Art Deco soverom: 80 vakre ideer

Art Deco soverom: 80 vakre ideer

Art Deco -interiør er alltid et av de mest uvanlige og originale. De kombinerer tendenser og trekk ved modernitet og nyklassisisme. De ble også påvirket av retninger som futurisme, kubisme og konstruktivisme. En lunefull blanding av luksus og eleganse med etniske motiver, den passer perfekt inn i soveromsinnredningen. I kjølvannet av det generelle ønsket om enkelhet, hi-tech og minimalisme, er dette helt eksotisk. Selv om rommet må bearbeides nøye, vil det bli en ekte perle i et hus eller leilighet..

Funksjoner i art deco -stilen

Art Deco som stil er legemliggjørelsen av prangende og elegant. Det begynte å ta form på begynnelsen av 1900 -tallet i Frankrike, og nådde sin storhetstid på 30 -tallet. Som definisjon tok de navnet på den eponymous internasjonale utstillingen for dekorativ kunst og håndverk, som fant sted i 1925 i Frankrike. Begrepet slo endelig rot først i 1966, da den berømte Paris -utstillingen ble gjenopplivet.

Dannelsen av hovedtrendene ble på den ene siden påvirket av jugendstil og Bauhaus, og på den andre siden av de gamle tradisjonene i øst, Afrika, Egypt og til og med Amerika. Eleganse kombineres med flørting og komplekse former – med effektivisering. Art Deco er elegant og monumentalt på samme tid.

I det indre av soverommet i art deco -stil kan følgende hovedtrekk skilles:

1) Streng geometri og symmetri. Tydelige linjer og sikksakk, trinnvise former, buede kurver brukes aktivt. Det er ingen elegante romantiske og naturlige ornamenter, men det er mange gjenstander i form av et trapez, sekskanter og åttekant.

2) Blanke overflater. Naturmaterialer er polert til en høy glans. Tre – lakkert, stein – nøye polert. Metall, glass, speil og andre reflekterende overflater brukes aktivt. Dette skaper et finurlig spill av plass og lys..

3) Luksuriøse materialer. Et art deco -soverom er naturlig og dyrt. Tre, stein, skinn brukes aktivt og etterligner nesten aldri dem. Keramikk og glass brukes. Enkle grove tekstiler som chintz eller lin brukes heller ikke. Men luksuriøse stoffer som fløyel, silke, til og med naturlig pels er velkomne. Farger – dype og dyre, farger – originale og eksklusive.

4) Etniske motiver. Art Deco er preget av eksotiske materialer og teksturer: reptilhud, perlemor, orientalske smykker. Spesielt med høy agtelse egyptiske motiver.

Denne stilen elsker konturering og innramming, som bare understreker den bisarre krumningen. Det er både forvrengning og klarhet i geometriske former. Striper, vekslende farger i pianotasterens ånd, ødelagte solstråler som reflekterer speilvendte overflater – alt dette er art deco.

Art Deco Soverom Design - Funksjoner Art Deco Soverom Design - Funksjoner

Fargeløsninger

Det viktigste fargeskjemaet i art deco -stilen er svart og hvitt. Dette er det beste alternativet for soverommet: ikke for lyst, ikke for prangende, ikke for påtrengende. I omgivelsene kan du slappe av og slappe av. For aksenter brukes dyre rike nyanser: gull, smaragd, vin, malakitt, safir, sjokolade og kremtoner. Mindre vanlig er sølv og metallisk. Generelt er det ingen strenge fargebegrensninger. Det viktigste er at de er komplekse og dype, ser dyre ut..

Art deco hvitt soverom

Den rene hvite fargen og dens nyanser er et godt grunnlag for aktiv innredning. Det er en nøytral bakgrunn som oftest brukes til vegger og tak. Den lar deg leke med en overflod av dekorasjoner, komplekse møbler, buede linjer. På samme tid utvider hvitt rommet visuelt og fyller det med lys. Dette er spesielt viktig for detaljert interiør i art deco -soverom. De mest populære nyanser er elegant kremaktig, pulverformig, bakt melk, vaniljekrem og elfenben.

