Tak i gipsplater i gangen (55 bilder)

Tak i gipsplater i gangen (55 bilder)

Inngangspartiet er det første verter og gjester ser når de krysser terskelen til inngangsdøren. Atmosfæren i dette rommet bestemmer i stor grad inntrykket av et hus eller en leilighet: hvor godt preparert boligen er, hva slags atmosfære som hersker i den, hvilken stil eierne foretrekker. Og hvis det vanligvis ikke er problemer med utformingen av vegger, gulv og møbler, så stiller nesten alle spørsmålet om hva slags tak som skal gjøres på gangen før reparasjonen starter. Den optimale løsningen er i de fleste tilfeller en gipsveggkonstruksjon – den mest praktiske, pålitelige og holdbare etterbehandlingsmåten, slik at du kan implementere designideer med minimal økonomisk og tidsinvestering..

GKL -tak: fordeler og ulemper

Gipslaminerte pappplater dukket opp på midten av det tjuende århundre og ble raskt populære over hele verden. På grunn av sin rimelige pris, brukervennlighet, miljøvennlighet og høye estetiske kvaliteter, har dette materialet blitt mye brukt til innvendig renovering i leiligheter og kontorer..

Tynne gipsplater er et utmerket alternativ til gips. Med deres hjelp kan du jevne ut hvilken som helst overflate uten unødvendig byggeavfall og behovet for å vente på tørking. Dessuten er det ingen risiko for etter en tid å se en “sprekk” av sprekker eller smuldrende sementblanding, noe som er spesielt viktig for tak.

Noen huseiere er bekymret for at gips vil redusere høyden på rommet, slik at en allerede liten gang ser enda mørkere ut. Faktisk tar anhengsmuligheter fra 12 cm, men dette er bare fordi et innrykk på 11 cm er nødvendig for installasjon av innebygde lamper eller maskeringskommunikasjon. Ved å velge andre alternativer for bakgrunnsbelysning, kan du ganske enkelt kappe basen uten å etterlate et gap – i dette tilfellet vil det være nødvendig med mindre enn 2 cm (tykkelsen på gipsplaten er 9,5 mm, tykkelsen på metallprofilen er 0,5-0,8 mm ).

Hvis fuktigheten av gangen av en eller annen grunn øker, er det bedre å bruke en fuktresistent gipsvegg. Spesielle hydrofobe og soppdrepende tilsetningsstoffer i gipskjernen forhindrer mugg, og vanntett papp vil unngå deformasjon.

Tak av gipsplater i gangen - Fordeler og ulemper

Tak på ett plan i gangen

Et standard flatt tak er ideelt for små ganger. Dette etterbehandlingsalternativet vil appellere til alle som foretrekker diskret, lakonisk interiør. Den glatte lyse overflaten uten fremspring vil harmonisk passe inn i den skandinaviske og minimalistiske stilen; loft, country eller Provence kan suppleres med tynne bjelker under et tre, og elegansen til klassikerne vil bli understreket av snøhvite baguetter og stukkforming.

Gipsplater er den beste basen for enhver toppstrøk. Den kan males, limes inn med tapet eller selvklebende film, malt for hånd eller gjennom en sjablong, dekorert med stukk eller forgylning, preget. Dermed er det slett ikke nødvendig å montere volumetriske figurer for at gipsplatetaket i gangen skal bli et ekte kunstverk..

Tak på ett plan i gips i gangen Tak på ett plan i gips i gangen Tak på ett plan i gips i gangen Tak på ett plan i gips i gangen Tak på ett plan i gips i gangen

Tosidig tak i gangen

Siden flerlagsstrukturer tar mye plass, brukes de ofte til å dekorere taket i de romslige hyttene, og i kompakte ganger er de begrenset til to-trinns alternativer. Geometrien velges under hensyntagen til rommets egenskaper.

Så, smale og lange korridorer er balansert av flere firkantede bokser som ligger i samme avstand. Vinkelrett på dem bidrar kuttlinjer til å skyve veggene fra hverandre visuelt.

Når det gjelder takrammene i taket, jo mindre gangen er, desto mer iøynefallende bør det være. Kantene på rammen trenger ikke å være rektangulære – ovaler, glatte linjer, orientalske motiver er også akseptable.

