70+ Turquoise slaapkamerontwerpideeën

70+ Turquoise slaapkamerontwerpideeën

Als de woonkamer het hart van het huis is, dan mag de slaapkamer gerust zijn ziel genoemd worden. Deze afgelegen plek voor rust en stilte is verborgen voor nieuwsgierige blikken, en daarom wil iedereen dat zo’n intieme kamer wordt gehuld in een sfeer van rust, gezelligheid en comfort. Turkoois zal helpen om een ​​moeilijke taak het hoofd te bieden. De sky-ocean-schaduw straalt een speciale energie van tederheid uit. Psychologen zijn tot de conclusie gekomen dat een turquoise slaapkamer een positief effect kan hebben op de psychologische gezondheid van een persoon, wat erg belangrijk is voor moderne drukke mensen..

Turkoois kleur en combinaties ermee

Turkoois tinten kunnen er echt rijk en origineel uitzien tegen de achtergrond van andere neutrale of vergelijkbare kleuren. Ondanks het feit dat turkoois als vrij helder wordt beschouwd, kan de basis zowel bont als natuurlijk zijn. De meest populaire kleuren van deze tint zijn hemelturkoois, turkooisgroen en ook smaragd.

Vooral succesvolle combinaties van turquoise kleur met zijn andere broers kunnen worden onderscheiden. De combinatie van turkoois met pastelkleuren (wit, grijs, beige) zal bijvoorbeeld een uitstekend voorbeeld zijn van terughoudendheid en sereniteit in het interieur, het toevoegen van roze of goud zal een kamer tot een kunstwerk maken, gecombineerd met bruin of zwart zal geef de kamer een soort glans en elegantie.

Een andere ongebruikelijke, maar zeer extravagante optie is de toevoeging van een turquoise tint met glanzende inzetstukken of metaalimitatie. Een meer kleurrijke en creatieve oplossing kan het contrast zijn van blauw turkoois met lichtgroen of mosterdgeel. Dit type slaapkamer is geschikt voor een mooie opstelling van de nodige accenten..

Turkoois slaapkamerontwerp - kleurencombinaties Turkoois slaapkamerontwerp - kleurencombinaties Turkoois slaapkamerontwerp - kleurencombinaties

Interieur stijlen

De juiste keuze van stijlrichting helpt om niet alleen comfortabele, maar ook esthetische woningen te creëren die de eigenaren en hun gasten zullen bevallen. Turkoois ziet er zeer harmonieus uit in verschillende ontwerpen.

Turkoois slaapkamer in moderne stijl

Een dergelijk ontwerp zal veelzijdige mensen aanspreken die moderne innovaties willen combineren met respect voor oude tradities. Moderne stijl is comfort, gezelligheid en elegantie. De turquoise slaapkamer zal een geweldige achtergrond zijn voor ongewoon functioneel meubilair, een creatief decor in de vorm van metalen figuren, textiel met verschillende texturen, evenals muurschilderingen. Een uitstekende keuze die echt comfort zal creëren in de slaapkamer.

Turquoise slaapkamer in moderne stijl - Interieurontwerp

Provence turquoise slaapkamer

De gekozen stijl omvat rustieke eenvoud, milieuvriendelijke luxe en lichte romantiek. De kleur van de zeebries zal de delicate sfeer accentueren. Een perfecte combinatie in dit geval is een combinatie van turquoise kleurafwerkingen met sneeuwwitte of beige meubels.Textiel met bloemenprints zal ook de sensualiteit en beknoptheid van Provençaals design aanvullen..

Turquoise slaapkamer Provence - Interieurontwerp Turquoise slaapkamer Provence - Interieurontwerp

Hightech turquoise slaapkamer

Dit is de perfecte optie om uw slaapkamer conservatief en functioneel te houden, maar tegelijkertijd stijlvol en gezellig. Het gebruik van de nieuwste verlichtingstechnologieën en duidelijke grenzen van hightech lay-out zal geweldig staan ​​tegen de buitengewone azuurblauwe achtergrond van turquoise meubels of textiel. Het decoreren van de slaapkamer met glazen oppervlakken en geometrische patronen zal in harmonie zijn met azuurblauwe gordijnen.

Hightech turquoise slaapkamer - Interieurontwerp Hightech turquoise slaapkamer - Interieurontwerp

Turkoois minimalistische slaapkamer

Aan de laconieke inrichting en het ontbreken van lompe details is de minimalistische stijl goed te herkennen. Met zijn eenvoud en comfort verovert het snel alle landen van de wereld. Hangplanken van metaal of hout, een glazen salontafel en ongewone planten passen goed in een minimalistische slaapkamer. Decoratie en textiel in hemelturkoois kleuren zullen een stijlvol hoogtepunt zijn..

