Murhus (75 bilder): prosjekter og ideer

Murhus (75 bilder): prosjekter og ideer

Erverv av tomt er en stor glede for enhver familie, noe som forsterkes av drømmer om å bygge et luksuriøst, komfortabelt hjem. Et av de beste og mest pålitelige materialene for bygging av et privat hus er murstein, som gir en mulighet til å legemliggjøre de mest finurlige ideene. Murhus kjennetegnes ved lang levetid og vil tjene ikke bare eierne, men også påfølgende generasjoner. La oss se på hva funksjonene til murhus er og hva deres moderne prosjekter kan skryte av..

Funksjoner i murhus

I moderne arkitektur brukes en rekke materialer, som takket være moderne teknologi har mange individuelle fordeler. Likevel er murhus fortsatt relevante, med stor popularitet. Det er en ganske verdig begrunnelse for dette – tross alt har materialet mange fordeler, som boligbygg som er reist fra det. Spesielt kan vi si om slike fordeler med murhus som:

– Evne til å lage en rekke arkitektoniske former. Arkitekter er veldig glad i murstein, først og fremst fordi hver enhet av råvarer er liten i størrelse, som lar deg designe de mest komplekse formene for strukturer: bøyninger av vegger, karnappvinduer, fancy innvendige skillevegger med ikke-standardiserte rette mønstre , etc.;

– En høystyrkeindikator er den viktigste faktoren for å bestemme levetiden til et hus. Faktisk er det murstein som er anerkjent som det mest holdbare materialet, som er i stand til å tåle klimatiske innfall og glede mer enn en generasjon med sin varme og komfort. Alle vet at ikke bare private, men også etasjes bygninger er bygget av murstein, og velger råvarer av passende styrke. Ifølge eksperter vil et hus bygget av murstein i samsvar med riktigheten av alle teknologiske punkter ikke kreve reparasjon av fasaden i minst et århundre;

– Materialets renhet – i dette tilfellet snakker vi om miljøvennlighet, som spiller en av hovedrollene i den moderne verden. Dette bekreftes av sammensetningen som mursteinen er laget av – naturlige materialer er tilstede her, for eksempel vann, sand og leire. I tillegg bør det bemerkes at mursteinen perfekt lar luft passere gjennom, noe som nesten helt utelukker dannelse av mugg eller forfall;

– Komfort – uansett hvilken tid på året vil murhuset alltid være tørt og varmt, noe som ofte er den største fordelen. Bygningene har økt frostmotstand, evnen til å tåle frost og tine uten problemer;

– Høy estetikk – dette øyeblikket krever ikke verbositet, du trenger bare å se på bildene av ferdige boligbygg for å være sikker på hvor vakre murhusene ser ut i alle landskapsdesign. I tillegg er fargepaletten overraskende, som har et bredt spekter av farger – fra hvit murstein til den mørkeste, som ofte brukes i loftstil;

– Ingen behov for kledning er et betydelig pluss av murhus. Hvis murverket er gjort pent nok, kan huset godt klare seg uten ytterligere etterbehandling. Samtidig kan du få en dobbel fordel: en vakker stilig struktur pluss å spare penger;

– Utmerkede tekniske egenskaper – murhuset har høy brannsikkerhet og lydisolering, noe som er viktig for bygninger i nærheten av motorveier.

Ulempen med å bygge et murhus er dets varighet, noe som naturligvis fører til ekstra kostnader og en forsinkelse i å sette bygningen i drift. Men hvis vi tenker på at resultatet blir å bo i en koselig, komfortabel bygning, som vil tjene som bolig for fremtidige generasjoner, blir ikke denne faktoren så viktig..

