Fotobehang in de slaapkamer: 60 foto’s en ideeën

Fotobehang in de slaapkamer: 60 foto's en ideeën

Tegenwoordig zijn muurschilderingen enorm populair geworden in het interieurontwerp. Ze bieden veel mogelijkheden voor het creëren van originele meubels, die veel ervaren ontwerpers met succes gebruiken. Wat de slaapkamer betreft, is hier een speciale benadering nodig, omdat de kamer zo bevorderlijk moet zijn voor rust en een goede nachtrust als mogelijk. In ons artikel zullen we de kenmerken van fotobehang voor de slaapkamer beschouwen, evenals hun moderne variëteiten..

Voordelen en kenmerken van fotobehang

Muurschilderingen zijn natuurlijk een uitstekend decoratief element dat het interieur aanzienlijk kan versieren, de stijl en waardigheid van de slaapkamer kan benadrukken. De voordelen van dit type afwerking zijn echter niet beperkt tot decoratie. Fotobehang kan een aantal functies in het interieur vervullen, bijvoorbeeld:

– Speel een essentiële rol in de zonering van de ruimte. Verschillende combinaties van fotobehangpatronen met andere soorten afwerkingen (schilderij, gips, enz.) kunnen bepaalde zones in een ruime kamer benadrukken. Vaak worden ze aan het hoofdeinde van het bed of aan de tegenoverliggende muur geplaatst. Ze kunnen een recreatiegebied benadrukken met fauteuils en een salontafel (indien aanwezig), nissen en andere gebieden;

– Corrigeer de visuele perceptie van ruimte. Door fotobehang op een van de muren te plaatsen, kan het visueel “opzij worden geschoven”, waardoor de kamer veel ruimer wordt. Meestal worden in dit geval panoramische beelden, scènes die de voortzetting van een kamer nabootsen, objecten in perspectief gebruikt;

– Verberg bestaande oneffenheden in de oppervlakken van muren of plafonds. Behang op een vinyl of non-woven basis zal deze taak beter aankunnen. Het oneffen oppervlak wordt perfect gemaskeerd door heldere afbeeldingen gevuld met verf, en de afwisseling van grote en kleine details van de afbeelding zal defecten in de hoeken opvangen;

– Creëer accenten. Omdat slaapkamers meestal zijn ingericht in pastelkleuren, zullen muurschilderingen helpen een leeg interieur nieuw leven in te blazen, variatie toe te voegen;

– Benadruk de stijl van het algehele ontwerp van de kamer. Correct geselecteerde afbeeldingen zullen een stijlvol interieur perfect aanvullen. Bloemmotieven, fresco’s, landschappen zijn typisch voor klassieke en landelijke gebieden, en moderne stijlen (hightech, loft, minimalisme) ondersteunen panoramische afbeeldingen van steden, verschillende attracties;

– Plafondfoto’s zullen met succes dure stretchdoeken vervangen, terwijl ze een even spectaculaire uitstraling hebben.

Nadat je hebt besloten om de slaapkamer te decoreren met fotobehang, moet je zorgen voor de juiste plaatsing om een ​​echt spectaculair interieur te krijgen. Als u van plan bent een hele muur te behangen, moet u er van tevoren voor zorgen dat in de toekomst een deel van het perceel niet wordt bedekt door omvangrijke meubels. Als het behang is gelijmd om het gebied visueel te vergroten, is het beter om meubels in de buurt van de muur volledig te verlaten. Afbeeldingen worden geselecteerd op basis van de grootte van de kamer, aangezien grote elementen in een kleine slaapkamer druk uitoefenen, en te kleine elementen in een grote zullen gewoon verloren gaan.

Fotobehang in de slaapkamer - Voordelen en kenmerken Fotobehang in de slaapkamer - Voordelen en kenmerken

Soorten behang voor de slaapkamer

De huidige markt kan bogen op een enorme selectie fotobehang, waaronder zowel rol- als fotomodellen met een verscheidenheid aan texturen, effecten, afbeeldingen en andere onderscheidende kenmerken..

Afhankelijk van de fabricagematerialen:

Bij het kiezen van een behang is het belangrijk om aandacht te besteden aan het materiaal waaruit de basis voor het afdrukken is gemaakt, omdat hiervan de levensduur van de coating, de milieuvriendelijkheid en het lijmgemak afhangen. Er zijn verschillende hoofdtypen die geschikt zijn voor het decoreren van de muren van de slaapkamer:

1. Papierbehang. Dit type is een van de eenvoudigste budgetopties, omdat het kenmerken van lage kwaliteit heeft. Hoewel de papieren basis behoorlijk dicht is, is hij bang voor hoge luchtvochtigheid, maar aangezien we het over de slaapkamer hebben, kunnen ze hier behoorlijk lang meegaan. Het voordeel van dergelijke doeken is een hoge kleurweergave en een glad, bijna glanzend oppervlak, wat het realisme van afbeeldingen goed laat zien..

2. Vinylbehang. Photowall-paper onderscheidt zich door een grote verscheidenheid aan texturen, hoge sterkte en duurzaamheid. Ze zijn niet grillig voor het milieu en zijn gemakkelijk schoon te maken..

3. Vliesbehang. Het materiaal is vrij duurzaam, heeft een karakteristiek mat oppervlak. Deze soort kan “ademen” en wordt onder andere erkend als de meest milieuvriendelijke. Lichte, luchtige percelen en aquarellen zien er geweldig uit op non-woven doeken, terwijl de doeken ideaal de bestaande onvolkomenheden van de muren maskeren.

4. Zelfklevend behang. Fotobehang, zoals de naam al aangeeft, hebben een zelfklevende basis, maar worden in de meeste gevallen gebruikt als kleine schilderijen die gemakkelijk te verwerken zijn..

