Slaapkamerontwerp 15 m². (80 afbeeldingen)

Slaapkamerontwerp 15 m². (80 afbeeldingen)

De slaapkamer is precies de hoek die je vooral moet behagen met zijn gezelligheid, comfort, het vermogen om ‘s ochtends vroeg op te vrolijken en stress te verlichten na een zware dag. Bedrijfsruimten van 15 m². – dit is een redelijk acceptabel plein, waarop u verschillende ontwerpideeën kunt belichamen, de nodige zones kunt plaatsen en een geschikte omgeving voor ontspanning kunt creëren. In ons artikel zullen we overwegen waar u rekening mee moet houden bij het ontwerpen van een slaapkamer met een oppervlakte van 15 vierkante meter, hoe u een kleur, stijl kiest, evenals de mogelijkheid van competente plaatsing van het benodigde meubilair.

Waar moet je op letten bij het plannen van een slaapkamerrenovatie??

Slaapkamer 15 m². heeft een rechthoekige vorm, wat vaak complicaties veroorzaakt bij het plaatsen van meubels. Maar in de kamer kunt u verschillende functionele gebieden regelen. In dit geval is het beter om meubels niet langs lange muren te plaatsen – dit zal de ruimte veel smaller maken..

Het bed wordt loodrecht op een korte of lange muur geplaatst. U kunt het bed in het midden van de kamer installeren, zodat het hoofdeinde loodrecht op het lange vlak staat. Vervolgens kunt u in het verre gedeelte, bij het raam, een kaptafel, een paar fauteuils of een werkende minikast installeren en een kledingkast bij de voordeur plaatsen. Een dergelijke omgeving zorgt voor een comfortabele benadering van de doos van beide kanten en laat voldoende bewegingsruimte over..

Een goede oplossing is om het bed met een hoofdeinde tegen een korte muur in de verte te plaatsen. Aan beide zijden kan je nachtkastjes plaatsen of de muur volledig benutten door een uitgebreid opbergsysteem te plaatsen – kastmeubels met verschillende planken, lades of een structuur van gipskarton met ingebouwde nissen.

U kunt de verlenging van de kamer corrigeren met behulp van afwerkingsmaterialen: patronen en strepen op het behang in horizontale richting zullen de muren visueel uitzetten, het ontwerp van een van de vlakken in een donker palet zal het weghalen, wat extra diepte naar de kamer. Voor zonering, gipsplaatplafondconstructies, wordt de constructie van podiumtreden met succes gebruikt.

Slaapkamerontwerp 15 m². - Waar u op moet letten bij het plannen van een slaapkamerrenovatie Slaapkamerontwerp 15 m². - Waar u op moet letten bij het plannen van een slaapkamerrenovatie

Kleuroplossingen voor de slaapkamer 15 m² M.

Voor een slaapkamer met een oppervlakte van 15 m². er zijn geen duidelijke beperkingen op kleur – als je wilt dat de ruimte nog ruimer lijkt – gebruik dan meer lichte kleuren. U moet ook rekening houden met het concept van de stijl waarin de slaapkamer is ontworpen. Witte en lichtgrijze tinten zijn behoorlijk populair in het ontwerp van moderne interieurs, waardoor u een neutrale, minimalistische sfeer kunt creëren waarin elk ander kleurenspectrum harmonieus past..

Een bijzondere gezelligheid wordt gecreëerd door het klassieke beige palet, dat het interieur vult met het comfort en de warmte van een huis. In het interieur kun je meerdere halftonen tegelijk gebruiken van bruinachtig tot licht zand, waardoor de nodige accenten worden aangebracht.

Afhankelijk van de persoonlijke perceptie kun je elke verf in de slaapkamer gebruiken. Op zijn eigen manier ziet de slaapkamer van een man in blauwe en bruine tinten er mooi en elegant uit. Vrouwen en meisjes geven vaak de voorkeur aan meer verfijnde ontwerpen – een interieur is bijvoorbeeld ideaal in witte en roze kleuren. Gepassioneerd en temperamentvol rood moet gedoseerd worden aangebracht, donkere ondertonen gebruiken, en het groene eco-palet kan in elke hoeveelheid aanwezig zijn (met uitzondering van zure tinten), omdat het wordt geassocieerd met de natuur en het mogelijk maakt om zoveel mogelijk te ontspannen mogelijk.