Turquoise minimalistische slaapkamer - Interieurontwerp Turquoise minimalistische slaapkamer - Interieurontwerp

Turquoise slaapkamer in mediterrane stijl

Zowel zachte blauwtinten als smaragdgroene tinten passen perfect in het zonnige mediterrane interieurontwerp. Turkoois kleur zal prachtig uitkomen op lichte marmeren afwerkingen, kleidecor, kiezelmozaïeken en andere interessante toevoegingen voor deze stijl. In combinatie met het oranje palet kan de slaapkamer veranderen in een gezellig en warm sprookje..

Turquoise slaapkamer in mediterrane stijl - Interieurontwerp Turquoise slaapkamer in mediterrane stijl - Interieurontwerp

Afwerkingen en materialen

De hoofdregel die moet worden gevolgd bij het kiezen van afwerkingsmaterialen voor een turquoise slaapkamer, is de functionele bruikbaarheid van de producten en hun harmonie in relatie tot de algemene achtergrond van de ruimte..

Vloer

Een gezellige slaapkamer kan altijd worden aangevuld met een interessante vloerontwerpoptie. Het moet duurzaam zijn, van hoge kwaliteit en in lijn met het ontwerp van de kamer. Turkoois noten versmelten prachtig met houten parket in de vorm van dunne planken of geometrische vierkanten. Laminaat in pasteltinten zal niet minder mooi en onderhoudsvriendelijker zijn. Grasimitatietapijt verandert een turquoise slaapkamer in een waar paradijs voor de ziel.

Turkoois slaapkamerontwerp - vloerafwerking Turkoois slaapkamerontwerp - vloerafwerking

Muren

Vliesbehang met reliëf, dat een onbeperkt aantal kleuren en patronen heeft, wordt een originele en heldere oplossing voor de wandbekleding van de slaapkamer. Monochrome verf ziet er ook harmonieus uit tegen de achtergrond van helder turquoise meubilair, decor en textiel. Een andere goede optie zijn natuurlijke afwerkingsmaterialen, waaronder steen en hout..

Turkoois Slaapkamer Design - Wanddecoraties Turkoois Slaapkamer Design - Wanddecoraties

Plafond

Dit is precies het oppervlak in de slaapkamer waar we het vaakst onze aandacht op richten. Een rekbaar vinylplafond (het is in perfecte harmonie met een klassiek en minimalistisch interieurontwerp), een origineel gipsplaatplafond of een gecombineerde structuur van textiel en glans kunnen de afgelegen ontspanningsruimte aanvullen. De keuze moet niet alleen afhangen van de bruikbaarheid van de geselecteerde materialen, maar ook van het ontwerp van de muren..

Turkoois slaapkamerontwerp - plafondafwerking Turkoois slaapkamerontwerp - plafondafwerking

Verlichting in de slaapkamer

Het type en de richting van lichtgolven in een turquoise slaapkamer moet overeenkomen met het gekozen ontwerp en de grootte van de kamer. LED-vloerverlichting zal bijvoorbeeld een omvangrijke kamer veranderen in een compactere en gezelligere kamer, grote kroonluchters zullen de kamer visueel smal maken en wandlampen kunnen andere decoratieve verlichting vervangen..

Het is beter om de Provençaalse stijl en klassiekers aan te vullen met een niet te kleine kroonluchter, die decoratief zal worden verouderd (kandelaars, schansen). Hedendaagse ontwerpen (modern, minimalisme en pop-art) kunnen er geweldig uitzien als de hoofdlichtbron iets minder fel is dan de secundaire. Vloerlampen of LED’s die in het plafond zijn gemonteerd, kunnen deze taak aan..

Het is belangrijk om te onthouden dat extra bronnen van gedempt licht helpen om elke hoek van de kamer gunstig te verlichten, waardoor deze nog mooier wordt. In combinatie met de turquoise kleur wordt deze verlichting net zo goed een onderdeel van de slaapkamerinrichting als decor en meubilair..

Turkoois Slaapkamer Design - Verlichting Turkoois Slaapkamer Design - Verlichting

Slaapkamerontwerp in turquoise kleur – foto

Onze fotogalerij neemt u mee naar een sfeer van rust, inspiratie en comfort. U zult kunnen zien hoe de turquoise kleur er harmonieus uitziet in de slaapkamer, hoe deze verschillende interieurstijlen aanvult en hoe de mariene tonen de algehele sfeer verbeteren. Veel kijkplezier!

Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto Turkoois slaapkamer - interieur foto

Video: Turkoois slaapkamer – interieurideeën