Slaapkamer en kinderkamer in één kamer: 90 foto-ideeën

Slaapkamer en kinderkamer in één kamer: 90 foto-ideeën

De geboorte van een kind is een groot geluk voor elk gezin. Tegelijkertijd worden ouders ondergedompeld in de zorgen hoe ze hun kind de meest comfortabele levensomstandigheden kunnen bieden. Helaas, in de omstandigheden van kleine appartementen en een gebrek aan leefruimte, moeten veel ouders met hun kind in dezelfde kamer kruipen. Maar wanhoop niet – tegenwoordig hebben ontwerpers veel manieren ontwikkeld om het ontwerp van een slaapkamer met een kinderkamer in één kamer comfortabel, stijlvol en praktisch te maken. Vandaag zullen we deze geheimen met je delen.!

Waar te beginnen?

Alvorens met de renovatie te beginnen, is het de moeite waard om na te denken over de mogelijkheden tot uitbreiding van het pand. Dit kan ten koste van een balkon of loggia. Het is de moeite waard om te overwegen dat voor de volledige ontmanteling van de opening toestemming van de relevante autoriteiten nodig is, zodat het gemakkelijker is om u te beperken tot het slopen van het raam met dubbele beglazing. Het aangesloten gebied moet extra worden geïsoleerd – dit geldt zowel voor de installatie van thermische isolatie van de muren als voor de installatie van de batterij. Nu krijg je een paar extra vierkanten, wat belangrijk is in een kleine kamer..

In de planningsfase is het belangrijk om duidelijk te definiëren waar de kwekerij zal worden gevestigd. Als we het hebben over de wieg van een pasgeborene, is het beter om deze uit de buurt van het raam te plaatsen, zodat overmatig licht de slaap van kinderen overdag niet verstoort en een onbedoelde tocht niet tot verkoudheid leidt. Probeer te voorkomen dat u rommelige rekken, planken, een televisiepaneel in de buurt van de wieg plaatst – dit alles kan ernstige schade toebrengen aan de baby. Rust de wieg uit met een luifel – zo geef je je kind een rustige, comfortabele rust.

Wanneer de baby een beetje volwassen is, krijgt hij meestal een plaats voor zijn eigen “kleine wereld” bij het raam. Dit is een volkomen terechte zet: ten eerste is er hier voldoende licht en ten tweede is het territorium van de kinderen geen doorgangsgebied en zal niemand het kind hinderen bij het doen van zijn werk.

In huizen van oude gebouwen (bijvoorbeeld Chroesjtsjovs) worden vaak nissen en opslagruimten in kamers gevonden. Door de deuropening te verwijderen, kunt u de opslagruimte omtoveren tot een kinderkamer. Heldere verlichtingsarmaturen zullen helpen om natuurlijk licht te vervangen. Hier zal het kind altijd warm en comfortabel zijn.

Slaapkamer- en kinderkamerinrichting in één kamer - Waar te beginnen Slaapkamer- en kinderkamerinrichting in één kamer - Waar te beginnen

Zonering slaapkamer en kinderkamer

Een kamer met twee of meer functionele ruimtes heeft zonering nodig. Het is mogelijk om het territorium van ouders en kinderen te scheiden met behulp van schuifschermen, gipsplaatwanden, gordijnen, meubels of het gebruik van verschillende afwerkingsmaterialen. De keuze voor deze of gene methode hangt grotendeels af van de initiële afmetingen van de kamer en de leeftijd van het kind..

Als de baby nog erg klein is en zijn hele territorium wordt beperkt door een babybedje, kun je de kamer indelen met behulp van decoratie en verlichting. Beplak de muur bij de wieg met gekleurd behang, installeer een klein nachtlampje. Als laatste redmiddel kunt u de wieg scheiden met een lichtgordijn, zodat de schittering van een werkende tv het kind niet hindert..

In een kleine kamer kunt u de kinderhoek scheiden met een smal rek, dat tegelijkertijd de rol zal spelen van een opbergsysteem voor boeken, tijdschriften en andere accessoires.

De ruime slaapkamer heeft de mogelijkheid om een ​​decoratieve gipskartonwand te plaatsen. U kunt het functioneler maken door nissen en planken aan het ontwerp toe te voegen. Glazen schuifdeuren zijn een goede optie, vooral als het kind een tiener is. Dit geeft hem de mogelijkheid om alleen te zijn, om een ​​vriend op bezoek te brengen..

