Keukenontwerp in Chroesjtsjov: 80 interieurideeën (foto)

Keukenontwerp in Chroesjtsjov: 80 interieurideeën (foto)

Zoals u weet, hebben appartementen in Chroesjtsjov enkele van de meest onhandige indelingen met kleine kamers. Om de een of andere reden vielen keukens vooral uit de gratie bij de toenmalige architecten, die ze een kleine oppervlakte van niet meer dan 6 vierkante meter toewezen, en als je zo’n kamer bezit, zul je veel moeten zweten om het zo ruim en functioneel te maken als mogelijk. Moderne ontwerpers kennen veel manieren om de ruimte correct te plannen, het nodige meubilair te installeren en een comfortabele sfeer te creëren. We zullen al deze trucs met je delen in ons artikel..

Waar te beginnen met het renoveren van een keuken in Chroesjtsjov?

Het eerste dat u moet doen bij het starten van een keukenrenovatie in Chroesjtsjov, is om alle fasen van het proces te plannen, de stijl en het kleurenschema van het ontwerp te bepalen, afwerkingsmaterialen te kiezen voor alle oppervlakken en meubels. Om te beginnen is het de moeite waard om de mogelijkheid te overwegen om het gebied te vergroten met behulp van herontwikkeling. Tegenwoordig hebben veel mensen de neiging om keukens te combineren met aangrenzende kamers door de muur te demonteren. En zo’n stap rechtvaardigt zichzelf volledig, omdat het het mogelijk maakt om een ​​ruimere keuken-woonkamer te krijgen, waar u ruimte kunt vrijmaken voor het organiseren van een volwaardige eethoek. Maar dit is mogelijk als de muur tussen de keuken en de kamer niet dragend is, anders is demontage verboden..

U kunt ook proberen toestemming te krijgen voor gedeeltelijke sloop – in deze versie is de scheidingswand gedeeltelijk gesloopt, in de regel is het bovenste gedeelte en de zij- en onderkanten gemaakt voor een toog of een eetgroep. Herontwikkeling kan in een andere richting, bijvoorbeeld een badkamer combineren met een toilet, en de muur naast de keuken naar de badkamer verplaatsen. Natuurlijk wint u hier geen grote afstand van, maar zelfs 1-2 m². spelen hierbij een belangrijke rol, waardoor u bijvoorbeeld een eethoek kunt plaatsen. Een goede techniek zou zijn om een ​​spiegeloppervlak boven de tafel te installeren, dat het tegenoverliggende raam weerspiegelt, waardoor de ruimte visueel groter wordt..

Als de optie met herontwikkeling om de een of andere reden wordt uitgesloten, gaan we uit van wat we hebben: we tekenen op papier een plan voor de plaatsing van de benodigde zones. Het is belangrijk om meteen te beslissen welke prioriteit moet worden gegeven. Als het gezin groot is en het gebruikelijk is om veel te koken, moet een keukenset met een werkruimte compleet zijn, en in het geval dat er een of twee mensen wonen die graag gasten ontvangen, moet u zorgen voor het regelen van het eetcomplex . Nadat we hebben besloten waar en wat voor soort meubels komen te staan, kiezen en berekenen we de hoeveelheid afwerkingsmaterialen. Hieronder geven we veel handige tips voor het kiezen van alles wat je nodig hebt voor renovatie..

Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Waar te beginnen met renovatie Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Waar te beginnen met renovatie Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Waar te beginnen met renoveren

Kleuren en stijlen van interieurs

Voor een kleine keuken in Chroesjtsjov heeft een lichtpalet de voorkeur, wat de kamer een sfeer van lichtheid en luchtigheid geeft. Dit ontwerp is kenmerkend voor moderne stijlen als minimalisme, hi-tech, Scandinavische richting en natuurlijk klassiek. Dit betekent niet dat de keuken in een sneeuwwit kleurenschema moet worden gekleed – dus het ziet er volledig verlaten uit en lijkt op een ziekenhuiskamer in plaats van een gezellige haard. U kunt lichte pastelkleuren kiezen voor decoratie of meubelset. Een keuken die in een minimalistische richting is gemaakt, zal bijvoorbeeld perfect witte en grijze paletten combineren, en de introductie van zand of bruin kan een overgangsaccent vormen. Zo’n keuken onderscheidt zich altijd door de strengheid van de lijnen en de afwezigheid van decoratieve elementen – alles is uiterst eenvoudig en smaakvol..

