Rond bed in de slaapkamer: 80 foto’s en ideeën

Rond bed in de slaapkamer: 80 foto's en ideeën

Een rond bed is een waardige designer slaapkamerdecoratie die er nogal ongewoon en origineel uitziet. In tegenstelling tot de gebruikelijke rechthoekige structuren, fungeert het als een gedurfd, in het oog springend meubelstuk. Structureel kan een dergelijk bed in verschillende interpretaties, maten en stijlen worden gepresenteerd, wat een verscheidenheid aan ontwerpideeën mogelijk maakt. Om de voor- en nadelen van een rond bed te begrijpen, raden we u aan vertrouwd te raken met de belangrijkste soorten en interessante ideeën voor plaatsing in stijlvolle slaapkamers..

Kenmerken van een rond bed

Bij de aanschaf van een rond bed in een slaapkamer is het belangrijk om rekening te houden met de vrij globale afmetingen, geschikt voor ruime kamers. Desondanks is de slaapplek niet zo geweldig, zeker niet voor een getrouwd stel, dus de eerste keer moet je even wennen aan de nieuwe vorm. Merk op dat een bed met een diameter van minder dan 2 m geschikt is voor een kinderkamer, een bed van twee meter is voor één persoon en als het bed voor een getrouwd stel wordt gekocht, moet een model worden gekozen waarvan de diameter zal ongeveer 2,8 m zijn (gelijk aan een normaal bed van twee meter breed).

Het is belangrijk om een ​​rond bed correct in het interieur te kiezen en te plaatsen, zodat het “opgaat” in het interieur. De kamer moet elementen hebben die qua vorm vergelijkbaar zijn – kleine meubels (ronde fauteuils, poefs, salontafel), een vergelijkbaar ontwerp van een plafond met meerdere niveaus, een rond tapijt, lampen en decor.

Rond bed in de slaapkamer - Kenmerken

Soorten ronde bedden in de slaapkamer

Hoewel een rond bed als een innovatie in ons interieur wordt beschouwd, zijn er tegenwoordig al veel interpretaties van – het kan een stijlvolle decoratie worden en een verscheidenheid aan nuttige functies hebben, het belangrijkste element zijn van een kinderkamer of een slaapkamer voor volwassenen.

Slaapbank

Een zeer handig model dat het interieur van niet alleen een slaapkamer, maar ook een woonkamer perfect kan versieren, en voor een studio-appartement, wordt een onmisbare optie. Het voordeel van het bed is dat het uit aparte delen bestaat, waardoor de eigenaren in opgevouwen toestand een ruim rond bed krijgen. Het kan ook gemakkelijk worden gedemonteerd – als u een paar segmenten verwijdert, krijgt u een halfronde bank, stoelen en een zachte poef of een ronde salontafel (afhankelijk van het model). Transformerende bedden hebben ook andere mechanismen die ze gemakkelijk in opgevouwen banken kunnen veranderen – uittrekbaar, opklapbaar, enz..

Soorten ronde bedden in de slaapkamer - Slaapbank Soorten ronde bedden in de slaapkamer - Slaapbank

Rond bed “minimalisme”

Een minimalistisch bed moet, net als andere interieurartikelen, duidelijke, discrete contouren hebben. Dit ontwerp impliceert geen prachtig ontwerp en decor. In feite is dit een podiumbasis met bijna volledige afwezigheid van een hoofdbord, voetbord. De zijkanten kunnen vrij klein zijn, maar lades zullen zeer geschikt zijn in een minimalistisch ruim bed. De grootst mogelijke beknoptheid geldt ook voor beddengoed, dat monochroom is in de kleur van de omgeving..

Soorten ronde bedden in de slaapkamer - Rond bed Soorten ronde bedden in de slaapkamer - Rond bed

Rechthoekig bed op rond podium

In ruime interieurs vindt u meestal een bed op een podium, dat enkele tientallen centimeters hoog of veel groter kan zijn. Het fungeert als een belangrijk decoratief element dat het interieur een bijzondere moderne sfeer geeft. Soms kunnen dergelijke ontwerpen nissen en laden bevatten. Een rechthoekig bed op een rond podium is een handige optie voor diegenen die een speciaal bed in de slaapkamer willen, maar gewend zijn om op een standaard bed te slapen. Als u een bovenmatras koopt die past bij de kleur van het podium, wordt een dergelijk designkenmerk mogelijk niet opgemerkt of opzettelijk benadrukt met een contrasterende kleur van de sprei.

