Shabby chic style in the interior: 110 fotoideer

Shabby chic style in the interior: 110 fotoideer

Klær, tilbehør eller innredning i shabby chic -stilen høres i dag, men opprinnelig oppsto denne trenden innen interiørdesign. Rommet, som kombinerer elementer av retro, vintage, så vel som Provence, ser litt sjokkerende ut, men alltid interessant. På grunn av de uskarpe grensene er det ikke lett å skape en shabby-chic stil i interiøret, samt å balansere mellom “antikken” og “luksus”, men vi vil prøve å tydelig vise de mulige alternativene for implementering innen forskjellige mellomrom..

Funksjoner i shabby chic -stilen

Forfaren til shabby chic var Rachel Ashwell, en elsker av antikviteter og en husmor som lager koselig hjemmetilbehør på fritiden. Etter skilsmissen begynte kvinnen å produsere et bredt spekter av varer under merkevaren Shabby Chic, hvis navn oversettes som “loslitt luksus”. Slik ble en hel retning innen design født – eklektisk, mild, sjokkerende, men samtidig behersket, takket være sammenveving av strenge engelske klassikere.

Stilen er noen ganger forvekslet med Provence, hovedsakelig på grunn av de gamle skavene på objektene og pastellfarger. Men shabby chic, i motsetning til den franske naboen, går i stedet for provinsiell frekkhet mot barokkens estetikk, poeten i interiøret kan du ofte finne virkelig antikviteter.

“Shabby chic” er preget av lyse, delikate farger, som kan inneholde hvite, beige, blå, rosa nyanser. Standardpaletten er noen ganger fortynnet med syrin eller lysegrønn, men mørke eller for lyse farger er ekstremt sjeldne – de bryter atmosfæren i naturlig lys.

Selvfølgelig vil interiøret ideelt sett bli supplert med antikke gjenstander med aristokratisk sjarm, men i moderne realiteter er det tillatt å vende seg til stilisering av høy kvalitet, spesielt i et rom med moderat innredning. Formen på møblene bør forbindes med palassklassikere: buede konturer, flytende linjer og rike dekorelementer antyder dette..

I et loslitt, elegant hjem hersker alltid en romantisk stemning. Det er hjulpet til med å lage floride ornamenter, blonder, grasiøs stukkstøping, lys eller figurer med engler. Og du må også vise dyktigheten til håndarbeid og legge til minst noen få håndlagde detaljer – denne regelen ble etablert av forfaren til stilen, som begynte med produksjon av slikt tilbehør..

Shabby chic kan ikke tilskrives budsjettalternativene for interiøret, men hvis du ønsker det, kan du passe inn i en ganske smal økonomisk ramme hvis du tenker nøye gjennom hver komponent. I tillegg danner overflod av naturlig lys og romslighet en slags luksus her, så du bør tenke på utformingen av mellomrom med et middels eller stort område. Til tross for implementeringsproblemene, vil resultatet glede romantiske, sofistikerte naturer som søker å skape en avslappende atmosfære som gjenspeiler deres smak..

Shabby chic style in the interior - Funksjoner Shabby chic style in the interior - Funksjoner

Etterbehandlinger og materialer

Grunnlaget for ethvert interiør, ikke bare i shabby chic -stilen, er dekorasjon. Det vil tjene som en organisk bakgrunn og vil forene alle komponentene i rommet..

Gulv

Parkett er ideelt som gulvbelegg – en naturlig, praktisk base som oftere brukes i stuer. Små skrubbsår som ikke er relatert til materialets kvalitet, tretekstur eller uforsiktig maling, som om de bleknet over tid, vil bidra til å understreke stilen. Et lite teppe vil bidra til å dekorere et slikt gulv..

På kjøkkenet eller på badet er det hensiktsmessig å “dekke” keramiske fliser med falmede ornamenter. I dette tilfellet er det verdt å gi preferanse til lyse nyanser som visuelt utvider plassen..

Shabby chic style in the interior - Gulvfinish Shabby chic style in the interior - Gulvfinish

Vegger

Avhengig av den generelle sammensetningen, kan du stoppe ved det vanlige maleriet, spesielt i rom med rik dekorasjon. Slike vegger er vanligvis dekorert med stukkatur, og understreker den klassiske siden av shabby chic..

Det anbefales å velge tapet med et monokromatisk mønster som ikke fremhever mye oppmerksomhet. Disse kan være papirsorter, bare husk om deres korte levetid eller luksuriøse tekstilstoffer.

Vegger foret med dekorativt gips vil se interessant ut – de etterligner kvalitativt effekten av antikken. Tre eller dekorativ stein vil også passe perfekt inn i det shabby chic -rammeverket..