Een hightech keuken ziet er geweldig uit, zelfs in een monochroom ontwerp, omdat hier het hoofdidee wordt benadrukt door de aanwezigheid van moderne technologie, metalen interieurdetails en originele lampen die er heel voordelig uitzien op een witte achtergrond.

Licht houten meubilair in een klassieke stijl zal perfect spelen tegen de achtergrond van crèmekleurige muren, vooral als het behang is met een klein patroon. De luxe en elegantie van de richting worden bevestigd door de nette gebeeldhouwde details van de headset, de aanwezigheid van vergulding of brons in de fittingen..

Als je niet bang bent voor heldere accenten, glans van glanzende oppervlakken gemaakt in contrasterende kleuren, kun je het risico nemen om een ​​​​kleine keuken in art nouveau-stijl in te richten. Er is hier een groot aantal metalen en kunststof meubelen, vaak met gebogen, asymmetrische vormen..

Een kleine keuken in een Chroesjtsjov-gebouw met glanzende gevels kan worden ingericht in rode, gele, groene, blauwe tinten, afgewisseld met lichte vlakken. Combinaties van kleuren zijn nu relevant: beige-bruin, zwart en wit, waar een donkere tint het vaakst aanwezig is in het ontwerp van de onderste laag, en een lichte – in de bovenste. Zo’n getrapte overgang van een donkere vloer naar een licht plafond draagt ​​bij aan de visuele vergroting van een kleine ruimte..

Chroesjtsjov keukenontwerp - interieurkleuren en -stijlen Chroesjtsjov keukenontwerp - interieurkleuren en -stijlen Chroesjtsjov keukenontwerp - interieurkleuren en -stijlen

Decoratie materialen

Renovatie van elke kamer begint met oppervlakteafwerking. Aangezien we het hebben over een keuken, waar zijn eigen individuele microklimaat heerst, is een bijzonder zorgvuldige benadering van de materiaalkeuze vereist – reparaties worden immers langer dan een jaar uitgevoerd, de muren, de vloer en het plafond moeten hun origineel behouden aantrekkelijkheid voor een lange periode.

Vloer

Voor de keukenvloer in Chroesjtsjov is het beter om de voorkeur te geven aan tegels, omdat ze duurzaam, betrouwbaar en zeer goed bestand zijn tegen vocht en extreme temperaturen. Laminaatvloeren zijn ook een moderne optie, maar aangezien vocht zich constant ophoopt in een kleine ruimte, zal het niet zo lang meegaan. Als alternatief kunt u linoleum leggen. Onlangs is er niet veel vraag naar geweest, omdat het als een verouderd type afwerking wordt beschouwd, maar voor de keuken kan linoleum een ​​winstgevende oplossing zijn, bovendien hebben moderne modellen een nogal aantrekkelijk uiterlijk..

Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Vloerafwerking Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Vloerafwerking

Muren

Er zijn veel meer opties voor het decoreren van de muur in de keuken, en elk heeft zijn eigen voordelen. Schilderen wordt als de meest bekende beschouwd sinds de Sovjettijd, alleen keukens zijn niet langer geschilderd zoals voorheen, waarbij de muur horizontaal in twee kleuren wordt verdeeld (de bovenste is wit en de onderste is blauw, groen, enz.). Ontwerpers hebben veel variaties bedacht om een ​​kleine kamer te schilderen om het er mooi en stijlvol uit te laten zien. En met een enorm assortiment verven kunt u de meest duurzame samenstelling kiezen die niet bang is voor de specifieke omstandigheden van de keuken..

Keramische wandtegels zijn ook opmerkelijk. In termen van zijn technische kenmerken is het meerdere malen superieur aan andere soorten afwerkingen. Het is niet gebruikelijk om het interieur van vandaag volledig met tegels te bekleden – in de regel versieren ze de muren van het werkgebied. Voor een kleine keuken kies je bij voorkeur voor kleine tegels, die meer vrijheid geven aan de ruimte, of een leuk mozaïek.

Het gebruik van sierpleister biedt enorme mogelijkheden bij het kiezen van kleuren en texturen. Hij wast goed, is stofvrij en gaat lang mee. Als u echte professionals in uw werk gebruikt, kunt u een uniek wandontwerp krijgen dat oprechte bewondering opwekt, maar de kosten van dergelijk plezier zullen niet gering zijn..

PVC panelen zijn zelf te monteren. Hun pluspunt is dat je de muren niet perfect hoeft uit te lijnen – het materiaal verbergt alle tekortkomingen eronder. Ze zijn niet duur, maar ze zien er erg aantrekkelijk uit..

