Lite soverom (90 bilder): designideer

Lite soverom (90 bilder): designideer

Et lite soverom er ikke en grunn til fortvilelse, fordi dette rommet ikke er beregnet på overdådige banketter og møtende gjester. Det skal være så koselig og behagelig som mulig, gi en mulighet til å slappe av på en fantastisk måte og flykte fra det daglige maset. De små dimensjonene på soverommet kan bli til et betydelig pluss hvis du nærmer deg designet riktig, ordner dekorasjonen riktig, velger møbler og innredning. Hvordan gjøre det? Vi vil snakke om dette i dagens artikkel, og også gi leseren vår muligheten til å se mange eksempler på vellykkede designløsninger..

Hvor skal jeg begynne å renovere et soverom?

Når du planlegger en renovering, er det verdt å evaluere utformingen av soverommet. Hvis rommet har en loggia, kan det kobles til fellesområdet på soverommet, isolert, dekorert med en buet åpning og brukes i fremtiden som et fullverdig funksjonsområde ved å installere en garderobe, toalettbord, et par av salonger.

Et soverom kan ha en veggnisje, som også kan lykkes med å installere en seng – så kan resten av rommet brukes til å utstyre andre områder, for eksempel en stue. Et annet alternativ er å utstyre et omkledningsrom i en nisje. Uansett vil du få ekstra ledig plass på rommet..

I den innledende fasen er det viktig å lage en plan for plassering av møbler for å organisere belysningen riktig. I tillegg til lysekronen kan du installere spotter, sconces nær sengen, belysning på toalettbordet, etc. Etter å ha utført de elektriske ledningene, kan du håndtere overflatebehandling, installere interiørartikler.

Design av lite soverom - Hvor skal renoveringen starte Design av lite soverom - Hvor skal renoveringen starte

Fargeløsninger for et lite soverom

For soverommet må du velge en farge basert på personlige preferanser og konseptet med den valgte stilen. Hver person oppfatter denne eller den paletten annerledes: for noen er det mer behagelig å være i et snøhvit sengekammer, og noen vil foretrekke en elegant burgunder eller mørk brun design. Til fordel for hvitt er dets evne til å utvide rommet, for å gi rommet ekstra lys. For at atmosfæren ikke skal bli som en sykehusavdeling, blir halvtoner, lyse aksentelementer introdusert i designet.

Den mest akseptable og allsidige er den beige fargen på soverommet. Han er i stand til å virke beroligende på menneskelig psyke, stille og gi et varmt hjemmemiljø. Kohler er i perfekt harmoni med alle andre fargespekter, så det vil ikke være vanskelig å finne en ledsager for ham. Den beste følgesvennen er brun, som kan seire i møbler, tekstiler eller dekorasjoner..

Pastellfarger som blå, rosa, lysegrønn, sitron er heller ikke uvanlig for et lite soverom. I allianse med en hvit palett og mønstrede lerret gir de atmosfæren lyshet og luftighet, og hvis du kombinerer dem med de mørke undertonene i spektret, kan du skape en romantisk setting..

Spesielt nøye må du introdusere den røde paletten. Ifølge psykologer kan en stor mengde av det forårsake ubehag og irritasjon. Det må bare kombineres med hvite, beige nyanser eller velge mørkere farger til dekorasjon – burgunder, terrakotta, etc..

Grå er en nøytral tone, mot hvilket møbelsett og tekstiler ser flotte ut. I tillegg kombinerer fargen godt og har nylig vunnet størst popularitet i moderne interiør..

Design av lite soverom - farger Design av små soverom - farger Design av lite soverom - farger

Etterbehandlinger og materialer

Soverommet er et av rommene der mikroklimaet ikke gjennomgår endringer: det er ingen høy luftfuktighet, temperaturfall, barna spiller ikke pranks, så du kan velge materialer som bare er basert på dine egne sympatier og, selvfølgelig, økonomiske evner.

Gulv

De mest populære materialene for etterbehandling av gulvet i et lite soverom er laminat, parkett og linoleum. Dette er ganske varme belegg som du kan gå på uten sko, og legge til et ekstra mykt teppe ved sengen..

Også i denne kategorien kan tilskrives teppet på markedet i et stort utvalg. For å visuelt forstørre overflaten kan du velge et materiale med et diagonalt mønster eller legge et plankekledning på denne måten..

Design av lite soverom - Gulvfinish Liten soverom Design - Gulvfinish

Vegger

Et stort utvalg materialer kan brukes til veggene på soverommet: overflater males, limes inn med vanlig og mønstret tapet, trimmes med dekorativt gips og PVC -paneler. Ofte kombineres materialer og fremhever aksentsoner. Oftest dekorerer de veggen i sengens hode: dekorative buer laget av gipsplater, fototapeter med bilder av landskap, blomster, samt stoff, lærduker innrammet med utsøkte rammer, lister ser vakre ut her.

Design av lite soverom - Veggdekorasjon Design av lite soverom - Veggdekorasjon

Tak

De enkleste måtene å dekorere taket på et lite soverom er kalking og maling, samt tapetsering – slikt arbeid kan utføres uavhengig uten involvering av spesialister. Mer moderne og praktiske alternativer er gipsplater og strekkduker, som kan være blanke eller matte.

