Sofaer med ortopedisk madrass (75+ bilder)

Sofaer med ortopedisk madrass (75+ bilder)

En sofa med en ortopedisk madrass er en flott moderne versjon av polstrede møbler for en behagelig søvn, som kombinerer alle de beste egenskapene til et soveplass. Etter å ha dukket opp på markedet vårt for ikke så lenge siden, ble dette møbelet populært blant kjøpere, der et stort utvalg modeller spilte en viktig rolle. I artikkelen vil vi vurdere hva som er funksjonene og fordelene med sofaer med en ortopedisk madrass, deres typer, og også gi nyttige tips for å hjelpe deg med å gjøre det riktige valget..

Nøkkelegenskaper

Et særtrekk og faktisk den største fordelen med ortopediske sofaer er tilstedeværelsen av en spesiell ortopedisk overflate som er i stand til å holde den menneskelige ryggraden i riktig posisjon under søvn eller hvile. Selv om du bestemmer deg for å bruke tid på å sitte å se på favorittprogrammet ditt, sørger den komfortable designen for at lasten er jevnt fordelt over hele kroppen..

Designforskjeller

Grunnlaget for den ortopediske sofaen er trelister – lameller som støtter madrassen. De kan ha forskjellige bredder og steder, men det er lamellene som gir møblets høye anatomiske egenskaper. Madrasser i ortopediske sofaer har en rekke fyllstoffer, men latex (naturlig og syntetisk), kokosfleece (kokos) og struttofiber som inneholder ull og bambusfibre er anerkjent som de beste..

En av to typer fjærblokker kan være plassert ved foten av madrassen: avhengig (alle fjærer er sammenkoblet) og uavhengige, hvor hver fjær har sin egen lomme. Uavhengige systemer blir anerkjent som de beste, ettersom de gir den beste ensartede støtten til kroppen.

Sofaer med ortopedisk madrass - Strukturelle forskjeller Sofaer med ortopedisk madrass - Strukturelle forskjeller

Fordeler

I tillegg til fordelene ovenfor har sofaer med ortopedisk madrass andre viktige fordeler, nemlig:

– Massasjeeffekt som fremmer bedre avslapning etter en hard dag;

– Tilstedeværelsen av et spesielt gitter i strukturen gir utmerket toveis ventilasjon, noe som utelukker muligheten for utseende av sopp eller mugg;

– Tilstedeværelsen av en forsterket ramme som sikrer en lang levetid på møblene;

– Lett vekt og dimensjoner – sofaen kan enkelt flyttes ved å plassere den på ønsket plass i rommet. Når den er brettet, er den ganske kompakt, den kan plasseres i en studioleilighet, hvor den på dagtid vil være møbler for stuen, og om natten, ved hjelp av en enkel transformasjonsmekanisme, blir den til en komfortabel soveseng;

– Tilstedeværelsen av flere strukturelle elementer (esker, nisjer) gir ekstra lagringsplass for sengetøy og annet tilbehør;

– Et stort utvalg modeller;

– Materialer av høy kvalitet – møbler er laget av allergivenlige materialer som ikke forårsaker negative reaksjoner i kroppen og ikke absorberer lukt.

Selvfølgelig kan en slik liste over fordelene med ortopediske sofaer ikke etterlate likegyldig selv den mest inderlige skeptikeren. Imidlertid er det verdt å vurdere en betydelig ulempe – den høye kostnaden, som er mye høyere enn prisen på konvensjonelle strukturer, spesielt hvis modellen har ortopediske puter for å sove eller tilleggsfunksjoner for justering av lamellene, lett massasje, etc..

Sofaer med ortopedisk madrass - Fordeler Sofaer med ortopedisk madrass - Fordeler

Typer sofaer med ortopedisk madrass

I dag er det et stort utvalg av ortopediske sofaer. Modellene er forskjellige på forskjellige måter, de kan ha forskjellige størrelser – fra de minste barnesofaene til romslige esker. Sofaer er også forskjellige i form – avhengig av plassering av rommet og bekvemmeligheten av plassering, kan du velge en lineær eller kantet design. Men hovedforskjellen ligger fortsatt i transformasjonsmekanismene, ifølge hvilke slike mest populære modeller skilles ut som:

1. “Bok”. Utformingen av en slik sofa er kjent for de fleste av oss, siden den har vært på markedet ganske lenge og regnes som klassisk. For å gjøre sofaen om til en romslig soveseng må du heve setet høyt til ryggstøtten er horisontal. Etter det må du senke selve setet og trykke litt på det. Gjennom årene har sofaboken tilegnet seg nye transformasjonsmåter, for eksempel involverer en av dem en modell der du må trekke ut setet, og ryggstøtten faller på plass av seg selv.

