Spanplafond in de slaapkamer (65 foto’s)

Spanplafond in de slaapkamer (65 foto's)

Bij het ontwerpen van het interieur van vandaag wordt veel aandacht besteed aan zo’n schijnbaar onopvallend detail als het plafond. Naast de standaard stopverf, die de gebreken niet sterk verbergt, hebben hangende constructies een breed scala aan visuele opties. De installatie kost niet veel tijd, maar niet elke eigenaar kan beslissen over het ontwerp en de technische problemen. We zullen proberen de sluier van geheimhouding te openen door te praten over spanplafonds in de slaapkamer – een kamer waar elk detail belangrijk is.!

Soorten spanplafonds

Een spanplafond is een soort hangende constructie met speciale profielen waaraan doeken zijn bevestigd. Ondanks zijn eenvoud, verschillen de uiterlijke en technische kenmerken in de volgende kenmerken:.

Rassen per materiaal

Het belangrijkste kenmerk waar u op moet letten bij het kiezen van een spanplafond voor een slaapkamer, is het materiaal van het canvas. Ze zijn gemaakt van polyvinylchloride (PVC) film of stof.

Op vinyl gebaseerde film gelast van afzonderlijke stroken. Het installatieproces vereist voorbereiding en een speciaal apparaat – een warmtepistool, waarmee de kamer wordt verwarmd tot 60 graden. Onder dergelijke omstandigheden wordt de film uitgerekt, waarna deze over het frame wordt getrokken..

Op zichzelf hebben PVC-films verschillende oppervlakken, maar de meest voorkomende opties zijn glanzend, mat en satijn, die geschikt zijn voor verschillende ontwerpoplossingen..

De nadelen van dit type zijn een merkbare naadlijn, vooral met een glanzende afwerking, evenals een lage weerstand tegen mechanische belasting en hoge temperaturen..

Stoffen spanplafonds zijn stabieler dan het vorige type, vormen geen naden, maar onderscheiden zich tegelijkertijd door hoge kosten. Het wordt gerechtvaardigd door goede eigenschappen: sterkte, milieuvriendelijkheid, mooie textuur en een verscheidenheid aan kleuren..

Er wordt aangenomen dat dergelijke plafonds “ademen”, wat belangrijk is voor een comfortabel verblijf in de slaapkamer. Bovendien kunnen ze worden geverfd, terwijl PVC-folies bij het wijzigen van ontwerpen moeten worden bijgewerkt. Maar in geval van overstroming is het niet mogelijk om het oorspronkelijke uiterlijk van de stof uit de stof terug te brengen..

Dus bij het kiezen van een materiaal voor een spanplafond, moet u uitgaan van het budget, het gewenste visuele effect en de omstandigheden in de kamer..

Spanplafond in de slaapkamer Spanplafond in de slaapkamer

Soorten per type constructie

Alle soorten spanplafonds worden bevestigd met een stokbrood – een profiel dat rond de omtrek van de kamer wordt geïnstalleerd. Met elk type constructie kunt u plafonds met verschillende vormen en ontwerpen maken.

Enkelvoudig plafond. De eenvoudigste versie van de “eerste moeilijkheidsgraad”. Maar dit is de schoonheid en bruikbaarheid van de coating. Het is minder kostbaar in termen van geld of moeite, heeft een langere levensduur en is ook gemakkelijk te onderhouden. Geschikt voor minimalistische, kleine interieurs waar je je niet hoeft te concentreren op het bovenste deel van de ruimte. Maar zelfs in het tegenovergestelde geval – u kunt kiezen voor felle kleuren, fotoafdrukken of materialen met verschillende texturen.

Gelaagd plafond. De tweede en volgende niveaus worden bereikt met gipskartonconstructies of rekbare stofprofielen. Extra lagen zijn originele eilanden van rechte, geometrische, gebogen vormen die complexe gekrulde en kleurcomposities creëren.

