Hvitt og lilla soverom: designertips for en harmonisk kombinasjon av nyanser

Klassisk soverom i lavendelfarge

Klassisk soverom i lavendelfarge

Utformingen av et så viktig rom som et soverom er av stor betydning. Hver dag begynner med henne og den slutter med henne. Her hviler en person, og alt som omgir ham skal være fylt med ro og komfort. Selvfølgelig er stilen på soveromsdesignen viktig – den må tilsvare konseptet med pasifisering og avslapning..

Lyse farger og mye lys - absolutt ømhet i interiøret

Lyse farger og mye lys – absolutt ømhet i interiøret

Lysstyrke for å erstatte nøytralitet

For ikke så lenge siden ble enhver lys farge i utformingen av et soverom, inkludert møbler, oppfattet som noe fremmed. Stort sett rolige, nøytrale og for mange ble det ganske enkelt kjedelige farger. Lette vegger, sengetøy er usedvanlig snøhvit. Alt dette var så standard og typisk at det kjedet seg veldig fort..

Resultatet er en reell revolusjon: penetrering av lys lilla. Dette har blitt den mest progressive, selv trassige løsningen. Dessuten kan nyanser være tilstede i veggdekorasjon, vinduetekstiler, møbelpolstring, sengetepper, laken og annet tilbehør..

1. 3

Viktig! Den fiolette er balansert med den mer kjente hvite. Dette skaper utmerket harmoni og balanse. Selv om denne kombinasjonen for mange er ganske merkelig..

Denne løsningen velges hovedsakelig av unge mennesker, de som elsker eksperimenter og dristig går for dem. Noen ganger vurderer middelaldrende mennesker dette alternativet, men oftest er de kreative mennesker som godt vet hva stil er..

Ikke -påtrengende lek av lavendel- og plommeblomster skaper en koselig atmosfære

Ikke -påtrengende lek av lavendel- og plommeblomster skaper en koselig atmosfære

Det er usannsynlig at det aktuelle designet vil bli implementert av de som absolutt ikke har erfaring med design. Det vil være vanskelig å organisere alt organisk, og resultatet vil mildt sagt komme uventet ut. Hvis du legger alt dette i hendene på designeren, vil resultatet sikkert glede seg.

Hvorfor lilla?

Den aktuelle fargen i en hvit-fiolett kombinasjon er fremdeles dominerende, siden hvit spiller rollen som bakgrunn i stedet. Farge oppnås ved å blande to – blått og rødt i forskjellige proporsjoner. Skyggealternativene er virkelig uendelige..

Dette er veldig fordelaktig når du skal dekorere et soverom, og alt fordi stemningen i rommet kan variere fra mørkt, nesten svart, til lys syrin, som er vanskelig å skille fra rosa. Som et resultat kan soverommet være brutalt maskulin eller mild jenteaktig..

16

Slike muligheter er veldig fordelaktige når du skal velge møbler og tilbehør. Du kan se en vanlig nyanse, men stemningen er annerledes..

En annen grunn til at lilla bør foretrekkes er forskjellige nyanser:

 1. Fuchsia.
 2. Plomme.
 3. Lilla – mørkt og lyst.
 4. Lavendel.
 5. Aubergine.
 6. Fiolett.
 7. Fiolett blå.
 8. Fiolett rød.

De er veldig forskjellige i karakter, noe som bidrar til å fylle rommet med akkurat den stemningen som eieren trenger..

Hvis du nærmer deg utformingen av soverommet med spesielt ansvar, vil resultatet ikke etterlate noen likegyldige.

Hvis du nærmer deg utformingen av soverommet med spesielt ansvar, vil resultatet ikke etterlate noen likegyldige.

Viktig! Det hvitlilla soverommet hjelper til med å overvinne stresset som akkumuleres i løpet av dagen, beroliger og gir fullstendig avslapning..

Psykologisk betydning

Det skader heller ikke å forstå symbolikken i fargeskjemaet før du bruker det på soverommet ditt. Så denne fargen beskrives som:

 • Inspirert.
 • klok.
 • Imperious.
 • Edel.
 • Kreativ.
 • Noe frekk.

Han var alltid til stede i klærne til konger og prester. Kreative mennesker foretrekker også denne nyansen. Det er bevis på at det balanserer de maskuline og feminine prinsippene, gjør dem til en helhet. Det er nettopp derfor fargenes relevans er høy i et gift soverom, spesielt blant nygifte, som fortsatt “gnir seg inn” for hverandre.

Drøm

Sov “som en konge”

Psykologer erklærer enstemmig at lilla hjelper til med å bekjempe fortvilelse, depresjon, nevroser, og er det ikke alt vi vil bli kvitt før vi legger oss, kaster bort alt maset fra den siste dagen og hviler stille?

Viktig! Når det gjelder barnesoverommet, bør lilla brukes forsiktig. Du bør heller ikke ordne et rom på denne måten hvis eieren lider av alkoholisme, psykiske lidelser..