Soorten ronde bedden in de slaapkamer - Rechthoekig bed op een rond podium Soorten ronde bedden in de slaapkamer - Rechthoekig bed op een rond podium

Zwevend bed

Het ongewone moderne ontwerp van het “vliegende” bed zal het interieur van de slaapkamer onmiddellijk origineel en ongewoon maken. Dergelijke vormen met een vermomd bevestigingssysteem verschenen nog niet zo lang geleden, maar ze rechtvaardigden zichzelf met hun betrouwbaarheid en schoonheid. Het frame van een dergelijk product is stevig aan de muur bevestigd en het onderste deel is vaak uitgerust met verborgen verlichting, wat in het donker het gevoel geeft dat het bed op een wolk zweeft. Het bed ziet er modern, veelzijdig uit. Een nadeel is dat de ruimte eronder goed zichtbaar is, waardoor je er geen gadgets in kunt opbergen. Hoewel dit feit een pluspunt kan worden genoemd, omdat de slaapkamer niet rommelig zal zijn.

Soorten ronde bedden in de slaapkamer - zwevend bed Soorten ronde bedden in de slaapkamer - zwevend bed

Bed met hoofdeinde en bumpers

De optie van een bed met allerlei soorten bumpers zie je vaak in interieurs. De zijkanten hebben verschillende vormen, afhankelijk van het doel kunnen ze een stilistische lading dragen, een origineel beeld creëren. Het hoofdeinde is een decoratief element dat niet alleen de meest onverwachte vormen kan hebben of de stijl perfect kan benadrukken, maar ook een volumineuze container kan worden met planken voor beddengoed. Ook worden bedden vaak aangevuld met comfortabele scharen en bankjes..

Soorten ronde bedden in de slaapkamer - Bed met hoofdeinde en zijkanten Soorten ronde bedden in de slaapkamer - Bed met hoofdeinde en zijkanten

Hangend bed

Een interessante optie die uit Aziatische landen naar ons toe kwam. De lichtgewicht constructie van het bed is voorzien van heavy-duty kabels die tot enkele honderden kilo’s kunnen dragen. Met behulp hiervan wordt het bed aan het plafondoppervlak gemonteerd, terwijl het één bevestigingspunt heeft. Hier moet er rekening mee worden gehouden dat de plafonds hoog in het appartement moeten zijn, een dergelijk model werkt niet voor kleine kamers. Het onderstel bestaat uit een rond frame, bekleed met duurzame stof, waarop een lichte matras ligt. Een hangend bed wordt meestal gebruikt om ‘s avonds te ontspannen en veel minder vaak als bed om te slapen. Het kan op het terras worden geplaatst, afgedekt met een luifel, waardoor het een gezellig huis wordt.

Soorten ronde bedden in de slaapkamer - Hangbed Soorten ronde bedden in de slaapkamer - Hangbed

Rond wastafel bed

Designer ongebruikelijke modellen vallen vaak in de smaak van de moderne jeugd, omdat dergelijke ontwerpen het bed in een echt nest veranderen. Schelpvormen kunnen zowel traditioneel als avant-garde zijn. Er worden interessante modellen ontwikkeld met ingebouwde zichtbaarheid van de sterrenhemel, akoestisch systeem, verlichting. Het gootsteenbed wordt een echte decoratie van het interieur van de slaapkamer en een ideale plek om te ontspannen..

Soorten ronde bedden in de slaapkamer - Rond wastafelbed Soorten ronde bedden in de slaapkamer - Rond wastafelbed

Rond bed met meerdere functies

In de slaapkamer kan het bed, naast het hoofddoel van het bed, extra functies vervullen en een ruime opbergruimte hebben, een hoofdeinde met laden, een draaitafel. Interessante jeugdmodellen uitgerust met een ingebouwd audiosysteem.

Soorten ronde bedden in de slaapkamer - Rond bed met verschillende functies Soorten ronde bedden in de slaapkamer - Rond bed met verschillende functies

Rond bed in de kinderkamer

Kinderen zullen zeker het ronde bedmodel leuk vinden, dat zowel voor meisjes als voor jongens kan worden gekozen. In meisjeskamers is ze vaak uitgerust met een baldakijn, waardoor een jonge dame zich een echte prinses kan voelen..

Soorten ronde bedden in de slaapkamer - Rond bed in de kinderkamer Soorten ronde bedden in de slaapkamer - Rond bed in de kinderkamer

Rond bed in verschillende stijlen

De keuze aan ronde bedmodellen kan beperkt zijn voor klassieke interieurs, waar een dergelijk meubel hoogstwaarschijnlijk niet geschikt is. Maar moderne trends van deze vorm zullen profiteren, vooral als u de juiste stoffering, extra elementen en beddengoed kiest.

