Kombinere tapet i interiøret: 60 ideer (foto)

Kombinere tapet i interiøret: 60 ideer (foto)

Valget av veggbekledning har alltid vært en krevende oppgave. Bakgrunn hjelper deg med å fullt ut legemliggjøre ønsket stil i designet eller bli en harmonisk bakgrunn for en vakker komposisjon. Å kombinere tapet i interiøret er en kombinasjon av forskjellige mønstre, farger, teksturer. Eksperter fra hele verden bruker en slik original tilnærming, ikke bare på grunn av det estetiske utseendet, men også for å skjule mindre feil i rommet, visuelt utvide / begrense rommet, korrigere geometrien, dele rommet i to separate soner ved hjelp av kontrasterende sonering. I vår artikkel vil vi vurdere de mest relevante og kreative ideene for å dekorere forskjellige rom ved hjelp av kombinert tapet..

Alternativer for bakgrunnsbilde

Til tross for at essensen av denne uvanlige teknikken er helt klar, må du kjenne de riktige alternativene, hemmelighetene og optimale kombinasjonene av tapet som perfekt kan passe inn i interiøret ditt..

Vertikal kombinasjon

Dette veggdesignalternativet er flott for å korrigere lav takhøyde og mørke hjørner i rommet. Kombinasjonen av vertikale striper i forskjellige nyanser av samme farge (blå og mørkeblå) eller teksturer (blank og matt) bidrar til å gjøre rommet mer romslig og lyst. Store og små striper, mørke eller lyse, kan også veksle. I dag lar vertikal kombinasjon deg også bevege deg bort fra streng orden og bruke vertikale fragmenter på en solid bakgrunn. Vertikal kombinasjon av tapet vil utfylle rommets design i slike stiler: klassisk, hi-tech, grunge, loft.

Vertikal kombinasjon av tapeter i interiøret Vertikal kombinasjon av tapeter i interiøret

Horisontal kombinasjon

Denne typen romdekorasjon innebærer en kombinasjon av to typer espalier (med forskjellige teksturer) og opprettelse av paneler. Horisontale striper kan kombineres med plast- / trebjelker eller andre typer etterbehandlingsmaterialer (f.eks. Dekorativt gips). For å få designet til å se elegant ut, er det lurt å dekorere den nedre delen av veggen med trim eller tapet som kan etterligne den, og dekorere den øvre delen med et fiberduk..

Horisontal kombinasjon av tapeter i interiøret

Kombinere tapet med forskjellige ornamenter

Bruk av store og små ornamenter kan være en flott praktisk løsning for å korrigere ujevne vegger. Med den riktige kombinasjonen kan du enkelt velge ett fokuspunkt i rommet (seng, gjestekrok, arbeidsområde på kjøkkenet). For dette formålet er følgende alternativer godt egnet: stilig damaskpynt, små sikksakk, geometriske former, blomstertrykk, sammenflettede linjer. Ikke glem spillet mellom to farger – lysere og mer nøytral. Dette designalternativet vil se bra ut i stilretninger for art deco, moderne, eklektisisme, popkunst.

Kombinere tapet med forskjellige ornamenter Kombinere tapet med forskjellige ornamenter

Kombinasjon med fototapet

En god idé for de som ønsker å plassere de nødvendige aksentene i rommet vakkert og konsist. En vegg med et 3D -mønster av naturen vil se bra ut på en grønn bakgrunn, et fototapet med en jevn tekstur vil være en kompetent løsning for et demokratisk klassisk rom, en loftstil vil bli dekorert med en reliefflate med imitasjon av gips. Når du velger denne typen veggbelegg, må du huske at kombinasjonen av to typer tapeter skal harmonere med hverandre og ikke skille seg ut fra den generelle bakgrunnen..

Kombinasjon med fototapet

Kombinasjon med tapetinnsatser

Løsningen for å forvandle ethvert rom på sekunder. Spesielle innsatser kan innrammes med støpte deler (støping) eller plaststrimler. Det er best å kombinere dem med teksturert og tett tapet (fiberduk, akryl, silketrykk eller komplekse mønstre). Denne typen interiør vil se virkelig luksuriøs ut..

Kombinasjon med tapetinnsatser Kombinasjon med tapetinnsatser

Kombinasjonsideer for forskjellige rom – foto

Vakre kombinasjoner av bakgrunnsbilder vil se harmoniske ut i hvert enkelt rom. De vil gi ett rom den nødvendige atmosfæren i hjemmekomfort, gjøre et annet rom til et sted for kreativitet og arbeid, de vil hjelpe kjøkkenet til å bli et mer elegant hjørne, badet – en designopprettelse..