2. “Eurobook”. Denne typen sofa kan kalles utviklingen av den klassiske “boken”. Essensen i oppsettet er at alle puter fjernes fra sofaen, setet trekkes ut med en spesiell ledning og ryggen settes inn i det ledige rommet. Denne mekanismen er mer pålitelig.

3. “Dolphin”. Oftest kan denne transformasjonsmetoden finnes i hjørnestrukturer, selv om noen lineære sofaer også kan skryte av den. Tanken med oppsettet er tilstedeværelsen av en uttrekkbar enhet, ved hjelp av hvilken sofaen blir omgjort til en seng..

4. “Click-gag”. Designet på sofaen fikk dette navnet på grunn av den karakteristiske lyden som møblene lager når de utfolder seg. For å få en køye må du løfte setet opp til det klikker, og deretter senke det. Fordelen med denne typen sofaer er fraværet av et gap mellom setet og ryggen, slik at soveplassen forblir helt flat. Hvis modellen har armlener, må de brettes ut først..

5. “trekkspill”. Transformasjonen av en trekkspillsofa er ganske enkel – du må heve setet og, med litt innsats, trekke det mot deg, så fungerer mekanismen av seg selv. Under prosessen strekker soveplassen seg som et trekkspill, og derfor har modellen fått navnet sitt. Det er et rom for lin i ryggstøtten, og selve mekanismen anses som ganske stabil.

6. “Fransk musling”. Soveplattformen i slike modeller er representert av tre rom. Hvis du vil brette sofaen ut, må du trekke kanten av setet mot deg. Disse sofaene er gode for sporadisk bruk, men ikke til daglig bruk, ettersom mekanismen slites raskt ut. I tillegg har overflaten, selv om den er liten, men fortsatt uregelmessigheter, men når den er brettet, er slike møbler ganske kompakte.

7. “American clamshell”, eller “sedaflex”. Denne typen ligner den forrige (“fransk musling”). Forskjellen er at det bare er to seksjoner, ikke tre, og madrassen er mye tykkere..

Denne varianten av modeller lar deg velge det mest passende alternativet for individuell bruk. Hvis sofaen er kjøpt til et barn, er det viktig å tenke på at barn vokser opp ganske raskt, og det er lurt å umiddelbart ta en større modell. Når det gjelder oppsettsmekanismen, er det mye lettere å håndtere slike modeller som “delfin” eller “amerikansk musling”, som praksis viser..

Typer sofaer med ortopedisk madrass Typer sofaer med ortopedisk madrass Typer sofaer med ortopedisk madrass

Hvordan velge en ortopedisk sofa

Valget av en sofa med en ortopedisk madrass må nærmer seg spesielt omhyggelig, fordi helsetilstanden, humøret og energien for hele neste dag i stor grad avhenger av hvor behagelig sovesengen vil være..

Tekniske høydepunkter

Først av alt, bestem deg for størrelsen – sofaen skal harmonisk “passe” inn i miljøet, uten å skape rot i rommet. Når den er brettet ut, skal soveplassen være romslig nok, så selv før du kjøper er det bedre å legge seg ned og sjekke møblens komfort, som de sier “på din egen hud.” Det er også nødvendig å først gjøre de nødvendige målingene av rommet der sofaen skal installeres. Dette tar hensyn til både det nødvendige området for brettede møbler, og tilgjengeligheten av plass for et komplett oppsett..

Videre er vi spesielt oppmerksomme på driften av transformasjonsmekanismen, der det ikke bør oppstå fremmed støy, knirk, og prosessene for utfolding og bretting skal foregå enkelt og problemfritt, uten problemer.

Når du velger en ortopedisk sofa, er det viktig å ta hensyn til stivheten i madrassen – den skal tilsvare alderen og bygningen til personen som skal sove på den. For eksempel anbefales hardere madrasser for skoleelever, noe som bidrar til dannelsen av riktig holdning og forebygging av skoliose. Eldre, spesielt kvinner, anbefales å sove på mykere madrasser. Hvis det kjøpes ortopediske puter sammen med sofaen, skader det heller ikke å “teste” dem før du kjøper ved å ligge på dem i et kvarter. Feil valgt putehøyde kan føre til hodepine, migrene, problemer med ryggvirvlene i livmorhalsen.