Slaapkamerontwerp 15 m². - Kleuroplossingen Slaapkamerontwerp 15 m². - Kleuroplossingen Slaapkamerontwerp 15 m². - Kleuroplossingen

Afwerkingen en materialen

De afwerking van de slaapkamer is 15 m². je kunt alle materialen gebruiken, omdat er geen speciale microklimatologische omstandigheden zijn. Met behulp van verschillende typen en combinaties kunt u de ruimte aanpassen, functionele gebieden markeren.

Vloer

In een kamer die is ontworpen om een ​​warme, huiselijke sfeer te creëren voor een aangenaam verblijf, is het beter om laminaat of parket op de vloer te leggen en het bedgedeelte aan te vullen met een zacht wollig tapijt. Diagonaal stapelen van het materiaal helpt om het oppervlak visueel te vergroten.

Slaapkamerontwerp 15 m². - Vloerafwerking Slaapkamerontwerp 15 m². - Vloerafwerking

Muren

Voor wanddecoratie in een rechthoekige slaapkamer van 15 m². het is beter om combinaties van materialen te gebruiken die de geometrie van de kamer in evenwicht brengen. Versier bijvoorbeeld lange muren in lichte kleuren en korte muren in donkere kleuren..

Zoals we al zeiden, geven verticale en horizontale strepen de ruimte respectievelijk hoogte en breedte. Behangpatronen moeten in zachte kleuren worden gedaan om geen overmatige dynamiek te creëren.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de muur aan het hoofdeinde van het bed: hier kunt u boogvormige openingen van gipsplaat maken, fotobehang, volumetrische of stoffen doeken gebruiken. Schilderen en het gebruik van sierpleister zijn tegenwoordig erg populair..

Slaapkamerontwerp 15 m². - Muur decoratie Slaapkamerontwerp 15 m². - Muur decoratie

Plafond

Er zijn verschillende basisopties voor het plafond in de slaapkamer: schilderen, witten, behangen, decoreren met rekbare doeken. Gipsplaatstructuren, die zich rond de omtrek van de kamer of met afzonderlijke eilanden bevinden, die meestal het grondgebied van de slaapplaats benadrukken, helpen een prachtige omgeving te creëren en de kamer in te delen..

Afhankelijk van de stijl kunnen er andere decoratieve kenmerken zijn: imitatie van plafondbalken (Provence, loft), gipskroonlijsten, rozetten, lijstwerk (klassieke richtingen), MDF-platen (loft), enz..

Slaapkamerontwerp 15 m². - Plafonddecoratie Slaapkamerontwerp 15 m². - Plafonddecoratie

Meubilair voor een slaapkamer 15 m²..

Het belangrijkste element van elke slaapkamer is het bed, dat comfortabel en ruim genoeg moet zijn. Zelfs voordat u koopt, moet u op het bed gaan liggen om volledig te voelen hoe dit of dat model bij de anatomische kenmerken past.

Aangezien we het hebben over een relatief kleine slaapkamer, is het beter om een ​​bed aan te schaffen met een extra opbergsysteem in de vorm van een ingebouwde doos, waar u de nodige pastelaccessoires kunt plaatsen.

Er zijn ook modellen met een multifunctioneel hoofdbord, waarin zich verschillende planken en nissen bevinden. De meest “geavanceerde” optie zijn zwevende bedden met verborgen steunen, evenals ronde bedden die perfect passen in het interieur van een rechthoekige slaapkamer van 15 m². In kleine appartementen wordt vaak een kleedkamer in de slaapkamer geplaatst. In dit geval is de beste oplossing misschien een schuifkast met spiegeldeuren die de ruimte vergroten..

Aan een of twee zijden van het bed kunt u nachtkastjes installeren, waar u een boek, een bril, huidverzorgingsproducten kunt plaatsen. Plaats naar eigen goeddunken een tv-paneel of thuisbioscoop.

Slaapkamerontwerp 15 m². - Meubilair Slaapkamerontwerp 15 m². - Meubilair Slaapkamerontwerp 15 m². - Meubilair

Verlichting en decor

Voor het verlichten van een slaapkamer met een oppervlakte van 15 m². de beste optie zou zachte verlichting op meerdere niveaus zijn. Schijnwerpers en een kroonluchter worden de belangrijkste lichtbronnen, en verschillende schansen, staande lampen en serviesgoed zullen individuele functionele gebieden niet negeren. Om een ​​originele, mysterieuze omgeving te creëren, kunt u de omtrek van het gipsplaatplafond decoreren met LED-strip en de achtergrondverlichting in het onderste gedeelte van het bed installeren..

