Slaapkamer ontwerp 10 m². (+65 foto)

Slaapkamer ontwerp 10 m². (+65 foto)

Als u voor de taak staat om een ​​appartement uit de vorige eeuw te renoveren, zal er waarschijnlijk een bescheiden slaapkamer in zitten. Het omzetten van zo’n kleine ruimte is heel goed mogelijk, hoewel niet eenvoudig. Desalniettemin vinden ontwerpers optimale oplossingen voor het probleem, die geworteld zijn in een goede kleurkeuze, accenttechnieken en een goede lay-out. Als gevolg hiervan is het ontwerp van de slaapkamer 10 m². blijkt niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook comfortabel.

Interieur stijl

De kunst van het ontwerpen bevat een hele afgrond van verschillende concepten en aanbevelingen, waar je heel gemakkelijk in kunt verdwalen. Daarom hebben we een korte rondleiding voorbereid langs enkele van de populaire stijlen die zowel amateurs als ontwerpprofessionals kunnen recreëren..

Slaapkamer 10 m². in een moderne stijl

Let bij het kiezen van een stilistische trend op de moderne trend. Ruim en licht minimalisme is perfect voor een kleine ruimte.

Maximale functionaliteit en comfort met een minimum aan decoratieve elementen, de afwezigheid van onnodige details en tegelijkertijd de overvloed aan de essentie – dat is wat modern design biedt. Rechte en duidelijk gedefinieerde lijnen zullen een slank en elegant interieur van de slaapkamer creëren, en het laconieke kleurenschema zal de binnenste vierkante meters niet “stelen”.

Slaapkamer 10 m². in een moderne stijl - Interieurdesign Slaapkamer 10 m². in een moderne stijl - Interieurdesign

Slaapkamer 10 m². in klassieke stijl

Wil je de verfijning van de klassiekers in het interieur van een kleine slaapkamer brengen? Als dat zo is, kunt u een moderne kijk op een traditioneel ontwerp creëren door kenmerken van beide stijlen toe te passen..

Van de klassieker, leen de symmetrie in de opstelling van meubels en decor, en van de moderne – rechte lijnen en een zekere strengheid van design. Om het evenwicht te bewaren, is het zinvol om als basis de lichte basistinten grijs, wit of beige te nemen..

Slaapkamer 10 m². in klassieke stijl - Interieurdesign Slaapkamer 10 m². in klassieke stijl - Interieurdesign Slaapkamer 10 m². in klassieke stijl - Interieurdesign

Slaapkamer 10 m². in oosterse stijl

De oosterse stijl onderscheidt zich door zijn onopvallendheid en verfijning. Orde en netheid, lucht en licht heersen hier en de decoratie is gemaakt van natuurlijke materialen in een minimalistisch design..

Voor zo’n slaapkamer zijn een overvloed aan horizontale lijnen, schilderijen met Japanse motieven, boeddhistische beeldjes, lage meubels en de beschikbaarheid van vrije ruimte voor de circulatie van positieve energie verplicht..

Slaapkamer 10 m². in oosterse stijl - Interieurdesign Slaapkamer 10 m². in oosterse stijl - Interieurdesign

Slaapkamer 10 m². shabby chic

Vintage shabby chic past ook perfect in een klein ruimteontwerpproject. Om de stijl opnieuw te creëren, is het de moeite waard om meubels met armoedige oppervlakken, gerestaureerde objecten, een schattig decor te plaatsen en lichte tinten toe te passen..

Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat decoratieve elementen in een zeer afgemeten hoeveelheid moeten worden gebruikt om het interieur van de slaapkamer niet te overladen met tal van ruches en franjes, antiek en verzamelobjecten..

Slaapkamer 10 m². Shabby Chic - Interieurontwerp Slaapkamer 10 m². Shabby Chic - Interieurontwerp

Slaapkamer 10 m². in eco-stijl

Een andere bekende trend voor een extra grote kamer is de eco-stijl. “Eco-vriendelijk” ontwerp is zeker uitgerust met een overvloed aan houtmaterialen, natuurlijke motieven in de vorm van imitatie van bladeren, takken, insecten en afbeeldingen van allerlei soorten planten.

Omdat dit een moderne trend is, onderscheidt het zich door minimalisme en competente geometrie van vormen, evenals basiskleuren om een ​​lichte en onopvallende sfeer te creëren..

Slaapkamer 10 m². in eco-stijl - Interieurdesign Slaapkamer 10 m². in eco-stijl - Interieurdesign Slaapkamer 10 m². in eco-stijl - Interieurdesign

Kleuroplossingen

In afwachting van de start van de reparatie, is het noodzakelijk om de belangrijkste ontwerppunten te bepalen, waaronder het kleurenschema van het toekomstige interieur een belangrijke plaats inneemt. Als het lukt, ziet zelfs de meest bescheiden decoratie er aantrekkelijk en sfeervol uit. Anders loop je het risico zelfs het meest ingenieuze idee te overschaduwen. Overweeg een paar win-win-opties voor een kleine slaapkamer.