Murhus - Funksjoner Mursteinhus - Funksjoner

Murhusprosjekt: hvor du skal begynne

Etter å ha bestemt deg for å bygge et murhus, må du bestemme antall etasjer, så vel som arkitektonisk stil. De mest populære er to-etasjers bygninger, som perfekt utfyller mansardtakene, og erstatter forbruket av materialer for å tvinge tredje etasje. Denne høyden lar deg spare penger på lokalområdet og få en fullverdig struktur med det nødvendige antall funksjonelle rom. Ulempen er konstruksjonen av en intern trapp, som det er nødvendig å tildele et bestemt område. For at det ikke skal være tomt, er garderober, minikontorer, bibliotek ofte utstyrt under det. Det er også verdt å vurdere at en to-etasjers bygning vil medføre ekstra kostnader for å betale strømregninger, spesielt i fyringssesongen, hvis bygningen ikke gir alternative kilder.

Enetasjes hus mister heller ikke sin relevans, selv om de er dårligere i antall enn bygninger i flere etasjer. Fordelen deres er lavere byggekostnader og videre vedlikehold, samt enkel bevegelse for barn og eldre familiemedlemmer, siden det ikke er behov for å gå opp til andre etasje. I tillegg fremmer moderne oppsett ofte arrangementet av en kjeller eller takloft, hvor du, etter å ha gitt all nødvendig kommunikasjon, også kan utstyre stuer, vaskerom osv..

I motsetning til tidligere tider, da bygninger av samme type ble blendet i øynene, innebærer dagens design av hus mange alternativer. Og en viktig rolle spilles av arkitekturens stil i bygningen, som skal være i harmoni med landskapsdesignet og svare til eierens personlighet. For eksempel er den mest luksuriøse trenden for et privat murhus barokken, preget av majestetisk skjønnhet, intrikate design, tilstedeværelsen av søyler og kurver..

Et hus laget av murstein i jugendstil vil preges av en spesiell originalitet, som vitner om nærheten til naturlige motiver. Glatte linjer er velkomne her, noe som vil skille seg skarpt ut i kompleksiteten..

Av spesiell interesse er moderne design som understreker originaliteten til dagens mote. For eksempel vil murhus i en ultramoderne høyteknologisk stil imponere selv den mest inderlige skeptikeren. Originaliteten til designløsninger, legemliggjort i bisarre former, en praktfull kombinasjon av murstein med metall- og glasselementer – alt dette vil best understreke fordelene med bygningen.

Murhusprosjekt - Hvor skal jeg begynne Murhusprosjekt - Hvor skal jeg begynne Murhusprosjekt - Hvor skal jeg begynne Murhusprosjekt - Hvor skal jeg begynne

Ideer for oppsett av murhus

Som vi sa, kan murhus ha en rekke konfigurasjoner. Ulike selskaper tilbyr konstruksjon både i henhold til standard og individuelle prosjekter. Når du tenker over utformingen av det fremtidige hjemmet, må du ta hensyn til alle familiemedlemmers ønsker, samt behovet for å plassere visse soner. Derfor har vi valgt de beste ideene om hvordan vi rasjonelt planlegger plassen slik at den er så funksjonell og behagelig som mulig..

Murhus med garasje

Å ha garasje til et landsted er et stort pluss. Noen ganger blir frittstående bygninger reist eller ganske enkelt utstyrt med skur i polykarbonat. Men man kan ikke annet enn være enig i at det er mye hyggeligere å reparere en bil innendørs, og muligheten til å komme inn i den på en regnværsdag uten å forlate hjemmet er enda bedre. Derfor finnes det flere og flere varianter av boligbygg, der garasjen er en del av et boligbygg. Den kan plasseres i kjelleren eller i første etasje. I tillegg til hovedformålet kan garasjen delvis utstyres som lagring eller verksted, og takets territorium kan bli en fantastisk terrasse eller balkong..

Ideer for oppsett av murhus - Murhus med garasje Ideer for oppsett av murhus - Murhus med garasje

Hus med kjeller

Å bygge en kjeller under huset er en veldig lønnsom løsning. Videre har nåværende prosjekter en tendens til å utstyre det ikke bare som lagringsfasiliteter, men også som stuer. På bildet av prosjektet kan du se oppsettet, hvor et biljardrom og et rekreasjonsområde ligger i kjelleren. Her kan du også plassere tekniske rom, et vaskeri. Slike detaljer må tenkes ut før byggestart, for å bringe all nødvendig kommunikasjon i tide. Du må også studere i detalj lettelsen, tilstedeværelsen av grunnvann, sikre drenering av nedbør.