Skjermvalg og kombinasjon

Etter å ha valgt lilla som en av de viktigste for soverommet, må du velge riktig nyanse. Hvis alt er klart med White og det ikke er behov for å være klok, må du jobbe hardt med kameraten hans. Viktige faktorer:

 1. Rom dimensjoner. Hvis det er nok plass, bruk gjerne dype, rike farger. For små rom er dette uakseptabelt, bedre mykt, behersket. Hvis du forsømmer dette og velger en lys, for eksempel fuchsia, blir rommet ubehagelig på grunn av at det vil virke enda mindre.
 2. Belysning. Jo lysere, jo mørkere kan fargene brukes. Dessuten gjelder dette både naturlig (fra vinduer) og kunstig belysning. Du kan bruke en interessant teknikk: nærmere et vindu eller en lyskilde, bruk en mørkere tone, og jo lenger fra den, jo lysere..
 3. Eiers karakter. Som vi husker, har lilla en effekt på psyken, og du må være mer forsiktig med det. For sårbare naturer er selve tingen lilla – det setter deg opp for en positiv, gir energi. Og for selvsikre og dominerende alternativer er det mye mer.

1. 3

Når det gjelder kombinasjonen, vil det i vår versjon likevel være hvitt i mengde. Men det er usannsynlig at han vil kunne slukke lysstyrken til den lilla.

Viktig! Kombinasjonen vi har valgt er allerede ansett som en klassisk. Én tone – ren, nøytral – kan understreke dybden til en tilstøtende farge.

Ideer for design

Hvis du bestemmer deg for å bruke lilla toner, kan du velge flere originale alternativer:

 1. Lilla Bakgrunn. De skal ikke være monotone, selv flerfarget eller med en original relieff eller ornament er tillatt. For øyeblikket er samlinger med etniske motiver i en lilla skygge spesielt populære blant designere..
 2. Bruk på motsatt vegg speilflater. Så det er mulig å bevare lyset, utvide rommet, gjøre det luftig, lyst.
 3. Bakgrunn, utført i ettertid av måletonen. Både naturlige landskap og abstraksjon er tillatt her. Så det er bedre å dekorere bare en vegg – det vil bli en ekte “funksjon” i rommet.
 4. Kontrastspill innenfor samme spekter. Det ser veldig originalt ut. Dessuten, hvis du kombinerer dem på en vegg, blir det livlig og morsomt, rommet blir umiddelbart fylt med positivt.

fjorten

Hvor ellers kan du bruke farge: grunnleggende teknikker

Helhetsinntrykket av rommet vil avhenge av hvor, hvordan og i hvilken grad den lilla fargen skal brukes. Vurder alternativene.

Vegger

Maling, liming, plastring i dette tilfellet er et komplekst, risikabelt subtilt triks. For å lykkes med tonen må du fange stemningen i rommet. Hvis denne metoden er valgt, velges lyse, milde toner. De skal ikke “knuse”.

La deg sove i luftige og lyse lilla nyanser

La deg sove i luftige og lyse lilla nyanser

Råd! I moderne designprosjekter kan du også legge merke til en mørk finish, men dette er mer en hyllest til mote og stil, det vil ikke være behagelig å være i et slikt soverom. Selvfølgelig, uansett hvilket alternativ du har valgt, bør du ikke gjøre det monokromt, du må fortynne det. Vi anbefaler deg å gjøre dette med hvitt – på denne måten kan du få mer lys..

Hvite møbler gjør justeringer og gir rommet en spesiell sjarm

Hvite møbler gjør justeringer og gir rommet en spesiell sjarm

Aksent

Denne løsningen regnes som den mest foretrukne, siden hvis du ikke liker noe i det endelige resultatet, vil det ikke være vanskelig å endre det. Det samme kan ikke sies om malte eller papirede vegger. Mottak med aksenter vil gjøre det mulig å forvandle rommet til et mer mystisk, bortgjemt, intimt.

Slike aksenter kan være:

 1. Møbler, møbeltrekk. I dette tilfellet bør tonen være mettet, det kan være en lys tekstur, ornamenter. I tillegg er det praktisk, fordi for eksempel aubergine eller plomme er tilsmusset mange ganger saktere enn noen lysere tone..
 2. Sengen som står i midten. Det ser spesielt lyst ut hvis veggene er hvite. Hun tiltrekker seg selv og synes å forklare hva dette rommet er til for..
 3. Panel på veggen, dessuten kan den oppta nesten hele overflaten. Det er sant, bare én, fordi essensen av aksenten, uansett type, ikke endres.
 4. Kunstmaleri på veggen eller møblene.

fjorten

Hvit

Vi tok bevisst ikke så mye hensyn til det, siden denne fargen er lett å passe inn i den lilla stilen. Den beste løsningen er bruk av møbler og delvis veggdekorasjon i denne fargen. Selv om det kan være variasjoner av den tettere, kontrasterende vevingen til de to ledsagerne.

1. 3

Produksjon

Mange tror at en slik hvit og lilla kombinasjon ikke er veldig egnet for soverommet. De ser henne kald, uvennlig. Faktisk spiller nyanser hovedrollen her, noe som kan gjøre et rom både virkelig attraktivt og frastøtende..

Published
Categorized as Soverom