Den første støttes av det faktum at glansen i taket har en reflekterende effekt og visuelt øker området. På soverommet kan imidlertid denne effekten skape unødvendig flimring, så den passer ikke for alle. Trappede gipsplater som skisserer soveplassen ser også vakre ut – elskere av personvern kan i tillegg utstyre dem med en baldakin.

Design av lite soverom - Takfinish Design av lite soverom - Takfinish

Møbler til et lite soverom

Et lite rom krever minimale møbler, så det er bedre å bruke multifunksjonelle ting, spesielt hvis soverommet også er et arbeidsrom eller en stue. Et godt valg kan være en transformerende seng som kan brettes inn i en garderobe eller har mange nisjer, skuffer, uttrekkbare systemer. Store lagringssystemer kan utstyres rundt sengegavlen ved hjelp av hele det ubrukte veggplanet, og de innebygde uttrekkbare flyene vil fungere som nattbord.

Design av små soverom - møbler Design av små soverom - møbler

Belysning og innredning

For et lite soverom er mykt diffust lys det beste alternativet. Du kan installere en lysekrone i midten av takflaten, og plassere en lampe eller en gulvlampe ved siden av sengen. Hvis det er andre viktige gjenstander i rommet, for eksempel et toalettbord eller garderobe, trenger de også ekstra belysning..

Den trappede takkonstruksjonen er utstyrt med en LED -stripe, som skaper effekten av en flytende overflate. Denne teknikken er også effektiv for hengende senger. Å slå på hver lyskilde separat vil bidra til å skape det mest behagelige miljøet, avhengig av situasjonen.

På et lite soverom er det ikke nødvendig å overbruke innredningen – ekstra elementer vil skape en rotete effekt, og plassen vil se enda mindre ut enn den egentlig er. Gi denne rollen til tekstiler, dekorasjonsfunksjoner, bruk fototapet, voluminøse PVC -lerret, tapet med utskrifter, etc. For å revitalisere interiøret kan du installere en eller to grønne blomsterpotter, henge et bilde, paneler, familiebilder på veggen og bruk også gjenstander i interiøret, som matcher designstilen.

Design av små soverom - belysning og innredning Design av små soverom - belysning og innredning

Interiørstiler

Valget av stil for et lite soverom er basert på eiernes personlige preferanser. Hver stil er vakker på sin egen måte og kan gi rommet kos, skjønnhet og detaljrikdom. Vi foreslår å vurdere de mest populære designløsningene i dag..

Lite soverom i stil med minimalisme

Navnet på stilen taler for seg selv. I interiøret er det en begrensning i bokstavelig talt alt: et minimum av maling, interiørartikler, dekor. Et unntak er belysningssystemet, som må romme en overflod av lysarmaturer på forskjellige nivåer. Preferanse gis til en hvit, grå eller beige palett, funksjonelle møbler med klare geometriske konturer, speilflater.

Lite soverom i stil med minimalisme - Interiørdesign Lite soverom i stil med minimalisme - Interiørdesign

Lite soverom i skandinavisk stil

Den skandinaviske stilen er ikke dårligere i alvorlighetsgrad, men har sine egne uttalte etniske egenskaper. Det harde nordlige klimaet overtalte folk til å designe oppholdsrom i en hvit palett, som er i stand til å gi rommet ekstra lys. Det er en bevisst grovhet i overflatebehandlingen – lett slitte gulv, pussede vegger og tak uten perfekt perfekt justering. En spesiell komfort er skapt av treoverflater på møbler og gulv, tepper, tepper, levende blomsterpotter i interiøret.

Lite skandinavisk soverom - interiørdesign Lite skandinavisk soverom - interiørdesign

Lite soverom i øko-stil

Nylig kan øko -stil kalles en av de mest populære, og dette er helt berettiget – bygater i armert betong tvinger oss til å bringe minst et stykke natur inn i hverdagen vår. De naturlige tonene og materialene som retningen antyder er best egnet for et lite soverom. Friske urtefargestoffer som brukes i dekorasjon og tekstiler balanserer den mentale tilstanden, noe som får en til å føle seg som i mors natur.

Eco Style Small Bedroom - Interiørdesign Eco Style Small Bedroom - Interiørdesign

Lite soverom i klassisk stil

Uansett hvilke innovasjoner det nyskapede interiøret er fullt av innovasjoner, vil klassikerne alltid ha sine fans. Det er ikke avhengig av tid, så et respektabelt interiør vil alltid være på sitt beste.

Her ekko myke nyanser av hvitt, krem, rosa harmonisk med gull-sølvmønstre, utskjæringer og gipslister, og skaper en majestetisk atmosfære av palasset. Frodige lysekroner, hodegjerder i skinn, elegante utskrifter, fresker på veggene – disse detaljene vil understreke retningen og foredle interiøret i soverommet betydelig..

Lite soverom i klassisk stil - interiørdesign Lite soverom i klassisk stil - interiørdesign

Interiørdesign av et lite soverom – foto

Avslutningsvis foreslår vi at du besøker vårt fotogalleri, der ulike designalternativer for et lite soverom presenteres. Vi håper disse prosjektene vil inspirere til nye og interessante løsninger. Gledelig visning!

Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto Interiørdesign av et lite soverom - foto

Video: Lite soverom – interiørideer

Published
Categorized as Soverom