Als de ruimte lang is, kan de beste manier om de ruimte te organiseren een hoog podium zijn. De interne ruimte kan worden gevuld met laden, die de installatie van een kast helpen voorkomen, en boven om een ​​kinderslaapplaats, een recreatieruimte, een studeerkamer uit te rusten. Er is nog een andere optie: een uitschuifbaar bed is geïnstalleerd in de ingewanden van het podium, laden zijn geïnstalleerd in de trappen en een bureau is boven. De opstelling van het podium zal comfortabele omstandigheden voor de baby creëren en de rest van de kamer blijft ter beschikking van de ouders..

Slaapkamer- en kinderkamerinrichting in één kamer - Zoning Slaapkamer- en kinderkamerinrichting in één kamer - Zoning Slaapkamer- en kinderkamerinrichting in één kamer - Zoning

Kleuroplossingen

Het is beter om een ​​kleur voor een multifunctionele ruimte te kiezen uit een lichtpalet, waardoor de ruimte visueel ruimer en lichter wordt. De zone die zich bij het raam bevindt, kan worden ingericht in warme kleuren, en de zone die verder is in koudere kleuren. Met deze techniek kunt u de algehele kleur van de kamer in evenwicht brengen..

De keuze van de toon hangt af van de persoonlijke voorkeuren van het huishouden. De beige en crème paletten zien er gezellig uit, de groene kleur draagt ​​bij aan het creëren van een rustige, vredige sfeer. Door een beetje gele of oranje kleuren toe te voegen, zul je het interieur aanzienlijk revitaliseren, het vrolijker maken.

Slaapkamer- en kinderkamerinrichting in één kamer - Kleuroplossingen Slaapkamer- en kinderkamerinrichting in één kamer - Kleuroplossingen

Stijl voor de slaapkamer en de kinderkamer in één kamer

De kamer ziet er veel netter uit als deze is ingericht in een bepaalde interieurstijl. Voor een kamer waarin zich meerdere zones tegelijk bevinden, is het beter om stil te staan ​​​​bij de minimalistische richting. Lichte tinten grijs, beige, wit palet geven de kamer lichtheid en comfort.

Installeer meubels met glanzende gevels, neem meer spiegels en glazen voorwerpen op in het ontwerp en het “flitsende” decor moet worden verlaten – het is niet acceptabel voor minimalisme. Omdat wanddecoratie uitgaat van een monochromatisch ontwerp, kan je voor de verandering eens een foto of een paar foto’s in een laconiek kader ophangen..

De slaapkamer en de kinderkamer in één kamer, ingericht in Japanse of eco-stijl, zien er interessant en aantrekkelijk uit. Deze trends ondersteunen ook het idee van minimalisme in interieurontwerp. Specifieke meubels worden hier het belangrijkste “kenmerk”: voor de Japanse stijl – schuifschermen, shoji-wanden, hurkzitmeubels en voor een eco-interieur – een houten kinderbed in de vorm van een boshuis, aangename groen-beige tinten van decoratie , plantmotieven.

De slaapkamer voor ouders met een kind in Scandinavische stijl, die de laatste jaren enorm populair is geworden, ziet er fris en gezellig uit. Hier creëren natuurlijke afwerkingsmaterialen in lichte koude tinten, houten meubels en uitstekende verlichting een geweldige comfortabele sfeer..

Slaapkamer- en kinderkamerinrichting in één ruimte - Styles Slaapkamer- en kinderkamerinrichting in één ruimte - Styles Slaapkamer- en kinderkamerinrichting in één ruimte - Styles

Decoratie materialen

Er zijn veel materialen om de kamer van ouders met een kind in te richten. De keuze hangt af van hoeveel u bereid bent tijd, moeite en financiële middelen te besteden om een ​​comfortabel interieur uit te rusten.

Vloer

De beste materialen voor het decoreren van de vloer in de slaapkamer zijn laminaat of parket – zo’n bekleding zal warm en duurzaam zijn. U kunt een meer economische optie gebruiken – bedek linoleum en u moet tapijt weigeren, omdat het behoorlijk veel stof zal verzamelen. Bovendien kunt u een vloerverwarmingssysteem uitrusten, dat in de winter als extra verwarmingssysteem zal dienen.

Slaapkamer- en kinderkamerinrichting in één ruimte - Vloerafwerking Slaapkamer- en kinderkamerinrichting in één ruimte - Vloerafwerking

Muren

Het meest decoratieve materiaal voor een slaapkamer met een kinderkamer is behang met een grote verscheidenheid aan materialen en kleuren. Geef de voorkeur aan effen doeken en met behulp van patronen kunt u accentgebieden ontwerpen. Voor een kinderhoek kun je een meer kleurrijke versie kiezen, terwijl het wenselijk is dat het behang afwasbaar of overschilderbaar is.