Kombinere tapet på soverommet

Hvilerommet utelukker oftest omfangsrike gjenstander, i tillegg til overflødig tilbehør. Men hvis du har et ønske om å dekorere soverommet uten å forstyrre atmosfæren av ro og ro, er følgende alternativer passende: å fokusere på ett emne eller understreke kreativiteten / hobbyen din. Med et lysere tapet kan du understreke en stilig seng, peis eller uvanlige hyller, og gjøre resten av bakgrunnen mindre fengende. Aksenten kan være en vegg parallelt med soveplassen. Bakgrunnen vil være tapet med dine favorittmusikkmotiver, nasjonale notater eller mønstre som kan understreke rommets generelle design (treimitasjon for loftstil, blomsterpynt til Provence, geometriske mønstre for klassikerne, lyse retromalerier for popkunst ).

Kombinere tapet på soverommet - foto Kombinere tapet på soverommet - foto Kombinere tapet på soverommet - foto Kombinere tapet på soverommet - foto Kombinere tapet på soverommet - foto Kombinere tapet på soverommet - foto Kombinere tapet på soverommet - foto Kombinere tapet på soverommet - foto

Kombinere tapet i stuen

Et rom for intime sammenkomster med kjære kan glede gjestene dine med den rette kombinasjonen av tapet. Utmerket smak kan understrekes av følgende kombinasjonsalternativer: stripe og monotoni, blomstermønstre og små prikker, geometriske komplekse ornamenter og tette teksturer av tapet, cellemotiver og grafikk, fresker og monotoni, damask på hvit bakgrunn, vertikale og horisontale striper. Slike designteknikker kan gjøre en stue til et ekte kunstverk. Hvis du vil bevare rommets integritet, bør kombinasjonen variere i en eller to lignende nyanser, hvis målet ditt er kontrastsoning, bør du ta hensyn til forskjellige fargekombinasjoner (blå og fersken, hvit og svart, kaffe og sitron ).

Kombinere tapet i stuen - foto Kombinere tapet i stuen - foto Kombinere tapet i stuen - foto Kombinere tapet i stuen - foto Kombinere tapet i stuen - foto Kombinere tapet i stuen - foto Kombinere tapet i stuen - foto Kombinere tapet i stuen - foto Kombinere tapet i stuen - foto

Kombinere tapet i barnehagen

Veggbelegget på barnets rom skal stemme overens med stemningen og karakteren til barnet, hans smak og interesser. Basert på dette kan du gjøre et valg til fordel for en vertikal, horisontal eller annen type kombinasjon. Oftest brukes et lappeteppe design til en barnehage. Dette er en kompleks teknikk med utklipp av forskjellige bakgrunnsbilder, som med sitt litt kaotiske og fargerike utseende kan berolige ethvert barn. Ulike teksturer, tegninger og ornamenter vil gi rommet en spesiell munter stemning, noe som er nødvendig for barns psykologiske helse..

Kombinere tapet på barnerommet - foto Kombinere tapet på barnerommet - foto Kombinere tapet på barnerommet - foto Kombinere tapet på barnerommet - foto Kombinere tapet på barnerommet - foto Kombinere tapet på barnerommet - foto Kombinere tapet på barnerommet - foto Kombinere tapet på barnerommet - foto Kombinere tapet på barnerommet - foto Kombinere tapet på barnerommet - foto

Kombinere tapet på badet

For et så bortgjemt og intimt sted ville det mest optimale være å bruke to typer overflater: tapet og tre, tapet og stein, tapet og dekorativt gips. Hvis det ikke er mulig å implementere denne planen, kan du i stedet for ekte etterbehandlingsmateriale bruke en veggbakgrunn med en etterligning av nødvendige detaljer. Hard vinyl er best egnet for disse formålene. Den har ikke bare et vakkert utseende, men oppfyller også hovedkriteriene for tapet på badet: holdbarhet, lufttetthet, lett toleranse for forskjellige temperaturer..

Kombinere tapet på badet - foto Kombinere tapet på badet - foto Kombinere tapet på badet - foto Kombinere tapet på badet - foto Kombinere tapet på badet - foto

Kombinere tapet i gangen

Selv den mest iøynefallende og lille gangen kan se stilig og koselig ut. For å gjøre dette er det nok å observere ønsket balanse mellom farger eller teksturer. For eksempel kan en lang og smal korridor bli mer romslig hvis sideveggene er dekket med lyst tapet, og endeveggene er mørke. Eventuelle uregelmessigheter kan også skjules ved hjelp av en flerfarget lappeteppe kombinasjon med vanlig vanlig tapet eller ispedd store ornamenter med krøller (hvis gangen er romslig nok).

Kombinere tapet i gangen - foto Kombinere tapet i gangen - foto Kombinere tapet i gangen - foto Kombinere tapet i gangen - foto Kombinere tapet i gangen - foto Kombinere tapet i gangen - foto Kombinere tapet i gangen - foto Kombinere tapet i gangen - foto

Published
Categorized as Ideer