Geluiddicht plafond. Een echte redding van luidruchtige buren van bovenaf, die altijd springen en zware dingen op de grond gooien. Tussen de scheidingswand en het spanweefsel is een laag polyestervezel gemonteerd, die een obstakel vormt voor de vrije beweging van akoestische trillingen en beschermt tegen ongewenst geluid.

Het is niet moeilijk om uw optie te kiezen. Voor een ruime slaapkamer in een moderne stijl zijn bijvoorbeeld structuren met meerdere niveaus geschikt, die bovendien de functie van visuele zonering vervullen, waarbij de kamer wordt verdeeld in een slaapgedeelte en een werkplek. In een kamer met lage plafonds is het beter om geluidsisolatie te weigeren, die de hoogte van de muren zal “stelen”.

Spanplafond in de slaapkamer Spanplafond in de slaapkamer

Voor-en nadelen

Elk type spanplafonds heeft zijn eigen positieve en negatieve kanten, maar we zullen proberen de informatie samen te vatten en te waarschuwen voor de mogelijke gevolgen van onjuiste installatie.

De voordelen van spanplafonds in de slaapkamer zijn onder meer:

– Lange levensduur, die varieert van 10 tot 15 jaar, maar in de praktijk langer kan zijn, zeker bij aankoop van hoogwaardige materialen. Het oppervlak van producten vervaagt niet na verloop van tijd en stof kan zelfs opnieuw worden geverfd met verf. De enige voorwaarde is reguliere zorg..

– Milieu vriendelijkheid. En dit geldt niet alleen voor stofsoorten: moderne PVC-films, als ze zijn gemaakt in overeenstemming met wereldnormen, zijn veilig voor de gezondheid, en deze indicator speelt een belangrijke rol in de kamer waar de persoon het meest kwetsbaar is – in de slaapkamer..

– Mogelijkheid om oneffenheden in het oppervlak of technische constructies te verbergen. Dit is het voordeel en het belangrijkste voordeel van alle verlaagde plafonds ten opzichte van andere soorten afwerkingen, waar spanplafonds perfect tegen kunnen..

– Snelle installatie, die niet meer dan 5-6 uur duurt – slechts een recordtijd! Er is nog minder nodig voor constructies met één niveau, zonder de ruimte te hoeven reinigen van bouwafval.

– Een verscheidenheid aan ontwerpen – allerlei kleuren, texturen, patronen die in bijna elk slaapkamerinterieur passen. Glanzende oppervlakken met patronen of monochromatische coatings worden gebruikt in moderne stijlen, maar voor de klassiekers is een glad mat canvas geschikt, en misschien zelfs een fotoprint met het plafond van de Sixtijnse Kapel.

Bovendien wil ik de belangrijkste “pluspunten” van PVC-films opmerken: lage kosten en het vermogen om vocht vast te houden. Nadelen tegen de achtergrond van voordelen zien er niet zo intimiderend uit, bovendien variëren ze afhankelijk van het materiaal.

Misschien heeft iemand verhalen gehoord over hoe de eenvoudige beweging van hoge meubels tot scheuren in het plafond leidde, of hoe een champagnekurk per ongeluk door een dun materiaal brak. Deze “horrorfilms” verwijzen naar PVC-film, die niet erg sterk is. Kies stofopties om onaangename situaties te voorkomen..

Hetzelfde geldt voor volledige dichtheid, die enerzijds de overstroming redt en anderzijds geen lucht in de kamer laat. Als u stof koopt, verliest u het eerste voordeel en lost u het tweede nadeel op..

Maar de meeste verhalen houden verband met de gevolgen van een onjuiste installatie: doorzakken, “instorten”, enz. Om onaangename resultaten te voorkomen, is het beter om professionals in te schakelen voor hulp, omdat het belangrijk is om tijdens de installatie rekening te houden met elke nuance, die de macht van beginners te boven gaat..