Hvordan velge en sofa med en ortopedisk madrass - Tekniske poeng Hvordan velge en sofa med en ortopedisk madrass - Tekniske poeng

Design

Når du velger en sofa med en ortopedisk madrass, er det viktig å velge farge og form riktig, siden møblene vil fungere som et vesentlig element i interiøret. Sofaen kan harmonisk støtte det overordnede designet, smelte sammen til en vanlig palett, eller omvendt bli et kontrastelement. Denne teknikken, når en lys sofa avgrenser stuen eller soverommet, brukes ofte i studioleiligheter. Møbler skal tilsvare det grunnleggende konseptet for interiørdesignstilen, for eksempel for en klassisk design, en sofa med tradisjonell form (rektangulær eller avrundet), en litt buet rygg og armlener er egnet. Fargepaletten er vanligvis behersket: hvit-grå, beige-brun med tilstedeværelse av retroutskrifter.

Det stikk motsatte representeres av ortopediske sofaer i minimalistiske retninger, hvor modellene har et ganske lakonisk utseende. Det er praktisk talt ingen innredning her, alt er stilig, komfortabelt og elegant..

Moderne kjennetegnes ved tilstedeværelsen av dyre materialer, glatte linjer, bølgete konturer, naturlige motiver i dekorasjonene. En ortopedisk sofa i denne retningen kan ha trekk i skinn eller laget av naturlig stoff av høy kvalitet. Fargepaletten er helt variert – fra pasteller til rike kontrasttoner.

Hvordan velge en sofa med en ortopedisk madrass - Design Hvordan velge en sofa med en ortopedisk madrass - Design

Produsenter

I dag i butikkene kan du kjøpe møbler fra både innenlandske og utenlandske produsenter. Europeiske modeller er spesielt populære – dette skyldes det høye kontrollnivået i disse landene over kvaliteten på de produserte møblene. Det har selvfølgelig en høyere kostnad, men ved å kjøpe en slik sofa med en ortopedisk madrass, kan du være sikker på at møblene vil vare lenge og ikke vil skade helsen din. Blant møbelbedriftene som er involvert i produksjonen av ortopediske sofaer, er de mest populære og pålitelige:

Busnelli er et italiensk produksjonsselskap som tilbyr et bredt utvalg av eksklusive møbler. Her finner du modeller av forskjellige transformasjonstyper (“delfin”, “klikk-klikk”, “eurobok”) med hardførmekanismer, komfortable ortopediske madrasser og utsøkt design;

Anderssen er et russisk selskap som driver produksjon av møbler av høy kvalitet. Ortopediske sofaer er motstandsdyktige mot mekanisk belastning, mekanismer kjennetegnes ved lang levetid, som faktisk madrasser, som vil vare minst 15 år;

Bali er en fabrikk i Tyskland som produserer utmerkede modeller av ortopediske sofaer, hvorav de fleste eksporteres til Sveits og andre europeiske land. Et særtrekk ved møblene er tilstedeværelsen av et ortopedisk gitter av høy kvalitet og ortopedisk madrass fra den verdensberømte Medicott -fabrikken. Sortimentet inneholder interessante modeller som, når de transformeres, blir til to separate senger;

VOX er et polsk selskap, hvis møbler ikke er dårligere i kvalitet, men har en rimelig pris sammenlignet med varene fra andre europeiske merker, og har en ledende posisjon i landet;

Pinskdrev er en hviterussisk produsent som produserer både budsjett- og luksusmodeller. Fabrikken har eksistert siden slutten av 1800 -tallet og bekrefter utrettelig den høye kvaliteten på produktene i stor etterspørsel..

Hvordan velge en sofa med ortopedisk madrass - Produsenter Hvordan velge en sofa med ortopedisk madrass - Produsenter Hvordan velge en sofa med ortopedisk madrass - Produsenter

Sofaer med ortopedisk madrass – foto

Vi foreslår at du fortsetter den videre anmeldelsen i galleriet vårt. Her har vi prøvd å samle de beste bildene av forskjellige modeller av sofaer med en ortopedisk madrass, blant hvilke du kan velge det mest passende alternativet for deg selv. Gledelig visning!

Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto Sofaer med ortopedisk madrass - foto

Published
Categorized as Ideer