Shabby chic style in the interior - Veggdekorasjon Shabby chic style in the interior - Veggdekorasjon

Tak

Det hvite flate taket ser kanonisk ut. Stretchede blanke overflater med innebygde lamper er upassende her, men hvis du trenger å skjule merkbare feil, bør du foretrekke et lerret med en matt tekstur. Legg merke til at trebjelkene som blir brakt fram i et slikt interiør kan bli en fordel hvis de blir raffinert. Stukkforming rundt omkretsen vil gi designet ønsket elegant.

Shabby chic style in the interior - Takdekorasjon Shabby chic style in the interior - Takdekorasjon

Shabby chic møbler

Settet med møbler vil variere avhengig av rommet, men i noen av dem vil ekstra plass til lagring og avslapning bidra til å arrangere ønsket setting: kommoder, skap, ottomaner, toalettbord og komfortable lenestoler. Shabby chic er langt fra det rasjonelle praktisk i moderne trender, med enhver komposisjon bør det være plass til fri bevegelse.

Settet skal ha klassisk eleganse, stukkstøping, utskjæringer eller glassfronter. Du bør ikke spare på materiale, siden ingen kunstige analoger kan erstatte den estetiske strukturen til naturlig tre. Den kan stå i sin opprinnelige form eller males i en lys nyanse som er i harmoni med den generelle paletten. Utseendet på antikke møbler er skapt av slitasje på overflaten, som om det blir igjen av tiden.

Ikke la deg skremme av ordet “luksus” i stilens navn. Det gir et stort felt for implementering av uvanlige ideer. Stuen kan for eksempel dekoreres med et salongbord fra en koffert eller gamle paller, samt en kompakt falsk peis.

Shabby chic møbler Shabby chic møbler Shabby chic møbler Shabby chic møbler

Tekstiler, dekor og belysning

Det er umulig å realisere et vakkert interiør i shabby chic -stilen uten tekstiler – det fungerer som et slags dekorativt grunnlag. Naturligvis er det bare naturlige stoffer som er ment – fra fin silke til pynt av puter til grovt lin i form av en håndlaget duk.

I dette tilfellet kan stoffet være enkelt eller rikt dekorert – valget avhenger av designet. Det er viktig å holde seg innenfor det lyse pastellområdet, hvis forskjellige varianter allerede kan se ut som lyse aksenter..

I tillegg til tekstiler kan du dekorere rommet ved hjelp av gammelt tilbehør fra en antikvitetsbutikk eller bestemors pantry: figurer av engler, gjeterinner, vaser og paneler, som andre ville ha kastet ut på grunn av deres utdaterte utseende, vil finne et nytt livet i det slitte interiøret.

Lysarmaturer blir en egen dekorativ komponent: utsøkte krystalllysekroner, vegglamper og gulvlamper. Noen få lys vil bare forsterke den romantiske atmosfæren..

Shabby chic style in the interior - Tekstiler, dekor og belysning Shabby chic style in the interior - Tekstiler, dekor og belysning Shabby chic style in the interior - Tekstiler, dekor og belysning Shabby chic style in the interior - Tekstiler, dekor og belysning Shabby chic style in the interior - Tekstiler, dekor og belysning

Shabby chic interiors – foto

For å få en dypere forståelse av funksjonene i stilen, la oss vurdere hvordan du implementerer det i hvert separate rom..

Shabby chic kjøkken design

Et slikt kjøkken krever konstant omsorg og oppmerksomhet, siden service, bestikk og andre husholdningsartikler, som vanligvis er gjemt bak fasader på skap av rasjonelle årsaker, ofte presenteres her for alle å se, og er en del av en dekorativ komposisjon. Men teknikken anbefales å være skjult, da den skiller seg ut fra begrepet shabby chic..

Til dekorasjon brukes keramiske fliser, som tåler høy temperatur, fuktighet og matsprut, og møblene kan beskyttes mot negative effekter av lakkbelegget.

Shabby chic kjøkkeninnredning - foto Shabby chic kjøkkeninnredning - foto Shabby chic kjøkkeninnredning - foto Shabby chic kjøkkeninnredning - foto Shabby chic kjøkkeninnredning - foto Shabby chic kjøkkeninnredning - foto Shabby chic kjøkkeninnredning - foto Shabby chic kjøkkeninnredning - foto Shabby chic kjøkkeninnredning - foto Shabby chic kjøkkeninnredning - foto Shabby chic kjøkkeninnredning - foto

Shabby chic stue

Shabby chic i et rom der det er vanlig å samle kjære til en felles ferie er en ideell løsning. Myke puter, naturlig polstring, delikate fargekombinasjoner og rikelig med lys vil bare bidra til å skape den rette atmosfæren.

Ofte finner du følgende sett med ting her: en sofa, flere lenestoler på sidene og et salongbord som vender mot peisen, og langs omkretsen av stuen er det en garderobe, kommode eller andre lagringsplasser. Stuen er også noen ganger kombinert med spisestuen, hvis du kan tildele et område til spisebordet..

