Rektangulært rom (90 bilder): designideer

Rektangulært rom (90 bilder): designideer

Arrangement av et rektangulært rom i en leilighet reiser ofte mange spørsmål. Hvilken farge skal brukes til etterbehandling for å gjøre rommet så romslig som mulig? Hva er den beste måten å ordne møblene på? Hvordan organisere plassen for å ta imot flere soner samtidig? Det vil kreve mye innsats, og viktigst av alt – kunnskap om designtriks, som du kan gjøre et rektangulært rom vakkert og komfortabelt med.

Funksjoner i arrangementet

Et rektangulært rom, selv om det skaper visse dekorasjonsvansker, kan godt bli en koselig, komfortabel bolig, hvis du nærmer deg valget av dekorasjon og møbler. Et viktig poeng er å gi et langstrakt rom, spesielt hvis det også er smalt, så mye ledig plass som mulig, “skyv fra hverandre” de parallelle lange veggene og ta vare på belysning av høy kvalitet. Hvert rom i leiligheten har sitt eget formål, men det er likevel noen generelle anbefalinger fra erfarne designere om hvordan de skal ordne plassen best..

Dekorer et rektangulært rom

Det første som starter renoveringen av ethvert rom er valg av etterbehandlingsmaterialer. For rektangulære rom anbefales lyse pastellfarger. Veggene i rommet, malt i forskjellige toner av den samme paletten, ser ganske stilige ut – dermed får rommet ekstra bredde. En annen designhemmelighet som lar deg visuelt flytte en av veggene bort, er å male den med en lys kontrastfarge, dekorere den med veggpaneler (for eksempel under en murstein eller kunststein) eller lime over med fototapet.

Å bli kvitt effekten av en lukket trekant hjelper utformingen av overflater med forskjellige typer overflater, som brukes til å behandle individuelle deler av rommet. Disse kan velges nyanser av tapet, laminat lagt i forskjellige retninger eller et asymmetrisk tak. For å gjøre arealet i rommet bredere, er det tillatt å legge det mønstrede gulvet i rett vinkel mot store vegger..

Rektangulært rom - Finish Rektangulært rom - Finish

Arrangement av møbler

Riktig fordeling av møbler vil i stor grad bidra til å gjøre rommet mer firkantet. Det er bedre at rommet har en stor møbelaksent, for eksempel en sofa, rundt hvilken ytterligere arrangement vil dannes. For rektangulære rom velges modulære headset, som du enkelt kan korrigere layoutfeil med. Lange garderober er mye mindre vanlige, da de kan begrense plassen ytterligere..

Møbler skal fordeles jevnt i hele rommet, og best av alt, asymmetrisk, men ikke gruppert. Mer detaljert bør dette problemet vurderes avhengig av rommets funksjonelle tilhørighet – vi vil snakke om dette videre.

Rektangulært rom - Møbelopplegg Rektangulært rom - Møbelopplegg

Regulering av et rektangulært rom

Inndeling i soner vil diversifisere interiøret sterkt. Tomtefordelingen avhenger først og fremst av formålet med boligen. For eksempel i stuen kan du i tillegg utstyre spisestuen eller soverommet, noe som gjør rommet mer funksjonelt, noe som er viktigst i små leiligheter..

For sonering brukes forskjellige typer ikke -omfangsrike skillevegger – lette gipsplater, glassskjermer, stoffskjermer. Ved hjelp av møbler er det også enkelt å skille et bestemt område. Sofaen, vendt tilbake til spisebordet, vil skille sittegruppen med en TV og lydutstyr, som skal plasseres på baksiden av rommet for ikke å gå gjennom. I sengekammeret vil stativet hjelpe til med å skille et hjørne for et barn eller et arbeidsbord..

Det er også tillatt å avgrense sonene ved hjelp av en rekke overflater, noe som også vil bidra til “ødeleggelsen” av rektangelet. Et annet flott alternativ er å plassere et visst funksjonelt område på podiet, som oftest plasseres i enden av rommet ved vinduet. Høy konstruksjon kan brukes som ekstra lagringssystem med skuffer.

Rektangulært rom - sonering Rektangulært rom - sonering

Belysning

Riktig plassering av lysarmaturer spiller en viktig rolle for belysning av et rektangulært rom. En sentral lysekrone vil ikke være i stand til å belyse fjerntliggende områder fullt ut, derfor er lokal belysning nødvendig, noe som også kan spille rollen som en sonator. Hvis du valgte spot -taklamper, må du vite at i et rektangulært rom bør de ikke plasseres rundt hele omkretsen – dette vil bare forbedre den geometriske effekten. Det er bedre å plassere dem parallelt med to vegger, og du kan markere resten av sonene ved hjelp av sconces og gulvlamper..

Rektangulært rom - belysning Rektangulært rom - belysning

Interiør tips og ideer

Etter å ha lært om de generelle hemmelighetene til å dekorere rektangulære rom, kan du vurdere hvordan du best kan arrangere et rom for et bestemt funksjonelt tilbehør. Så la oss starte i rekkefølge.

Rektangulær gangdesign

Det første rommet vi kommer inn når vi kommer inn i huset er entreen. Selvfølgelig vil hver eier at den skal fremkalle de varmeste følelsene, være behagelig og funksjonell. Det er bedre å dekorere et smalt rom i lyse farger, mens gulvet kan være mye mørkere – denne kombinasjonen vil visuelt utvide plassen og “heve” taket.

Hvis det er mulig, er det bedre å bli kvitt innerdører, og i stedet ordne buede passasjer. Det skal være speil på veggene, som, i tillegg til hovedfunksjonen, “flytter fra hverandre” veggene. Små modulære konstruksjoner, en vegghenger, et hjørneskap montert mot en vegg med inngangsdør er egnet som møbler. For en rektangulær gang er moderne minimalisme eller skandinavisk “lett” alvorlighetsgrad best egnet.