Mooie muren zijn versierd met sierpleister. Gedeeltelijk kunt u fotobehang of kunststeen introduceren. Verzadig de kamer niet met een verscheidenheid aan texturen en kleuren, zodat het interieur niet verandert in een vrolijke caleidoscoop.

Slaapkamer- en kinderkamerinrichting in één kamer - Wanddecoratie Slaapkamer- en kinderkamerinrichting in één kamer - Wanddecoratie

Plafond

Gipsplaat helpt de afwerking van het plafond te vereenvoudigen, waarmee u snel een perfect vlak oppervlak kunt krijgen. Het materiaal maakt de constructie van getrapte structuren mogelijk – een mooie omtrek met verborgen verlichting of gekrulde uitsteeksels die zones aangeven. Ook matte en glanzende stretchstoffen zijn relevant. Een van de voordelen van deze materialen is de mogelijkheid om een ​​puntverlichtingssysteem aan te brengen, evenals het maskeren van communicatie.

Slaapkamer- en kinderkamerinrichting in één kamer - Plafonddecoratie Slaapkamer- en kinderkamerinrichting in één kamer - Plafonddecoratie

Hoe meubels te kiezen?

Probeer alleen de meest noodzakelijke meubels voor de kamer te kiezen. Natuurlijk kun je hier niet zonder bedden, maar je kunt nadenken over opties voor het transformeren van meubels. De eenvoudigste hiervan is een slaapbank die overdag kan worden neergeklapt. Een interessante optie is ook een kledingkastbed, dat een bed in zijn ingewanden verbergt en een ruim opbergsysteem wordt.

Voor een kinderhoek zou een hoogslaper een goede keuze zijn, waar het bed zich op de bovenste laag bevindt en eronder een kast of bureau. Voor tweelingen kunt u een stapelbed installeren of een hoog podium uitrusten met twee uitrolbare slaapplaatsen.

Om te voorkomen dat de muren vol staan ​​met planken, installeert u een open rek tussen de gebieden. De schuifkast kan ook op de grens van de kinderkamer en de slaapkamer worden geplaatst, waardoor het territorium in zones wordt verdeeld. Als de kamer breed genoeg is, kunt u de kledingkast tegenover het bed installeren en het tv-paneel achter de deuren verbergen..

Slaapkamer- en kinderkamerontwerp in één kamer - Hoe meubels te kiezen? Slaapkamer- en kinderkamerontwerp in één kamer - Hoe meubels te kiezen? Slaapkamer- en kinderkamerontwerp in één kamer - Hoe meubels te kiezen?

Verlichting en decor

De aankleding van de slaapkamer- en kinderkamerverlichting in dezelfde ruimte vraagt ​​speciale aandacht. Je moet hier niet beknibbelen op verlichtingsarmaturen – geen enkele hoek mag onbeheerd worden achtergelaten. Als de kinderkamer zich bij het raam bevindt, kunt u een zachter bovenlicht plaatsen en in de speel- en studieruimtes extra lampen installeren.

Het territorium van de ouders heeft meer licht nodig, omdat het een dominante rol speelt en zich ver van de raamopening bevindt. Hier kunt u de plafondkroonluchter gebruiken, spots, nachtkastjes of tafellampen installeren. Afzonderlijk moet u het opslagsysteem markeren als hier een plaats voor is.

Om gezelligheid aan de kamer toe te voegen, om het stijlvolle ontwerp te benadrukken, kunt u enkele decoratieve elementen gebruiken. In een lege hoek kun je een bloempot met een plant installeren, een zacht tapijt met een contrasterende tint naast het bed leggen en familiefoto’s of originele panelen aan de muren toevoegen. Overdrijf het niet met versieringen – een groot aantal zal leiden tot een al kleine ruimte vol rommel..

Slaapkamer- en kinderkamerinrichting in één kamer - Verlichting en inrichting Slaapkamer- en kinderkamerinrichting in één kamer - Verlichting en inrichting

Slaapkamer- en kinderkamerontwerp in één kamer – foto

Tot slot nodigen we u uit om de fotogalerij te bezoeken, waar we hebben geprobeerd de beste voorbeelden van slaapkamer- en kinderkamerontwerp in één kamer te verzamelen. Veel kijkplezier!

Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto Interieurontwerp van een slaapkamer en een kinderkamer in één kamer - foto