Interiørdesign av stuen i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av stuen i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av stuen i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av stuen i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av stuen i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av stuen i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av stuen i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av stuen i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av stuen i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av stuen i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av stuen i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av stuen i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av stuen i stil med shabby chic - foto

Shabby chic soverom interiør

Som i enhver annen stil, er det sentrale objektet i det slitte, elegante soverommet sengen – stor, høy, med en smijerns hodegjerde og ben. Det er dekket med vakkert pastelllin, vanligvis i to versjoner: hvite tekstiler eller stoff med blomstermønstre. Lerret med geometriske mønstre og beholde kalde farger vil bidra til å tilføre en mer “maskulin” karakter.

Hvis området på soverommet tillater det, anbefales det å dele det i to soner – for avslapning og hverdagslige saker. Den andre delen vil inneholde et toalettbord, arbeidsplass, kommode eller bokhylle. Lokale lyskilder skaper et behagelig miljø.

Shabby chic soverom interiørdesign - foto Shabby chic soverom interiørdesign - foto Shabby chic soverom interiørdesign - foto Shabby chic soverom interiørdesign - foto Shabby chic soverom interiørdesign - foto Shabby chic soverom interiørdesign - foto Shabby chic soverom interiørdesign - foto Shabby chic soverom interiørdesign - foto Shabby chic soverom interiørdesign - foto Shabby chic soverom interiørdesign - foto Shabby chic soverom interiørdesign - foto Shabby chic soverom interiørdesign - foto Shabby chic soverom interiørdesign - foto Shabby chic soverom interiørdesign - foto

Shabby chic bad

I de beste tradisjonene i den klassiske stilen ligner det loslitt badet en separat stue – med en liten sofa for avslapning, et vindu med grasiøst draperi og møbler med sofistikerte utskjæringer..

Keramiske fliser eller fuktresistent tapet vil perfekt takle det vanskelige mikroklimaet i rommet, og et speil i en rikt dekorert ramme, sammen med et klassisk bad, vil understreke stilens luksus. Dusjer er mye mindre vanlige, men for dem er det nok å velge et hjørne og installere nødvendig utstyr.

Shabby chic bathroom interior design - foto Shabby chic bathroom interior design - foto Shabby chic bathroom interior design - foto Shabby chic bathroom interior design - foto Shabby chic bathroom interior design - foto Shabby chic bathroom interior design - foto Shabby chic bathroom interior design - foto Shabby chic bathroom interior design - foto Shabby chic bathroom interior design - foto Shabby chic bathroom interior design - foto Shabby chic bathroom interior design - foto Shabby chic bathroom interior design - foto Shabby chic bathroom interior design - foto

Shabby chic gangdesign

Gangen skal være stor og romslig slik at folk i den vil være komfortable å gjøre seg klare for turen eller skifte klær. I tillegg bør man være oppmerksom på utformingen av rommet, fordi det er det som først møter gjestene og danner et inntrykk av hele huset..

Det anbefales å holde lyset, og kanskje bare markere gulvet med flislagt eller parkett. I stedet for store og funksjonelle garderober er garderober, kommoder for lagring av klær, ottomaner eller til og med store sofaer mer vanlige her..

Shabby chic hall interiørdesign - foto Shabby chic hall interiørdesign - foto Shabby chic hall interiørdesign - foto Shabby chic hall interiørdesign - foto Shabby chic hall interiørdesign - foto Shabby chic hall interiørdesign - foto Shabby chic hall interiørdesign - foto Shabby chic hall interiørdesign - foto Shabby chic hall interiørdesign - foto Shabby chic hall interiørdesign - foto Shabby chic hall interiørdesign - foto Shabby chic hall interiørdesign - foto Shabby chic hall interiørdesign - foto

Shabby chic barnerom

Shabby chic er en ekte glede for en jente, men gutter liker kanskje ikke overdreven luksus og stilig stil. Hvis du trenger å bevare enhetens stil, bør du foretrekke en behersket kald palett, monokromatiske overflater eller geometriske mønstre. Selv et slikt sett er tillatt i stilen..

Avhengig av barnets alder er det nødvendig å regulere antall dekorative elementer. Sengen til den unge elskerinnen kan dekoreres med en baldakin og hyllene med forskjellige figurer.

Interiørdesign av et barnerom i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av et barnerom i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av et barnerom i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av et barnerom i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av et barnerom i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av et barnerom i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av et barnerom i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av et barnerom i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av et barnerom i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av et barnerom i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av et barnerom i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av et barnerom i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av et barnerom i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av et barnerom i stil med shabby chic - foto Interiørdesign av et barnerom i stil med shabby chic - foto

Video: Shabby Chic Style in the Interior – Designideer

Published
Categorized as Ideer