De slaapkamer heeft geen weelderig decor nodig – er zijn genoeg mooie combinaties van afwerkingsmaterialen en textiel. Je kunt ook een paar stijlvolle snuisterijen gebruiken, de muren aanvullen met schilderijen of familiefoto’s, levende bloempotten installeren, die ook de lucht zuiveren..

Slaapkamerontwerp 15 m². - Verlichting en decor Slaapkamerontwerp 15 m². - Verlichting en decor

Interieur stijlen

Om ervoor te zorgen dat een slaapkamer echt mooi en comfortabel is, moet u een ontwerpstijl kiezen. Slaapkamer met een oppervlakte van 15 m². stelt u in staat om heel wat moderne ontwerpoplossingen te gebruiken.

Slaapkamer 15 m². in de stijl van minimalisme

De minimalistische trend is tegenwoordig misschien wel de meest populaire. De stijl is vooral relevant voor kleine kamers, omdat het uitgaat van een licht ontwerp, de aanwezigheid van een klein aantal zeer functionele interieuritems en een bijna volledige afwezigheid van decoraties. De decoratie combineert perfect natuurlijke en kunstmatige materialen, glanzende en houten coatings.

Slaapkamer 15 m². in de stijl van minimalisme - Interieurontwerp Slaapkamer 15 m². in de stijl van minimalisme - Interieurontwerp

Slaapkamer 15 m². in Japanse stijl

Het concept van huisdecoratie onder de volkeren van het Land van de Rijzende Zon impliceert ook minimalisme in de setting. In het ontwerp worden verschillende natuurlijke kleuren en natuurlijke texturen gebruikt, die de nabijheid van het menselijk leven tot natuurlijke schoonheid en bruikbaarheid benadrukken..

Kenmerken omvatten items zoals hurkzitmeubels, specifieke afwerkingen en inrichting. Hier vindt u elementen van Japanse shoji-wanden, balkenplafonds die het plafond in vierkanten verdelen, lantaarns, doeken met afbeeldingen van hiërogliefen, geisha’s, samoerai, bloemenprints.

Slaapkamer 15 m². Japanse stijl - interieurontwerp Slaapkamer 15 m². Japanse stijl - interieurontwerp

Slaapkamer 15 m². in klassieke stijl

Hoewel minimalisme in design in onze tijd op de voorgrond treedt, zijn de onveranderlijke klassiekers nog steeds relevant. Warm melkachtig, beige, olijfkleuren, elegante prints, rijke meubels en luxe inrichting kunnen een gewone slaapkamer veranderen in echte koninklijke kamers, waar de majestueuze geest van aristocratie zal heersen.

Een luxueus houten bed met gebeeldhouwde elementen en vergulding, stucwerk op het plafond en de muren, een kristallen kroonluchter, rijk natuurlijk textiel – dit alles zal u een speciaal augustusgevoel geven.

Slaapkamer 15 m². in klassieke stijl - Interieurdesign Slaapkamer 15 m². in klassieke stijl - Interieurdesign

Slaapkamer 15 m². in provence stijl

Een slaapkamer in Provençaalse stijl is een combinatie van het eenvoudige provinciale leven met de gratie van een Franse inrichting. De decoratie bevat natuurlijke coatings met een licht vervaagde bloei, wat de nadruk legt op het vermogen van materialen om te vervagen onder de hete zuidelijke zon.

Het meubel draagt ​​ook de sporen van de oudheid en laat met zijn solide uiterlijk zien dat het al lang in huis is en veel familiegeheimen kent. Hoogwaardig textiel met veel decoratieve details geven een bijzondere charme en comfort aan de sfeer..

Slaapkamer 15 m². Provençaalse stijl - Interieurontwerp Slaapkamer 15 m². Provençaalse stijl - Interieurontwerp

Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². – Foto

Als we al het bovenstaande samenvatten, kunnen we gerust stellen dat door de juiste keuze van de stijlrichting, kleur en het gebruik van de afwerkingsfuncties, u zelfs een kleine kamer kunt veranderen in een gezellige hoek vol romantiek en rust. En nu nodigen we u uit om naar onze fotogalerij te kijken, die veel succesvolle voorbeelden presenteert van het ontwerp van slaapkamers met een oppervlakte van 15 m² M. Veel kijkplezier!

Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto Interieurontwerp van een slaapkamer van 15 m². - Foto