Gang - Rektangulær romdesign Gang - Rektangulær romdesign

Rektangulær stuedesign

Komfortabelt arrangement av stuen er nøkkelen til en god hvile med nære venner. Det er viktig her å plassere et tilstrekkelig antall seter, utstyre et rekreasjonsområde, og i noen tilfeller andre funksjonsområder. Når du velger møbler, må du starte med størrelsen på rommet: hvis rommet er rektangulært, men romslig nok, kan du installere et sett langs en av veggene, en romslig modulær sofa, som er lett å plassere i en fordelaktig retning . For et trangt rom er det bedre å dvele ved minimalistiske interiørartikler. I dette tilfellet er et lakonisk salongbord, enkle lenestoler eller en sofa uten frills, smale hyller eller modulære design..

Visuelt å utvide stuen vil hjelpe lyse farger og tverrgående striper i etterbehandling av gulv og tak, som kan være til stede i arrangementet av laminatet, i mønstrene på tepper eller takbjelker. En tom bred vegg kan fremheves ved å henge et vakkert bilde på det, et panel eller ved å lime inn et fototapet.

For å skille flere soner, hvorav det ikke bør være mer enn to i stua, kan du bruke ende-til-ende-stativer, tepper, krøllete takkonstruksjoner eller elementer av polstrede møbler.

Stue - Rektangulær romdesign Stue - Rektangulær romdesign

Rektangulær soveromsdesign

For å korrigere proporsjonene til et rektangulært soverom, er det nok å velge og ordne møbler riktig. Skapet kan tildeles et sted i hjørnet langs veggen med døren – dermed vil et romslig lagringssystem vises i rommet og geometrien til området blir balansert. Sengen kan ta stolthet på baksiden, med ryggen mot veggen. Det er bedre å arrangere dekorasjon i en lys palett, med litt variasjon. Dekk for eksempel små vegger med tapet med et lite trykk, og la store stå i enkle farger. På gulvet, etter de generelle reglene, kan du legge et dekke med et mønster motsatt store vegger.

Noen ganger brukes teknikken for å henge speil vinkelrett på korte vegger for å utvide plassen. En spesielt interessant design vil vise seg hvis speilene er en del av veggbekledningen i selskapet med tapet eller dekorativt gips..

Soverom - Rektangulært romdesign Soverom - Rektangulært romdesign

Design av et rektangulært barnerom

Utformingen av barnets rom reiser mange spørsmål for foreldre, for her er det nødvendig å utstyre flere separate territorier samtidig for spill, klasser, rekreasjon, samt skjære ut et sted for en garderobe, hyller for bøker og la nok plass. Du kan ikke klare deg uten sonering her. Et av de vellykkede alternativene er utformingen av podiet, hvor du kan plassere en seng eller et skrivebord, og i det indre rommet – bokser for sengetøy, klær eller leker. I små og smale rektangulære barnesenger kan sengen bygges inn i den indre delen av pallen og kan om nødvendig trekkes ut.

Hvis det ikke er mulig å utstyre et podiumtrinn, kan du kjøpe en seng som forvandles til en liten sofa og installere den langs en av veggene. Et annet verdig alternativ er en loftseng, under hvilken et arbeid, lekeområde eller en garderobe med nattbord vil være plassert.

Et skrivebord er oftest installert i nærheten av vinduet, noe som vil gi god dagslys og bidra til å justere plassen. For ikke å rote opp i rommet med skap, kan du bruke veggene til å plassere hengende hyller og hyller. Stripet tapet, gardiner, gulvbelegg lagt over rommet eller diagonalt vil bidra til å skape den optiske illusjonen om å utvide rommet.

Barnerom - Rektangulært romdesign Barnerom - Rektangulært romdesign

Rektangulær kjøkkendesign

For et rektangulært kjøkken er det flere alternativer for å installere et kjøkkensett, og valget avhenger av størrelsen på rommet og behovet for en bestemt familie i visse elementer. De viktigste installasjonsformene inkluderer:

– Enradig (lineær) – møbler og apparater er plassert langs en av de lange veggene, og spisestuen er parallell;

– To -rad – innebærer plassering av alle elementene i headsettet parallelt på begge sider av kjøkkenet; en spisestue eller sittegruppe er organisert av vinduet;

– U -formet – arrangement når møbler er plassert langs tre vegger, som opptar området ved vinduet. Et slikt sett gir nok plass til å lagre og tilberede mat, men gir praktisk talt ikke plass til å installere et spisebord;

– L -formet – montering av møbler langs tilstøtende vegger. I dette tilfellet kan du utvide vinduskarmen, noe som gjør den til en fortsettelse av bordplaten, og da vil det være nok plass til spisebordet..

På et smalt kjøkken kan du installere et transformerende spisebord, som enkelt kan brettes eller skjules i benken. Rollen kan også oppfylles av en beskjeden bardisk. I interiøret i et rektangulært kjøkken er det bedre å foretrekke lyse farger, blanke fasader og beskjeden innredning.

Kjøkken - Rektangulært romdesign Kjøkken - Rektangulært romdesign Kjøkken - Rektangulært romdesign

Rektangulært rom – interiørdesignfoto

I galleriet vårt kan du finne mange løsninger på hvordan du ordentlig kan utforme et rektangulært rom. Vi håper at bildene vi har samlet vil hjelpe deg med å gjøre rommet ditt koselig, vakkert og funksjonelt. Gledelig visning!

Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto Rektangulært rom - interiørdesignfoto

Published
Categorized as Ideer