Chocoladestemming: hoe versier je een slaapkamer stijlvol in bruine tinten?

Tinten chocolade voor het decoreren van een slaapkamer is een van de meest voorkomende ontwerpoplossingen.

Tinten chocolade voor het decoreren van een slaapkamer is een van de meest voorkomende ontwerpoplossingen.

Bruin verwijst naar warme tinten. Deze toon wordt meestal gebruikt in interieuroplossingen voor de slaapkamer. Hij is geliefd bij zowel de jongere generatie als de oudere mensen. Experts zeggen dat deze toon helpt om te ontspannen en te abstraheren van de negativiteit van de omringende wereld. Door gebruik te maken van kleurencombinaties in het interieur, creëer je een prettige omgeving voor rust en ontspanning na een dag hard werken. Hoe u dit thuis kunt doen – we zullen het later in meer detail uitvinden.!

De boom past er goed bij

Hout past goed bij vuil roze

15

Chocoladekleurige meubels passen goed bij de inrichting van de kamer in dezelfde tinten. Het belangrijkste is om ze correct te combineren. Het is belangrijk om de kamer niet te overbelasten, zodat deze licht en comfortabel blijft. Het is de moeite waard om enkele nuances te overwegen: wat en met wat is beter te combineren, en welke tinten u niet samen hoeft te gebruiken.

Kleine gezellige kamer met een goede combinatie van tinten

Kleine gezellige kamer met een goede combinatie van tinten

Elite appartementen met meubels in verschillende houttinten

Elite appartementen met meubels in verschillende houttinten

Welk effect heeft een bruine tint op een persoon??

Het is belangrijk om van de slaapkamer een ruimte te maken waarin je wilt ontspannen en tot rust komen. De bruine kleurstelling is hier perfect voor. Omdat deze tint wordt geassocieerd met land en natuur, is het goed om deze te gebruiken voor het inrichten van stadsappartementen in grote steden..

Hier zijn enkele dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een toon voor uw kamer:

  1. het is aan te raden om een ​​beige of zandtint te gebruiken als je last hebt van slapeloosheid, slecht in slaap valt of overprikkeld bent;
  2. beige toon met heldere accenten is goed voor slapeloosheid;
  3. chocolade helpt je warm te blijven en je warm te voelen;
  4. geel stimuleert de activiteit van de hersenen, dus het moet met voorzichtigheid worden gebruikt, gedoseerd.

15

Het gebruik van bruin in de decoratie van de slaapkamer

Deze kleur kan zowel basic zijn als gecombineerd met andere. U vindt een combinatie van lichte muren en donkerbruine meubels in wengékleur. Soms wordt echter een gewaagde beslissing genomen en worden donkere muren gemaakt, op voorwaarde dat er lichtgekleurde meubels worden geïnstalleerd..

Het advies! De laatste optie is meer geschikt voor een grote kamer met goede verlichting. Voor een kleine kamer is het beter om de muren te versieren met koffie, beige of oker. U kunt een combinatie van tonen kiezen.

Een aantal kleuren en tinten staan ​​mooi bij bruin. Chocolade past goed bij geel, wit, grijsblauw. Bruin-grijs is het mooist te combineren met groen of koraal.

Donkere meubels zien er luxueus uit tegen de achtergrond van witte muren en worden ideaal gecombineerd met rijke contrasterende elementen

Donkere meubels zien er luxueus uit tegen de achtergrond van witte muren en worden ideaal gecombineerd met sappige contrasterende elementen

Okerkleurige meubels op chocolademuren in een interieur in loftstijl

Okerkleurige meubels op chocolademuren in een interieur in loftstijl

Slaapkamer geelbruin

Naast geel, maar ook in plaats daarvan, kun je oranje of goud nemen. Deze oplossing zal helpen om de kamer gezellig te maken. Naast rijke tinten kun je dezelfde tinten van een lichter palet gebruiken voor decoratieve elementen, gordijnen of vloeren.

Prachtig romantisch beeld van een kamer die geschikt is voor een jonge dame

Romantisch interieur geschikt voor een jonge dame

Roze en chocolade combineren

Deze combinatie maakt het mogelijk om de verzadiging van roze te dempen, wat elegantie en stijl aan het interieur zal toevoegen. Je kunt het verdunnen door blauwe nuances toe te voegen, bijvoorbeeld decor, gordijnen, meubelelementen. Ziet er goed uit met dergelijke combinaties van wittinten, waardoor je altijd enkele elementen kunt benadrukken en licht kunt toevoegen.