Områder over en dør, skap eller henger er noen ganger fremhevet med overhengende fremspring (kalesjer). De kan lages i form av en halvsirkel, en trekant, en halv blomst, solstråler, sommerfuglvinger. Gipsplatelementer ser veldig gjennomtenkte ut, linjene som speiler møblene som ligger under dem, for eksempel et hjørnesett, en sofa eller en hyllenhet.

Tosidig gipshimling i gangen Tosidig gipshimling i gangen Tosidig gipshimling i gangen Tosidig gipshimling i gangen Tosidig gipshimling i gangen

Kombinert tak

Når du designer designet av taket i gangen, kan du ikke se bort fra trenden med moderne renovering – kombinasjonen av gipsplater med et stretch -lerret. Dette er en veldig praktisk og samtidig vakker løsning: Ulike teksturer i pvc -filmer lar deg legemliggjøre ideer som ikke kan sammenlignes med vanlig maleri..

Herlig glans eller perleglans, realistisk fotoutskrift, stilig perforering, rike lakkfarger – dette er ikke en komplett liste over muligheter som bruk av elastisk materiale åpner. Med dette tillegget begynner krøllete rammer og gipsbokser å leke med nye lyse farger, og gangen ser mye mer interessant ut.

Blant de uvanlige etterbehandlingsalternativene er det også verdt å merke seg innsatser laget av glass eller dets akrylmotstykke. Matt, gjennomsiktig, farget, glassmaleri “vinduer”, som fyller gipsplatene, effektivt overfører lys og ser ut som store eksklusive lysekroner. Imidlertid kan dekorative innfelte lamper kjøpes ferdige – de vil forvandle selv det enkleste taket og bli et ekte høydepunkt i interiøret..

Et stort ark med gjennomsiktig glass med et realistisk fototrykk av himmelen og tretoppene på selvklebende film, satt inn i en gipsramme, vil bli oppfattet som et ekte vindu i taket. Hvis du belyser denne installasjonen fra innsiden, vil en solrik og varm sommer regjere i gangen i lang tid..

Kombinert tak i gipsplater i gangen Kombinert tak i gipsplater i gangen Kombinert tak i gipsplater i gangen Kombinert tak i gipsplater i gangen

Belysning og takbelysning

Selv det mest sofistikerte taket i gipsplater i gangen eller gangen vil forbli upåfallende uten riktig belysning. Plasseringen av hvert element må planlegges på forhånd, før installasjonsarbeidet påbegynnes, for å bringe og fikse ledningene i spesialborede hull..

Det finnes flere typer belysning – for eksempel skaper en diode eller neonlist langs kantene i hele taket eller en individuell figur en visuell “flytende” effekt og bidrar til å øke høyden på rommet.

Runde spotter utfører i de fleste tilfeller en hjelpefunksjon, og fordeler lyset jevnere enn en sentral lysekrone. De er vanligvis montert langs noen linjer med et intervall på ca 30 cm. Hvis den valgte stilen tillater det, kan standard “kontor” -elementer erstattes med roterende minispots, sfæriske, trekantede, mangefasetterte modeller.

Når det gjelder lysekronene, er det uønsket å bruke suspenderte strukturer i korridoren. Det er bedre å velge kompakte takmonterte og innfelte alternativer. Hvis rommet er langstrakt, anbefales det å plassere ikke én, men flere identiske lamper i taket..

Gipsplatetak i gangen - Belysning og belysning Gipsplatetak i gangen - Belysning og belysning Gipsplatetak i gangen - Belysning og belysning

Gipsplatetak i gangen – foto

For de som fortsatt tviler på at et gipsplanketak i gangen kan se veldig stilig og vakkert ut, inneholder nettstedet vårt et omfattende fotogalleri med virkelige eksempler. Det viktigste er å velge blant de mange alternativene et design som passer interiøret som helhet, og det diskret utfyller det.

Når du ser gjennom bildene, er det verdt å ta hensyn ikke bare til dimensjonene til selve rommet og dimensjonene til elementene, men også til deres konfigurasjon, farger, overflate tekstur, plassering av lamper, dekor, kompatibilitet med vegg- og gulvfinish , dørpaneler, møbler. Tross alt er taket til slutt bare en del av gangen, noe som betyr at det skal utformes som et kompleks!

Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto Gipsplatetak i gangen - foto

Published
Categorized as Ideer