Art Deco hvitt soverom - interiørdesign Art Deco hvitt soverom - interiørdesign

Art Deco brunt soverom

Det er umulig å ikke legge merke til overflod av alle slags varianter av brunt i art deco -stil. De spenner fra lys bjørk til streng kastanje eller eksotisk mahogni. Dette er direkte relatert til det faktum at art deco trekker mot naturlige materialer. Parkett, tremøbler, rammer og dekorasjoner passer sømløst inn på soverommet.

Art Deco brunt soverom - interiørdesign Art Deco brunt soverom - interiørdesign

Art Deco gyllent soverom

Edelgull er en annen hovedfarge på Art Deco. Messing, kobber, sølv og bronse brukes noen ganger i stedet, men gull har fortsatt en ærefull første rolle. Den brukes ikke som hovedfarge, men den finnes nesten overalt i innredningen..

Art Deco Gold Bedroom - Interiørdesign

Art Deco to-toners soverom

Kontrasterende duoer er en trygg innsats for å lage soveromsdesign. Kombinasjoner som svart og hvit, kremet vin, sjokolademelk, blågrå ser luksuriøse ut. Noen ganger brukes en tredje aksentfarge for detaljer. For eksempel gull. Det anbefales ikke å bruke mer enn tre nyanser, slik at interiøret i art deco -stil ikke kommer for klønete ut..

Art Deco tofarget soverom - interiørdesign Art Deco tofarget soverom - interiørdesign

Lyst art deco soverom

Lyse, enkle farger brukes ikke i art deco. De gjør det for billig. Men det betyr ikke at du ikke kan eksperimentere med farge i det hele tatt. De må bare være komplekse og multi-komponent nyanser. Ikke ildrødt, men vin eller marsala, ikke gressgrønt eller asurblått, men smaragd og safir. Av de rene fargene brukes hvitt og svart i Art Deco.

Ellers er rommet for eksperimentering ubegrenset. Oftest er dette mørke nyanser: aubergine eller drue, fargen på nattehimmelen, mørk turkis, dyp oliven eller sennep og andre..

Bright Art Deco soverom - interiørdesign

Etterbehandlinger og materialer

Opprinnelig ble dyre, sjeldne materialer brukt i art deco -stil: elfenben, bronse, ekte mineraler og krystaller, eksotiske trær, slangeskinn. Grunnleggende former er komplekse polygonale geometriske design, sirkler og ovaler. Plantemotiver, lån fra klassisisme og etniske ornamenter ble aktivt brukt. Flere retninger dukket gradvis opp: ekspressiv eksotisk, behersket klassisk og modernistisk.

Gulv

Gulvene i Art Deco -rommene er lagt med naturlige materialer. For et koselig soverom er varm treparkett foret med sikksakk eller andre geometriske mønstre bedre. Ved sengen kan du legge et luksuriøst teppe med en tykk haug, hud eller pels. Eller du kan spille på kontraster og lage selvutjevnende gulv som en nøytral, upåklagelig jevn bakgrunn for møbler..

Art Deco Soverom Design - Gulvfinish Art Deco Soverom Design - Gulvfinish

Vegger

Vegger i Art Deco er et ekte kunstverk. Det kan være tapet med fantasifulle ornamenter eller håndmalt. Men de er vanligvis aksentert, så de brukes ikke i et solid utvalg. Men dette er en god ramme for møbler. Alle slags polygonale ovale nisjer er også populære. Du kan legge vaser, blomsterpotter eller andre pyntegjenstander i dem. Noen ganger brukes bilder, men her er det viktig å ikke overdrive med dekorasjoner..

Art Deco soverom design - veggdekorasjoner Art Deco soverom design - veggdekorasjoner

Tak

Art Deco -tak er like sofistikerte som selve stilen. Hvis høyden tillater det, ser strukturer på flere nivåer med kompleks belysning og stukdekorasjon bra ut..