Modern

Stijl veronderstelt de aanwezigheid van gebogen, vloeiende lijnen, comfort en gebrek aan symmetrie, dus een rond bed met een origineel design hoofdeinde kan een geweldige optie zijn. Het wordt aangevuld met kleine meubels ontworpen in hetzelfde ontwerp – stoelen, poefs, een kleine tafel.

Rond bed in de slaapkamer in verschillende stijlen - Modern

Techno, hi-tech

Hier wordt de voorkeur gegeven aan ascetische modellen, zonder decor en zijkanten. Een “zwevend” bed met verlichting ziet er in deze richtingen bijzonder goed uit..

Rond bed in de slaapkamer in verschillende stijlen - Techno, hi-tech

oosters

In deze richting kan men niet zonder een prachtig baldakijn – hij is het die hoogstwaarschijnlijk de geest van de oosterse romantiek zal overbrengen. Dit ontwerp zal met succes worden aangevuld met zachte decoratieve kussens..

Rond bed in de slaapkamer in verschillende stijlen - Oosterse stijl

Provence

Een rond bed met een hoofdeinde met smeedijzeren elementen past het beste in een Frans slaapkamerinterieur. Hetzelfde metalen nachtkastje, een baldakijn met een delicaat klein patroon en een kleine poef zullen de compositie perfect aanvullen.

Rond bed in de slaapkamer in verschillende stijlen - Provence

Scandinavisch

De aanwezigheid van natuurlijke materialen die inherent zijn aan de richting wordt weerspiegeld in het ontwerp van het bed, aangevuld met bontdekens. Het belangrijkste kenmerk is een sterke basis die de ernst van de noordelijke stijl benadrukt.

Rond bed in de slaapkamer in verschillende stijlen - Scandinavische stijl

Rond bed: plaatsingsideeën

We zeiden eerder dat een rond bed veel ruimte in beslag neemt, dus het kan in een ruime kamer worden geïnstalleerd. Een belangrijk punt is de keuze van de locatie voor de plaatsing. De ideale optie is het midden van de kamer, waar het er perfect uitziet, grenzend aan luxe en extravagantie.

Het bed wordt het dominante element in het centrale deel van een vierkante kamer of volledig vrij van meubels. Het wordt vaak op een podium geïnstalleerd en verheft het boven de omgeving. In de hoek van de kamer kunt u een bed plaatsen dat is uitgerust met een rugleuning en een kolenvormig nachtkastje. Deze optie bespaart veel ruimte en decoreert het interieur..

Als de kamer een extra opbergvak heeft, is dit ideaal voor het plaatsen van een rond bed. In dit geval kunt u een bed kiezen zonder extra planken en ladeblokken. Als het bed gedeeltelijk buiten het gebied van de nis uitsteekt, kun je het prachtig verslaan met decoratieve elementen, symmetrisch geplaatste kleine meubels (nachtkastjes, poefs, enz.).

Rond bed in de slaapkamer - Ideeën voor plaatsing Rond bed in de slaapkamer - Ideeën voor plaatsing

Bedlinnen voor rond bed

Bij de aanschaf van een rond bed dient u zelf zorg te dragen voor de aanschaf van het juiste linnengoed. Voor kleine modellen, minder dan 2 m, kunnen gewone dubbele sets werken, maar de hangende uiteinden van het laken en dekbedovertrek zullen niet de beste look creëren. Aangezien dergelijke kits tegen een vrij hoge prijs te koop zijn, kan maatwerk op bestelling de beste optie zijn. Bij het kiezen van een stof is het beter om de voorkeur te geven aan grof calico, satijn, vlas, en je moet zo’n romantische, maar gladde zijde weigeren, omdat het laken niet met de hoeken van de matras kan worden bevestigd en tegen de ochtend zal het gewoon in vouwen vouwen.

Rond bed naar slaapkamer - Bedlinnen Rond bed naar slaapkamer - Bedlinnen

Rond bed in de slaapkamer – foto

De beste moderne modellen ronde bedden kunnen in detail worden bekeken in onze fotogalerij. Hier maakt u kennis met verschillende opties voor eenvoudige en multifunctionele bedden, hun plaatsing in interieurs. Veel kijkplezier!

Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto Rond bed in de slaapkamer - foto