Witte slaapkamer 10 m²..

Wit is een geweldige metgezel voor een kamer van een bepaalde grootte. Maar ongetwijfeld moet het monochrome interieur worden verdund met andere kleuren die helderheid, wooncomfort toevoegen en de aard van het ontwerp aangeven..

Witte slaapkamer 10 m². - Interieur ontwerp Witte slaapkamer 10 m². - Interieur ontwerp

Rode slaapkamer 10 m²..

Velen zullen zeggen dat rood te agressief is voor de slaapkamer. Dit is inderdaad het geval, maar er zijn enkele nuances. Houd er allereerst rekening mee dat het in beperkte hoeveelheden moet worden gebruikt, in de vorm van accenten. Probeer ook de meest gedempte en diepe tonen te kiezen, waaronder je kunt onderscheiden: bordeaux, kers, granaatappel, terracotta, karmijn – ze zullen een vleugje elegantie toevoegen aan de algehele sfeer.

Rode slaapkamer 10 m² - interieurontwerp Rode slaapkamer 10 m² - interieurontwerp Rode slaapkamer 10 m² - interieurontwerp

Oranje slaapkamer 10 m².

Een levensbevestigende kleur in het geval van een slaapkamer vraagt ​​ook om de juiste keuze van de juiste toon. Optimisten en dromers zullen bijvoorbeeld zeker genieten van het interieur geschilderd in koraal in combinatie met turkoois..

Tegelijkertijd is oranje niet per se erg fel. Zalm zorgt voor een vrij ontspannen sfeer, vooral bij gebruik met aslila of gebleekt roze..

Oranje slaapkamer 10 m². - Interieur ontwerp Oranje slaapkamer 10 m². - Interieur ontwerp

Blauwe slaapkamer 10 m²..

De pastelblauwe kleur is gewoon gemaakt voor rust en ontspanning. Het is vooral relevant in ons geval, omdat het een lichte schaduw is die de ruimtelijkheid van de kamer visueel vergroot..

Het is moeilijk om het te overdrijven, maar het is beter om het te omringen met warme room, melkachtig of beige voor een zacht en warm palet..

Blauwe slaapkamer 10 m². - Interieur ontwerp Blauwe slaapkamer 10 m². - Interieur ontwerp

Roze slaapkamer 10 m².

Jonge meisjes zijn dol op de kleur van de meest geheime en gekoesterde dromen. Daarom is het in het interieur van mooie dames dat in de regel roze tinten worden geselecteerd..

In de afgelopen jaren zijn witgekalkte variaties van roze op het hoogtepunt van populariteit gebleven. Ze zien er erg nobel en ingetogen uit, dus het is vrij eenvoudig om met ze te werken..

Je kunt de andere kant op gaan en een heldere, verzadigde tint kiezen. Voeg er wit, zwart en blauw aan toe voor een interessante contrasterende combinatie..

Roze slaapkamer 10 m² - Interieur ontwerp Roze slaapkamer 10 m² - Interieur ontwerp

Het verfraaien van een slaapkamer met een oppervlakte van 10 m²..

Materialen voor het afwerken van een kleine kamer vereisen een zorgvuldige selectie. De praktijk van bouwers en talloze foto’s van mislukte experimenten op internet suggereren dat men zich in een compacte kamer moet onthouden van een grote hoeveelheid glans en behang met grote prints. Voor renovatie in zo’n slaapkamer gaat er niets boven verf en vloeren in rustgevende kleuren als algemene basis voor het interieur..

Vloer

De standaard eisen aan een vloermateriaal zijn duurzaamheid en slijtvastheid. Er moet ook worden opgemerkt dat we in de slaapkamer op blote voeten kunnen lopen, dus de coating moet aangenaam aanvoelen en niet koud zijn..

Parket is al vele jaren op het hoogtepunt van populariteit. De kwaliteit en natuurlijkheid van het materiaal, evenals een grote verscheidenheid aan tinten, maken het organisch voor elke stijl. Onder de tekortkomingen zullen we de lage warmte- en geluidsisolatie-eigenschappen aanwijzen..

Laminaatvloeren kunnen worden gebruikt als alternatief voor parket. Het onderscheidt zich door zijn duurzaamheid, goede thermische isolatie en bruikbaarheid. Alles heeft echter zijn eigen termijn en na verloop van tijd zal de buitenkant verslechteren en moet de hele coating volledig worden vervangen..