Spanplafond in de slaapkamer - Voor- en nadelen Spanplafond in de slaapkamer - Voor- en nadelen Spanplafond in de slaapkamer - Voor- en nadelen

Een plafondontwerp kiezen

Nadat u de technische problemen hebt opgelost, kunt u doorgaan naar de externe verscheidenheid aan spanplafonds voor de slaapkamer en hun ontwerpmogelijkheden.

Effen spanplafonds

Een eenvoudig, glad plafond gemaakt in één kleur is niet beperkt tot verbeeldingskracht of budget, maar een stijlvolle oplossing voor bijna elk interieur, en zorgt voor visuele netheid en ruimtelijkheid in de kamer. Voor de verandering is gekozen voor glanzende oppervlakken die als een spiegel de ruimte weerspiegelen. Matt voegt de strengheid van een klassieke of Scandinavische stijl toe.

Effen spanplafonds in de slaapkamer Effen spanplafonds in de slaapkamer

Spanplafonds met tekeningen

De mogelijkheden van het printen van foto’s zijn niet beperkt: het kunnen realistische bloemen zijn, een sterrenhemel of een daghemel. Abstracte patronen zullen heel geschikt zijn in de slaapkamer, waarmee je moderne en oosterse stijlen kunt imiteren..

Spanplafonds met tekeningen in de slaapkamer Spanplafonds met tekeningen in de slaapkamer

Spanplafond kleur voor slaapkamer

Als we ons rechtstreeks naar de slaapkamer wenden, merken we op dat de kleur van het plafond een van de belangrijkste rollen speelt in het ontwerp van de ruimte. Om dit te doen, wordt aanbevolen om één kleuroptie te kiezen uit de onderstaande kleuren..

Neutrale schaal

“Laconische” kleuren zullen niet te veel aandacht trekken naar het bovenste deel van de kamer, dus ze vullen elkaar harmonieus aan. Deze tinten omvatten traditioneel wit, stijlvol grijs en delicaat beige. Hun belangrijkste voordeel is dat ze gemakkelijk kunnen worden gecombineerd met bijna alle interieurkleuren, wat een universele oplossing is..

Spanplafond in de slaapkamer - Neutrale schaal Spanplafond in de slaapkamer - Neutrale schaal

Pasteltinten

Een beetje afwisseling zal helpen om een ​​kalm pastelpalet binnen te brengen dat past bij de tint van een element in het interieur of daarmee in overeenstemming is. Zo krijgt het plafond in de slaapkamer een meer uitgesproken karakter terwijl het zijn “onzichtbaarheid” behoudt.

Spanplafond in de slaapkamer - Pasteltinten Spanplafond in de slaapkamer - Pasteltinten

Felle kleuren

Niet alleen een product op meerdere niveaus helpt de aandacht te vestigen op het spanplafond in de slaapkamer, maar ook het gebruik van heldere, verzadigde kleuren die in evenwicht zijn met wit in het interieur..

Spanplafond in de slaapkamer - Heldere kleuren Spanplafond in de slaapkamer - Heldere kleuren Spanplafond in de slaapkamer - Heldere kleuren

Spanplafondverlichting: opties

Verlichting in de slaapkamer moet van tevoren worden gepland, omdat het na installatie van het spanplafond problematisch zal zijn. Om te beginnen moet u letten op de keuze van lampen, vooral voor PVC-films. Het feit is dat dit materiaal vrij delicaat is en geen hoge temperaturen verdraagt, dus het is onwenselijk om gloeilampen en halogeenlampen te kopen. LED- of energiebesparende typen hebben meer de voorkeur.

Voor spanplafonds kunnen verschillende verlichtingssystemen worden gebruikt. Ten eerste is de traditionele lichtbron een kroonluchter, die voor diffuus licht zorgt. Dit is belangrijk in de slaapkamer om een ​​ontspannen sfeer te creëren en om de eventuele tekening van het canvas te benadrukken..

Ten tweede wordt een interessant effect bereikt door verlichting rond de omtrek van het plafond. Het enige negatieve is dat het de ruimte duidelijk schetst, wat ongewenst is voor kamers met een klein oppervlak..