13

In beige en bruine kleuren

Dit is de meest populaire en eenvoudigste optie voor designafwerkingen. Met dit ontwerp kunt u de ruimte visueel iets vergroten. U kunt enkele elementen van groene tinten toevoegen: kamerplanten, kunstbloemen, die het interieur zullen verlevendigen.

Het advies! Voeg je een rode tint toe, dan maakt deze combinatie de kamer vrolijker en warmer..

Een winnende combinatie van verschillende kleuren

Een winnende combinatie van verschillende kleuren

Wit combineren met bruin

Deze optie voor het afwerken van de slaapkamer spreekt van de smaak van de eigenaar. Zeer geschikt voor moderne stijl, het geeft soberheid en respect aan de kamer. Licht meubilair ziet er goed uit op een donkere achtergrond. Om te voorkomen dat de kamer saai wordt, kunt u crème, smaragd, grijs, olijfkleuren toevoegen. Goede verlichting is belangrijk.

Donkerhouten meubels vallen stijlvol op in de hagelwitte muren van de kinderkamer

Donkerhouten meubels vallen stijlvol op in de hagelwitte muren van de kinderkamer

Tiffany kleur met chocolade

De kleuren van de lucht en de aarde worden door mensen heel goed waargenomen. Houd er rekening mee dat het turkoois van het hele blauwe bereik goed samengaat met bruin, omdat andere tinten helderder zijn en contrast creëren, wat onaanvaardbaar is in een ontspanningsruimte..

Turquoise meubelelementen zullen het interieur opfrissen

Turquoise meubelelementen zullen het interieur opfrissen

Een prachtige combinatie van tinten om mentale en fysieke vermoeidheid te verlichten

Een prachtige combinatie van tinten om mentale en fysieke vermoeidheid te verlichten

Diverse tinten bruin in de afwerking

Om zo’n combinatie te krijgen, is het de moeite waard om verschillende tonen te nemen: donker, medium en licht. Als u alleen donkere tinten kiest, wordt de kamer te somber..

Het advies! Het is beter om verschillende tinten te combineren en verschillende elementen van de kamer ermee te kleuren. Maak bijvoorbeeld de muren chocolade, het plafond bruin en de meubels cacaokleuren. Interieur decoratieve elementen kunnen wortelkleur zijn.

Gezellige kamer in Russische stijl, met een speciale muur aan het hoofd

Gezellige kamer in Russische stijl met een speciale muur aan het hoofdeinde

De originele uitvoering van het kamerdecor in art-decostijl

Originele inrichting in een kamer in art-decostijl

Tinten waar bruin niet goed bij past

Bij het inrichten van een kamer is het het beste om niet tegelijkertijd dergelijke kleuren met een bruine tint toe te passen: paars, bordeaux, lila, geel, rood, indigo. Ze kunnen om de een of andere reden niet overeenkomen. Creëer bijvoorbeeld een saaie en deprimerende of juist een vervelende sfeer voor een mens. Sommige kleuren mogen helemaal niet in het interieur worden gebruikt of kleine decoratieve elementen toevoegen..

13

Meubilair selectie

Als u de voorkeur geeft aan een lichte tint voor de muren van de kamer, dan kunt u voor het meubilair donkere, verzadigde kleuren kiezen. Als de algehele toon van de kamer donker genoeg is, moet het meubilair in lichte kleuren worden gekozen. Het kan geelbruin, grijsbruin of rood zijn..

Belangrijk! Vergeet de details niet – de gordijnen. Ze moeten in harmonie zijn met het kleurenpalet van muren en meubels..

Een klassieke setting waarin kleur conservatisme symboliseert

Een klassieke setting waarin kleur conservatisme symboliseert

Opties voor het gebruik van verschillende tinten in het interieur

  • Voor wanddecoratie wordt vrij vaak een bruine tint gekozen. Het is opmerkelijk dat de kleur van gordijnen en spreien met deze optie ook bruin kan zijn. Meubels moeten groot en lang worden gekozen. Zal goed gaan met lichtgroene bekleding.
  • Bruine tinten kunnen zowel als achtergrond voor een kamer als als kleur voor meubels en accessoires worden gebruikt. De uiteindelijke beslissing bij het kiezen van een combinatie van verschillende kleuren blijft bij de eigenaren van het huis. Een persoon moet zich comfortabel voelen tijdens het rusten en ontspannen.

15

Op een nota! Een belangrijk punt is goede verlichting, dit geldt vooral als er voor een donker palet wordt gekozen. Omdat er in zo’n kamer een gebrek aan natuurlijk licht zal zijn, is het de moeite waard om het zoveel mogelijk te verzadigen met kunstmatige lichtbronnen..