Kalanchoe (50 bilder): hjemmepleie

Kalanchoe (50 bilder): hjemmepleie

Mange er kjent med Kalanchoe siden barndommen, og noen brukte til og med bladene under forkjølelse – på grunn av mangel på medisiner eller økt tillit til tradisjonell medisin. Uansett er det ikke for ingenting at elskerinnene ble forelsket i den vakre planten, og selv i dag mister den ikke popularitet. Artikkelen vår er for de som tenker på å dyrke Kalanchoe, men ikke vet om omsorgsreglene.

Funksjoner av Kalanchoe

Kalanchoe er en saftig plante hjemmehørende i tropiske breddegrader, vant til fuktig klima.

På grunn av det faktum at Kalanchoe akkumulerer vann i stilkene og bladene, ser disse delene ganske massive ut. Planten kan kjennetegnes av små knopper som ligger i kantene på bladene, som også kalles luftbabyer. Når de er i bakken, spirer de lett, takket være at selv en nybegynner blomsterhandler kan få en så “grønn venn” hjemme..

De helbredende egenskapene til Kalanchoe har vært kjent lenge, takket være at den fikk navnet “livets tre”, akkurat som den fete kvinnen, som vanligvis kalles “pengetreet”.

Blomster av dekorative arter er ganske store i størrelse og kommer i en rekke alternativer: rød, rosa, hvit, lilla og så videre. Kalanchoe kan bli en ekte dekorasjon for hjemmet, siden noen av variantene når en høyde på opptil flere meter.

Funksjoner av Kalanchoe Funksjoner av Kalanchoe Funksjoner av Kalanchoe Funksjoner av Kalanchoe

Kalanchoe arter

Totalt er det mer enn 200 arter i naturen, men bare rundt ti slår rot hjemme. I dette tilfellet er Kalanchoe dekorative eller medisinske. Men omtrent alt i orden.

Kalanchoe Blossfeld

Planten vokser opp til 30 cm, har glatte, langstrakte blader og små røde blomster. Blomstringen varer utover våren. På dette tidspunktet må det lagres i solen, men etter slutten av perioden, gjem deg på et bortgjemt sted, og skjær regelmessig av knoppene.

Kalanchoe Blossfeld Kalanchoe Blossfeld

Kalanchoe Benta

Dette er en stor busk, hvis høyde kan nå opptil en meter. I motsetning til den forrige arten vokser bladene opp til 40 cm i lengde og veksler i seks par. Blomstringen begynner midt på våren, når Kalanchoe er dekket med små blomsterstander med langstrakte kronblad..

Kalanchoe Benta

Bryophyllum Degremona

På plantestammen er det store, jevne blader, som krøller litt mot midten. Fargen deres går jevnt fra en grågrønn topp til en lysegrønn bunn, som er dekorert med lilla prikker. Maksimal høyde som en slik Kalanchoe vokser til er 50 cm. Knapper dukker opp mellom de ujevne kantene over tid..

Bryophyllum Degremona Bryophyllum Degremona

Kalanchoe pinnate

Tilhører urteaktige plantar og ser ikkje så imponerande ut. Cirrusblader endrer til slutt farge mot en rød fargetone, danner tenner i kantene, der knopper oppstår.

Det regnes ikke bare som den mest hardføre arten, men også nyttig for helsen – saften av den fjærete Kalanchoe finnes på apoteket.

Kalanchoe pinnate Kalanchoe pinnate

Kalanchoe Mangina

Eiere som ikke har råd til å dyrke store planter, rådes til å ta hensyn til denne blomsten, som kjennetegnes ved sin miniatyrstørrelse – bare 15 cm. En annen fordel med Kalanchoe Mangin er det uvanlige utseendet på blomsterstander, de ligner bjeller.

Kalanchoe Mangina Kalanchoe Mangina

Kalanchoe dissekert (flik)

Folk kaller det også “hjortehorn”, takket være den karakteristiske formen på bladene, som har dype kutt langs kantene. Rørformede små gule blomster vokser på den. Den lobulære Kalanchoe ser veldig imponerende ut, vokser raskt og kan nå en høyde på mer enn en meter, og derfor krever den konstant pleie.

Kalanchoe dissekert (flik) Kalanchoe dissekert (flik)

Kalanchoe brennende

For sin skjønnhet ble mange mennesker forelsket i denne arten, hvis blomster, lyse, brennende, vokser opp til tre millimeter. Høyden på en voksen plante varierer fra 30 til 40 cm. Vakre pene ovale blad er tynnere ved foten. Den brennende Kalanchoe, i motsetning til andre arter, er mer finurlig, krever forhold med en moderat kjølig temperatur.

Kalanchoe brennende

Kalanchoe med panikkblomstring

En sjelden plante som ikke ofte finnes selv i blomsterbutikkene. Flerårig, urteaktig, når ca 60 cm i høyden. Med alderen får brede, lange blader en rød farge rundt kantene, noe som gjør blomsten mer eksotisk. Panikkformede blomsterstander dukker opp på midten av våren. Den mest populære sorten som kan dyrkes hjemme er Chelsea.

Kalanchoe med panikkblomstring Kalanchoe med panikkblomstring

Kalanchoe bekharskoe

En liten semi-håndverksanlegg som naturlig forekommer på Madagaskar. Med vanlig hjemmepleie vokser den opp til 45 cm.

Over tid vises trekantede, lysegrønne blader med bølgete kanter. Dessverre blomstrer Behar Kalanchoe ganske sjelden og krever spesiell omsorg for dette..