Art Deco Soverom Design - Takfinish Art Deco Soverom Design - Takfinish

Art Deco soverom møbler

Hovedattributtet til soverommet er sengen. Dette er en bred, stor seng med høy, myk rygg, rektangulær eller oval i form. Sengegavlen er trukket i fløyel eller skinn. Sengen står på høye ben. Smidde rammer med forgylte eller bronseelementer brukes ofte..

Høye massive skap brukes sjeldnere. Vanligvis er dette stilige kommoder og nattbord. Overflater – glatte og blanke, lakkerte. Som dekorasjon – maleri og elegante beslag. Møbler trenger ikke å være et komplett sett. Du kan kombinere forskjellige elementer med samme tekstur. En art deco -klassiker – et elegant toalettbord med et stort speil og en uvanlig formet lenestol. En viktig nyanse: hvis veggene er mørke, er møblene lyse, og omvendt.

Art Deco Soverom Design - Møbler Art Deco Soverom Design - Møbler Art Deco Soverom Design - Møbler

Belysning

Art Deco -belysning spiller en spesiell rolle. Ideelt sett er dette store vinduer i full høyde. Men i moderne leiligheter er de sjeldne, så du må lete etter et alternativ.

Et slikt soverom vil ha mange flotte lamper i forskjellige former. Dette er avrundede kuler og strenge trapeser og komplekse trinnede strukturer. Sconces og gulvlamper brukes aktivt. Selv en klassisk stor krystalllysekrone med smidde eller innlagte elementer er tillatt. Stål, kobber og glass brukes. Nisjer, speil, malerier og et rekreasjonsområde fremheves separat. Dermed opprettes et sonet og flernivå belysningssystem..

Art Deco Soverom Design - Belysning

Dekor og tekstiler

Art deco -innredning er ikke minimalistisk. Dette er krystall, metaller, mange tilbehør. Massive veggdekorasjoner brukes aktivt: luksuriøse vifter, gullsmykker, amfora, flotte antikke lampeskjermer med frynser. Men overflod av slike detaljer er bare egnet for romslige soverom..

De viktigste tekstilene til soverommet er silke, fløyel, sateng. Tunge sengetepper og gardiner, dekorative puter, flerlags gardiner, luksuriøst silketøy understreker pretensiøs sofistikasjon. Massive gardiner suppleres godt av en forgylt gesims og gull dusker. Tunge trekk brukes til lenestoler, puffer og stoler.

En viktig del av art deco -innredningen er speil. De øker samtidig plassen og skaper effekten av mangfold. Ornamenter, detaljer og finesser ved designglede gjenspeiles i dem og ser enda mer luksuriøse ut. Sørg for å være oppmerksom på de høye gulv-til-tak-speilene i soverommet i store rammer, speilede skapdører og garderober..

Art Deco Soverom Design - Innredning og tekstil

Lite art deco soverom

Art Deco er en dekorativ stil. Slike retninger krever alltid plass. Men med et høyt ferdighetsnivå kan du til og med passe det inn i et lite soverom..

Slik at det indre av et lite rom ikke virker overbelastet, bør hovedinnsatsen gjøres på lyse og reflekterende overflater. Kompetent organisering av belysning, glass, speil og glans er de viktigste verktøyene som lar deg visuelt forstørre rommet, fylle det med lys og luft.

For et lite soverom er det best å unngå en overflod av mørke farger. Ved foten – hvit, beige og krem. Svart brukes bare for små kontrastelementer, og lyse mettede nyanser brukes til aksentflekker og dekor. Eksperimenter med geometri lar deg slå hver centimeter plass. Massive omfangsrike smykker unngås best. Teksturer bør også velges enkle, men dyre. For eksempel ikke fløyel, men silke. Ikke massiv tung granitt, men lyst tre. Da vil et lite art deco -soverom glitre med nye farger..

Art Deco Small Bedroom - Interiørdesign Art Deco Small Bedroom - Interiørdesign

Art deco soverom design – foto

Vi gir deg et utvalg fotografier av Art Deco -soverom for nye ideer og inspirasjon. Utforsk, sammenlign og velg alternativet du liker. Gledelig visning!

Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto Art deco soverom interiørdesign - foto

Video: Art Deco -soverom – Interiørideer

Published
Categorized as Soverom