Behang moet uitsluitend afwasbaar worden gekozen. Zelfs als u van plan bent ze op een muur te lijmen, weg van het werkgebied, in een gecomprimeerde ruimte, zal er op de een of andere manier verontreiniging op de muren terechtkomen. Met behulp van behang kun je niet alleen een mooi ontwerp maken, maar ook de ruimte aanpassen. Door bijvoorbeeld behang in een horizontale strook te plakken, vergroot u de ruimte visueel en verticale strepen zullen het plafond “verhogen”. Wat je zeker moet vermijden, zijn grote tekeningen. Als effen behang niet bij u past, kunt u doeken kopen met een kleine onopvallende print, om een ​​kleine ruimte niet te overbelasten..

Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Wanddecoratie Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Wanddecoratie

Plafond

De beste optie voor een kleine keuken in Chroesjtsjov zou zijn om het plafondoppervlak te versieren met een glanzend rekbaar canvas. Het glanzende oppervlak is reflecterend voor een extra ruimtelijk effect. Het linnengoed is gemakkelijk schoon te maken en goed bestand tegen alle ontberingen van keukenprocessen. Het is beter om het materiaal in een licht palet te kiezen – wit, crème, dat de grenzen van de voegen met de muren “wegspoelt”.

Je kunt het plafond bedekken met verf of gips, maar het is de moeite waard om te overwegen dat het met hoge kwaliteit moet worden geëgaliseerd, wat veel tijd en moeite kost.

Gipsplaat hangende constructies zijn een populaire moderne ontwerpoptie. Maar voor een kleine keuken moet u de gemakkelijkste optie kiezen. U kunt bijvoorbeeld alleen de omtrek op deze manier ontwerpen en verborgen verlichting langs de contour laten lopen, waardoor het ontbreken van tien centimeter dat door de structuur wordt gestolen, wordt weggewerkt. In dit geval zijn gipskartonplaten voorzien van een spotverlichtingssysteem..

Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Plafonddecoratie Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Plafonddecoratie

Meubels voor de keuken in Chroesjtsjov

Meubilair moet worden gekozen op basis van de behoeften van het gezin. Omdat de keuken klein is, moet je goed nadenken over wat hier echt nodig is en wat je kunt weigeren. U kunt een kleine lineaire set langs een verre muur of een grotere hoekset installeren, die meer kasten en laden heeft voor het opbergen van keukengerei. De koelkast wordt in de regel bij het raam geïnstalleerd en de vensterbank kan worden gebruikt om het werkgebied uit te breiden of er een eettafel van te maken. Besteed aandacht aan het transformeren van meubels, wat de beste optie is voor een kleine keuken – dit kan een opklapbare eettafel en stoelen zijn, uittrekbare tafelbladen ingebouwd in de set..

Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Meubels Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Meubels Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Meubels

Verlichting en decor

De keuken in Chroesjtsjov moet goed verlicht zijn, maar het is beter om grote kroonluchters en lage plafondlampen te weigeren. Het is het beste om een ​​spotverlichtingssysteem te gebruiken door lampen rond de omtrek van de kamer te plaatsen en extra verlichting te bieden voor het gebied boven het aanrecht. Sommige moderne keukensets hebben ingebouwde sensoren die reageren wanneer de deur wordt geopend – dan gaat de geheime verlichting automatisch aan.

Een verzadigd decor is hier niet welkom, omdat het “opzwellen” van felle kleuren de ruimte zal vervuilen. De belangrijkste decoratie kan de wanddecoratie van het werkgebied zijn. Hier kun je tegels met kleine ornamenten, patronen, bijvoorbeeld in de patchwork-stijl, plastic panelen installeren die het nu populaire metselwerk imiteren. Een uitstekende optie zou zijn om het huidoppervlak te ontwerpen met een helder volumetrisch patroon of een spiegelend oppervlak – dit geeft wat diepte aan het werkgebied, waardoor het volume toeneemt. Het decor kan textiel op ramen, kleine afbeeldingen, panelen, sierlijke vinylstickers zijn..

Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Verlichting en decor Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Verlichting en decor Keukenontwerp in Chroesjtsjov - Verlichting en decor

Keukenontwerp in Chroesjtsjov – foto

We hopen dat ons artikel je heeft geholpen erachter te komen wat het ontwerp van een keuken in een Chroesjtsjov kan zijn. En om al het bovenstaande te ondersteunen, raden we u aan onze galerij te bezoeken, waar we hebben geprobeerd de beste foto’s van afgewerkte interieurs te verzamelen. Veel kijkplezier!

Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto Interieurontwerp van de keuken in Chroesjtsjov - foto

Published
Categorized as Keuken