Kalanchoe bekharskoe Kalanchoe bekharskoe

Helbredende egenskaper

Hver for meg vil jeg si om de helbredende egenskapene til Kalanchoe. Selv om du ikke er tilhenger av tradisjonell medisin, vil det ikke være overflødig å lære om de gunstige effektene av en plante som vokser i hjemmet ditt..

To typer regnes som medisinske – Bryophyllum Degremona og fjærete Kalanchoe. Imidlertid har alle varianter en positiv effekt i større eller mindre grad..

I tillegg er anlegget i stand til å rense luften fra skadelige mikrober og derved desinfisere den. Og noen blomsterhandlere hevder at den sprer positiv energi som kan forbedre humøret..

Blader har også helbredende kraft, hvis juice takler forkjølelse godt, helbreder sår. Alt takket være den rike sammensetningen, som inkluderer biologisk aktive stoffer: organiske syrer, polysakkarider, vitaminer, mineralsalter og andre nyttige elementer.

Men selv om du ikke trenger å prøve deg på tradisjonene med tradisjonell medisin og forbedre atmosfæren i huset, vil Kalanchoe like godt takle de dekorative funksjonene.

De helbredende egenskapene til Kalanchoe

Hvordan plante Kalanchoe?

Det vil ikke være vanskelig å “få” et så grønt kjæledyr, enten det er et skudd eller en voksen plante. Kalanchoe reproduserer vegetativt og med frø.

I alle fall må du først forberede bakken. For å gjøre dette trenger du ingredienser i følgende proporsjoner: fire deler lauvjord, to deler torv, en del kompost og en del sand. Drenering må legges til potten for den fremtidige blomsten..

Når du kjøper ferdig land, velg et produkt for sukkulenter som ikke beholder vann.

Vurder tre mulige landingsmetoder:

Den første er å plante stiklinger. For å gjøre dette må du kutte av en liten stilk fra en voksen blomst og legge den i vann til røttene dukker opp. Når de når 1-1,5 cm, plantes skuddet i jorden. En slik “baby” Kalanchoe krever hyppigere vanning enn voksne.

Den andre er å plante et eget ark, som er plassert i våt sand, dekket med en gjennomsiktig beholder. Før de første røttene dukker opp, er det umulig å fukte sanden – bare den øvre delen av planten. Når det roter seg litt, utføres transplantasjon i klargjort jord..

Den tredje måten er å plante frø. Etter å ha ventet på våren presser vi Kalanchoe -frøene i bakken, dekker med en pose og legger på et solfylt sted. Etter utseendet på to blader plantes de i små potter, og når 4 skudd dukker opp, blir stilkene kuttet igjen – nå er de klare for full vekst. Med riktig pleie vil Kalanchoe plantet på denne måten blomstre raskest..

Hvordan plante Kalanchoe Hvordan plante Kalanchoe Hvordan plante Kalanchoe Hvordan plante Kalanchoe

Kalanchoe omsorg hjemme

Gode ​​nyheter for travle eller glemsomme mennesker – Kalanchoe er veldig upretensiøs, motstandsdyktig mot sykdommer og skadedyr. Ved å velge et passende sted og følge enkle regler for omsorg, får du deg en pålitelig “grønn venn” i mer enn ett år..

Belysning

Det ideelle stedet for Kalanchoe er det vestlige eller østlige vinduet, der spredt sollys faller. I sterkt lys vil planten vokse litt verre, men vil ikke forsvinne. Du kan forstå at den mangler solenergi ved utseendet: stilkene er strukket og svekket, og bladene blir svakere.

Kalanchoe omsorg hjemme - Belysning Kalanchoe omsorg hjemme - Belysning

Temperatur

Og her viser Kalanchoe kresenhet. Den optimale temperaturen varierer fra 10 til 25 grader, men i en varmere periode er det bedre å øke vanningen.

Kalanchoe omsorg hjemme - Temperatur

Vanning

Kalanchoe akkumulerer vann i stilker og blader, slik at den kan overleve et langt fravær av vann. Hva kan ikke sies om overflødig fuktighet – plantens røtter begynner å råtne, sopp eller råte vil dukke opp.

Om vinteren bør vanningen ikke være mer enn en gang hver 10-14 dag. Om sommeren kan dette tallet økes. Men kvantitet er ikke hovedbetingelsen. Det er viktig å mette Kalanchoe skikkelig med vann. For å gjøre dette er potten fullstendig fylt med væske, og når den absorberes i jorden, tømmes resten. Dermed viser det seg å holde balansen.

Kalanchoe omsorg hjemme - Vanning

Beskjæring

Eiere av dekorative Kalanchoe -arter må takle dette nøye, siden blomstring tar mye energi fra dem. Det er kuttet så lavt som mulig, det samme er de råtne delene. Det er ikke nødvendig å bekymre deg for plantens skjønnhet – den vokser veldig raskt..

Kalanchoe omsorg hjemme - Beskjæring Kalanchoe omsorg hjemme - Beskjæring

Topp dressing

En gang i måneden må planten “mates” med kompleks gjødsel som er egnet for sukkulenter. Ellers vil den ikke blomstre. Dette refererer til sommerperioden, men om vinteren er det bedre å ikke gjøre dette. I tillegg vil overflødig gjødsel påvirke Kalanchoe negativt, så måle alltid en mindre andel.

Kalanchoe omsorg hjemme - Topp dressing

Overføre

Omtrent en gang i året må planten sendes til et nytt “hus”, som er flere centimeter større, da det vokser veldig raskt. En voksen blomst kan drysses med jord, bare hvis røttene ikke går utover beholderens grenser.

Kalanchoe omsorg hjemme - Transplantasjon Kalanchoe omsorg hjemme - Transplantasjon

Video: Kalanchoe – alt om å dra

Published
Categorized as Ideer