Ideer for oppsett av murhus - Hus med kjeller Ideer for oppsett av murhus - Hus med kjeller

Enetasjes hus med terrasse

Dette alternativet er ideelt for et eldre par eller en familie med barn. Terrassen vil være et flott sted for familiens te -drikking eller barnelek, møte venner og feire spesielle arrangementer. Terrassen kan være åpen eller lukket og kan brukes som ekstra boareal. Her utstyrer de et sommerkjøkken, en spisestue i frisk luft, tildeler et sted å grille, tørke klær eller bare installere komfortable gyngestoler der du kan være alene med naturen.

Ofte kombineres terrasser med et grillområde, et svømmebasseng eller en vakker blomsterhage. Utgangen er ordnet fra siden av kjøkkenet eller stuen, og kombinasjonen med soverom eller barnerom er ikke velkommen. Etter å ha bygget et rekreasjonsområde på østsiden, kan du beundre morgenstrålene fra den stigende solen, fra vest – solnedgangen. Den sørlige er den hotteste, derfor er det bedre å organisere et baldakin om sommeren hvis det ikke er tak over terrassen. På nordsiden vil stedet bli oversvømmet med mykt diffust lys..

Ideer for utforming av murhus - Hus i en etasje med terrasse Ideer for utforming av murhus - Hus i en etasje med terrasse Ideer for utforming av murhus - Hus i en etasje med terrasse

Murhus i tysk stil

I Tyskland har hus en firkantet eller rektangulær form og to etasjer med loft, hvis plass brukes som et rekreasjonsrom eller et drivhus. To- eller firetak er dekket med røde bituminøse fliser. Arkitekturen til tyske hus er tilbøyelig til praktisk, så det er ingen lange korridorer og tårn som ikke bærer en funksjonell belastning. Første etasje er ofte et åpent rom uten skillevegger, hvor kjøkken, stue og spisestue kombineres. En annen funksjon er tilstedeværelsen av en kjellergulv, hvor vaskerom er plassert, og inngangen til huset har en trapp eller minst noen få trinn. Vinduene i slike hus er små, rektangulære eller buede, delt inn i mange seksjoner..

Brick House Layout Ideas - Tysk stil mursteinhus Brick House Layout Ideas - Tysk stil mursteinhus

Moderne minimalisme i et murhus

De mest relevante i dag er minimalistiske bygninger, så dette emnet fortjener spesiell oppmerksomhet. Et murhus i stil med minimalisme skiller seg ut for sin egenart, enkelhet og funksjonalitet på samme tid. Alt overflødig avvises her: kurver, sirkler, lyse farger og dekorasjoner. Huset ser imidlertid ikke kjedelig ut og overrasker med sine arkitektoniske løsninger, kubiske former, flate tak med terrasser..

Siden åpenhet i rommet er et vesentlig trekk ved minimalisme, har hus store panoramavinduer og til og med hele gjennomsiktige vegger der mye naturlig lys kommer inn. Bygningene kan være en- eller to-etasjers. Samtidig vil gulvene ikke alltid falle sammen i forskjellige blokker, fordi symmetri ikke er nødvendig her..

Ideer for oppsett av murhus - Moderne minimalisme i et murhus Ideer for oppsett av murhus - Moderne minimalisme i et murhus Ideer for oppsett av murhus - Moderne minimalisme i et murhus

Murhus – bilder og prosjekter

Flere prosjekter av murhus kan sees i galleriet vårt. Her har vi prøvd å samle for deg de beste bildene av de mest komfortable, funksjonelle oppsettene og det vakre eksteriøret. Gledelig visning!

Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter Murhus - bilder og prosjekter

Published
Categorized as Ideer