Ten derde zijn spots over het gehele oppervlak geschikt als alternatieve verlichting. Maar ze kunnen lokaal of in de vorm van geometrische vormen worden geïnstalleerd..

Een andere originele oplossing die ideaal is voor een slaapkamer is het “sterrenhemel”-systeem. Maar de installatie ervan vereist extra voorbereiding: achter het geperforeerde canvas worden veel lichtbronnen geïnstalleerd en het beeld zelf wordt op de film geprojecteerd..

Spanplafonds met verlichting in de slaapkamer Spanplafonds met verlichting in de slaapkamer - Sterrenhemel Spanplafonds met verlichting in de slaapkamer

Spanplafond voor een kleine slaapkamer

Spanplafonds worden een beetje geïnstalleerd ten koste van de hoogte van de muren en je zult dit moeten verdragen. Bovendien is in kleine slaapkamers het plafond het deel dat de ruimte visueel kan verkleinen als u de volgende aanbevelingen negeert.

De hoofdregel is om lichte neutrale kleuren te kiezen die geen grenzen in de kamer creëren. Het is beter om stil te staan ​​​​bij een eenvoudige vorm op één niveau en PVC-film met een glanseffect als materiaal te nemen, dat de hoogte van de plafonds in zijn reflectie lijkt voort te zetten. In plaats van massieve kroonluchters – een puntverlichtingssysteem dat een zacht diffuus licht vormt.

Natuurlijk kun je helemaal zonder spanplafonds als je bang bent om extra vierkante meters “weg te nemen”, maar in sommige gevallen is het gewoon noodzakelijk: met een oneffen oppervlak, externe communicatie of specifieke ontwerpbehoeften. Maar als je stopt bij een eenvoudige, minimalistische look, hoef je je geen zorgen te maken over de oppervlakte van de kamer..

Spanplafond voor een kleine slaapkamer Spanplafond voor een kleine slaapkamer Spanplafond voor een kleine slaapkamer Spanplafond voor een kleine slaapkamer

Spanplafonds in de slaapkamer – foto

We hopen dat ons materiaal u heeft geholpen de kenmerken van spanplafonds te begrijpen. Om de visuele variabiliteit van oplossingen en hoe ze eruitzien in het interieur van een slaapkamer te demonstreren met echte voorbeelden, hebben we een kleurrijke selectie foto’s gemaakt. Veel kijkplezier!

Bruin spanplafond in de slaapkamer - foto Gedrukt spanplafond in de slaapkamer - foto Glanzend spanplafond in de slaapkamer - foto Blauwe spanplafonds in de slaapkamer - foto Groene spanplafonds in de slaapkamer - foto Spanplafonds in de slaapkamer - foto Beige glanzend spanplafond in de slaapkamer - foto Spanplafonds in de slaapkamer - foto Spanplafonds in de slaapkamer - foto Wit glanzend spanplafond in de slaapkamer - foto Matte spanplafonds in de slaapkamer - foto Wit mat spanplafond in de slaapkamer - foto Spanplafonds in de slaapkamer - foto Spanplafonds in de slaapkamer - foto Bruin glanzend spanplafond in de slaapkamer - foto Spanplafonds in de slaapkamer - foto Zwart spanplafond in de slaapkamer - foto Spanplafonds in de slaapkamer - foto Spanplafonds in de slaapkamer - foto Spanplafonds in de slaapkamer - foto Spanplafonds in de slaapkamer - foto Spanplafonds in de slaapkamer - foto Spanplafonds in de slaapkamer - foto Wit mat spanplafond in de slaapkamer - foto Blauw spanplafond in de slaapkamer - foto Spanplafonds in de slaapkamer - foto Spanplafonds in de slaapkamer - foto Spanplafonds in de slaapkamer - foto Spanplafonds in de slaapkamer - foto Spanplafonds in de slaapkamer - foto Stoffen spanplafond in de slaapkamer - foto Wit spanplafond in een kleine slaapkamer - foto

Video: Spanplafond in de slaapkamer – ideeën en ontwerp