Slaapkamer ontwerp 10 m². - Vloerafwerking

Muren

Het is geen geheim dat de hoofdregel voor een bescheiden kamer een ontwerp in lichte kleuren is. Het is beter om de muren af ​​​​te werken met een of twee kleuren zonder een helder patroon..

De ideale optie is om het in wit of lichte tinten beige, pistache, abrikoos, blauw, roze te schilderen. Sierpleister en horizontale houten panelen zien er interessant en goed uit bij het decoreren van een accentmuur. Een andere goede manier om de indruk van een ruime kamer te krijgen, is het aanbrengen van gestreept behang..

Slaapkamer ontwerp 10 m². - Muur decoratie Slaapkamer ontwerp 10 m². - Muur decoratie

Plafond

Een gipsplaatplafond met meerdere niveaus kan een originele vorm creëren en de basis worden voor een aantal spots. Een zeer laag plafondniveau verbergt echter het volume van een toch al kleine slaapkamer, dus het is hier logisch om het niet te overdrijven en een klein deel van het plafond ermee te transformeren..

Gipslijsten zullen een geweldige aanvulling zijn op het klassieke interieur met rococo- en barokelementen.

Over het algemeen is de eenvoudigste oplossing – schilderen in wit of lichtbeige – het meest correct voor een kleine slaapkamer van 10 meter lang..

Slaapkamer ontwerp 10 m². - Plafonddecoratie Slaapkamer ontwerp 10 m². - Plafonddecoratie

Decor en textiel

Een kleine kamer laat niet veel ruimte voor decoratie. En toch heeft ze niet minder behoefte aan versiering dan anderen. Hiervoor zijn geschikt:

– Kleine spiegels in verschillende delen van de slaapkamer;

– Gordijnen, kussens en vloerkleden. Ze worden geaccentueerd met kleur, interessant ornament of textuur;

– Schilderijen en foto’s met mooie lijsten. Ze kunnen aan de muur worden gehangen of op speciaal uitgeruste planken bij de ingang of direct naast het bed worden geplaatst;

– Sierplanten in potten of verse bloemen in een vaas.

Maar zelfs dergelijke details die een kostbare plaats niet vervangen, moeten met mate worden gebruikt, omdat voor een bescheiden gebied de kans op het creëren van een hoop erg groot is..

Slaapkamer ontwerp 10 m². - Decor en textiel Slaapkamer ontwerp 10 m². - Decor en textiel Slaapkamer ontwerp 10 m². - Decor en textiel

Meubilair

Niemand zal ontkennen dat het bed het middelpunt van elke slaapkamer is. Wanneer u dit meubel kiest, moet u de voorkeur geven aan de optie zonder poten, maar met interne laden om dingen op te bergen. De slaapplaats kan discreet worden ingedeeld om het effect van een lichte en ruime kamer te creëren. Dit geldt echter ook voor de rest van het meubilair. Beknoptheid, compactheid en functionaliteit zijn de belangrijkste richtlijnen.

In de buurt is het de moeite waard om compacte nachtkastjes voor lampen en andere noodzakelijke kleinigheden te plaatsen. Een zeer interessante optie – een dressoir met een uitschuifbare tafel voor ontbijt op bed.

Rekken en wandplanken passen organisch in zo’n ruimte. Stop bij een hoge en smalle standaard of ingebouwde kledingkast om je kleding te ordenen. Ze zien er allebei modern en stijlvol uit en besparen ruimte..

Slaapkamer ontwerp 10 m². - Meubilair Slaapkamer ontwerp 10 m². - Meubilair

Verlichting

Moderne realiteiten verrukken met een overvloed aan verschillende verlichtingstechnologieën. Tegenwoordig kun je verschillende soorten verlichting gebruiken voor individuele zones, de lichtintensiteit variëren op basis van je eigen stemming en behoeften..

Voor een slaapkamer met een oppervlakte van 10 m². staande lampen, nachtkastjes, bedlampjes, schansen, ingebouwde plafondlampen, kroonluchters zijn geschikt. Om een ​​gezellige sfeer te creëren en het decor te accentueren – kunt u LED-strips toevoegen.

Slaapkamer ontwerp 10 m². - Verlichting Slaapkamer ontwerp 10 m². - Verlichting

Slaapkamer ontwerp 10 m². – Foto

Bij het ontwikkelen van een ontwerpproject voor een kleine slaapkamer, moet je behoorlijk je best doen om een ​​competente lay-out, correct geselecteerde afwerkingsmaterialen en een kleurenpalet als resultaat te krijgen. We hopen dat deze selectie van foto’s u zal helpen een effectief plan te maken voor het inrichten van uw slaapkamer. Veel kijkplezier!

Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 10 m². - Foto

Video: Slaapkamer 10 m². – Interieur ideeën