys. I dette tilfellet kan du gjøre en moderat gjødsling med gjødsel og flytte potten nærmere lyskilden..

En gulnet skudd indikerer vannlogging i jorda og fare for råtning av rotsystemet. Det berørte segmentet fjernes og riktig pleie gjenopprettes. Hvis rustne flekker er synlige på bladene, er det mest sannsynlig at planten påvirkes av en sopp. I dette tilfellet trenger han frisk luft og soppdrepende behandling..

I tillegg til sykdommer kan innendørs bambus lide av skadelige insekter, hvorav de farligste er flått og bladlus. Du må håndtere dem ved hjelp av spesielle løsninger som ødelegger skadedyr..

Innendørs bambus - Sykdommer og skadedyr Innendørs bambus - Sykdommer og skadedyr

Hvordan transplantere innendørs bambus

Unge planter må “øke boarealet” årlig ved å plante dem i mer romslige beholdere. Voksne gjennomgår denne prosedyren mye sjeldnere – det er nok å transplantere dem hvert tredje år. Bambus tåler å transplantere så behagelig som mulig og slår rot i et nytt miljø best av alt, hvis prosessen utføres i april og mai. Det er viktig å ta hensyn til at gjødsel ikke trenger å tilsettes til jorden på dette tidspunktet – den første gjødslingen med en mineralsammensetning utføres tre uker senere. Gjødsel fortynnes med klargjort vann for vanning.

Hvordan transplantere innendørs bambus Hvordan transplantere innendørs bambus

Reproduksjon hjemme

Det er tre hovedmåter for å forplante bambus på egen hånd. Hver av dem har sine egne egenskaper og regler, streng overholdelse som ofte fører til et vellykket resultat..

Formering av bambus av frø

Avl innendørs bambus med frø regnes som en ganske vanskelig prosess som sjelden gir ønsket resultat, men du kan fortsatt prøve. Til å begynne med må frøene gjennomvåt grundig i våt gasbind og vente på at de skal spire. Små frøplanter transplanteres i en beholder med et forberedt substrat og et dreneringslag.

Det er viktig å skape drivhusforhold ved å utstyre et deksel – dette er en viktig betingelse for et vellykket resultat, ellers vil fravær av et mikroklima med høy luftfuktighet og varme føre til tap av spiring. Drivhuset ventileres flere ganger om dagen, og vanning, mer presist, sprøyting utføres en gang om dagen. Når plantene vokser til 5 cm -merket, velges de sterkeste av dem og plantes i separate beholdere, hvor de vil fortsette utviklingen..

Formering av innendørs bambus av frø

Formering av bambus ved stiklinger

Skjæring utføres under transplantasjon av innendørs bambus. Materialet separeres og plantes i jorden, hvor hvert skudd setter seg i sin egen separate potte. En forutsetning for de første ukene med roting er rikelig vanning, som deretter reduseres, og plantene må beskyttes mot en stor mengde sollys. For å skape gunstige forhold kan stiklinger dekkes med plastbeholdere. Noen ganger blir de ganske enkelt plantet i vannet..

Formering av innendørs bambus ved stiklinger

Formering av bambus ved å dele roten

Denne metoden regnes som den enkleste, og det nye materialet slår rot uten problemer. Det er to alternativer – å kutte rhizomet, eller ganske enkelt, etter å ha gravd opp litt jord, skille den nødvendige delen. I begge tilfeller må det tas i betraktning at flere knopper eller skudd må være tilstede på hvert segment som er atskilt for planting. Flere nye representanter kan fås fra en bambus. Ofte utføres en slik operasjon under en transplantasjon..

Formering av innendørs bambus ved å dele roten Formering av innendørs bambus ved å dele roten

Innendørs bambus – foto

For å lære mer om den originale innendørs bambus, dens varianter og rolle i interiør, anbefaler vi at du besøker galleriet vårt. Her er samlet mange bilder av høy kvalitet som ikke vil la likegyldige selv de som ikke er glad i blomsterblomster. Gledelig visning!

Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto Innendørs bambus - foto

Published
Categorized as Ideer