Bij het kiezen van behang voor het plafond worden ook doeken op PVC-basis gebruikt, die van uitstekende kwaliteit zijn, en velours, die kleurrijke, heldere kleuren hebben, een ongewone textuur.

Soorten fotobehang voor de slaapkamer - Afhankelijk van de fabricagematerialen Soorten fotobehang voor de slaapkamer - Afhankelijk van de fabricagematerialen

Welke coating te kiezen

Naast het materiaal dat als basis dient voor het fotobehang, is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de keuze van het oppervlak van het canvas, waarvan de perceptie van de afbeelding zal afhangen. Voor een kleine ruimte kun je beter kiezen voor een egaal behang dat voor reflecties zorgt. Dergelijke doeken kunnen het interieur lichter maken..

Liefhebbers van schilderen zullen zeker genieten van fotobehang met een canvastextuur of een oppervlak dat op gips lijkt. Dergelijke materialen worden vaak gebruikt om historische fresco’s of schilderijen te reproduceren..

Om de hoeken van dieren in het wild na te bootsen, worden vaak doeken gebruikt met een textuur die echt vlas imiteert.

Ruwe coatings hebben een eigenaardige gratie en saaiheid. Ze zijn geweldig voor kleine kamers, en zandbehang, dat kleine fracties in hun structuur heeft, kan onvolkomenheden en defecten in muuroppervlakken aanzienlijk verbergen..

Soorten fotobehang voor de slaapkamer - Hoe kies je een bekleding Soorten fotobehang voor de slaapkamer - Hoe kies je een bekleding

Fotobehang tekenen voor de slaapkamer

De afbeelding op het behang speelt een belangrijke rol. Allereerst moet u onthouden dat de kleuren van de afbeelding moeten worden gecombineerd met de rest van de interieurartikelen. Elke persoon neemt, afhankelijk van zijn temperament, deze of die combinaties op zijn eigen manier waar. Heldere kleuren van het behang werken goed met lichte tinten van de omgeving, en u kunt rijke accentkleuren van de afbeelding kiezen voor de pastelkleuren van de omringende afwerking. De meest populaire fotobehang in het interieur van de slaapkamer zijn de volgende:

– Landschappen met bossen, watervallen, planten, verschillende bloemen, enz. Deze achtergronden zijn geschikt voor elke stijl van kamerdecoratie en vullen deze met frisheid;

– Marien thema, vertellend over de schoonheid van eindeloze watervlakten en het mooie leven. Er kunnen afbeeldingen zijn van oude schepen en moderne oceaanstomers, luxe jachten, stranden, enz.;

– Reproducties van kunstwerken die passen in grote ruimtes met passende stijlvolle inrichting;

– Abstracte afbeeldingen kunnen best interessant zijn. Dergelijke fotomuren vereisen een passend beeld van de eigenaar en moderne meubels;

– Afbeeldingen van steden – panoramische foto’s van grote steden of bescheiden straten. De keuze hangt af van de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren en de stijl van het interieur. De eerste optie is het meest geschikt voor trendy hightech lofts en de tweede voor slaapkamers in de Provence, mediterrane richtingen.

Soorten behang voor de slaapkamer - Behang voor de slaapkamer tekenen Soorten behang voor de slaapkamer - Behang voor de slaapkamer tekenen Soorten behang voor de slaapkamer - Behang tekenen voor de slaapkamer Soorten behang voor de slaapkamer - Behang tekenen voor de slaapkamer

Fotobehang met effecten

Moderne ontwerpideeën omvatten veel oplossingen waarmee u de meest onverwachte interieurs kunt creëren, en de eerste helpers hierbij zijn fotobehang met speciale effecten, namelijk:

1. Volumetrische 3D-wallpaper. Bij het maken van dit type fotobehang wordt een speciale techniek voor het tekenen van een patroon gebruikt – verschillende lagen van een patroon worden op de binnenfilm aangebracht met een overgang van donkere naar lichte tinten. Hierdoor neemt het menselijk oog een platte tekening waar als driedimensionaal. Opgemerkt moet worden dat 3D-achtergronden alleen op afstand visueel volume hebben, dus het gebruik ervan is aan te raden in ruime slaapkamers..

2. Ruimte uitbreiden. Dit type kan de muren visueel “terugduwen”, waardoor het interieur veel ruimer wordt. Voor kleine kamers zou een tekening die de voortzetting ervan imiteert een goede oplossing zijn, en voor ruimere kamers kunt u elke foto kiezen, rekening houdend met de stijl.

3. Lichtgevend behang. Een modern origineel slaapkamerinterieur kan worden gecreëerd met behulp van lichtgevend behang voor muren en plafonds. Ze zijn lichtgevend en fluorescerend. Het eerste type kan overdag lichtstromen verzamelen en ‘s nachts reproduceren in de vorm van zachte, oogstrelende achtergrondverlichting, wat een aangename romantische sfeer creëert. Fluorescerend fotobehang creëert ‘s nachts (met behulp van speciale lampen) prachtige lichtgevende patronen door de aanwezigheid van een speciaal poeder in de coating, en overdag zien de doeken eruit als driedimensionale afbeeldingen. Met dergelijk behang binnenshuis kun je rustig ontspannen en in slaap vallen..

Soorten fotobehang voor de slaapkamer - Fotobehang met effecten Soorten fotobehang voor de slaapkamer - Fotobehang met effecten

Fotobehang in de slaapkamer – foto

We raden aan om in onze fotogalerij verder te gaan met een verder overzicht van de soorten fotobehang voor de slaapkamer. Hier kun je een afbeelding kiezen die de avond in de kamer kalm en vredig maakt, en de ochtend erg aardig en vrolijk. Veel kijkplezier!

Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto Fotobehang in de slaapkamer - foto