Nattbord (90 bilder): typer og modeller

Nattbord (90 bilder): typer og modeller

Nattbord er et utmerket tillegg til soveromsinteriøret, som er i stand til å bringe et stykke komfort, raffinement og fullstendighet av møblene. De gir eierne den komforten de trenger for å komme vekk fra hverdagens mas og problemer. Det er lett å plassere alle nødvendige dingser her. Bøker, blader, mobiltelefon, hygieneartikler, glass eller bare en kopp kaffe – alt dette vil finne et godt sted for seg selv både på hyller som er åpne og lukkede fra nysgjerrige øyne. Vi vil fortelle deg om hva slags nattbord og hvordan du velger dette fantastiske og nødvendige møbelet riktig i en videre artikkel..

Typer nattbord

Dagens utvalg av nattbord er så stort at det noen ganger er vanskelig å gjøre det riktige valget i retning av et bestemt produkt. Blant hovedfaktorene som fortjener spesiell oppmerksomhet, kan man trekke frem for eksempel: dimensjoner, former, installasjonsmetoder.

Avhengig av størrelsen

I utformingen av soveromsinteriøret er det viktig å ikke rote opp plassen og etterlate nok ledig plass. Nattbordet bør ikke være trangt mellom veggen og sengen, så du må velge det med tanke på rommets område og størrelsen på sengen. Tre hovedtyper skilles konvensjonelt:

Liten – ser bra ut i små soverom. Til tross for sine beskjedne dimensjoner, kan et lite nattbord ha nok hyller til å romme de mest nødvendige tingene;

Medier er det vanligste alternativet med en rekke former. Nattbord har vanligvis åpne og lukkede hyller. Lamper, dekorative gjenstander er installert på fremtredende steder, og skjulte nisjer lar deg skjule personlige ting for nysgjerrige øyne, opprettholde orden;

Stor – designet for romslige soverom. Deres romslige lagringssystem lar deg plassere ikke bare det mest nødvendige tilbehøret, men også sengetøy, pyjamas, håndklær, etc..

Typer nattbord - Avhengig av størrelse Typer nattbord - Avhengig av størrelse Typer nattbord - Avhengig av størrelse

Avhengig av formen

Formen på møblene er også viktig. De vanligste i denne kategorien er firkantede og rektangulære nattbord, som passer for alle rom. De kan plasseres hvor som helst i rommet..

Runde og ovale produkter ser mer originale og ikke-standardiserte ut. Slike nattbord er imidlertid ikke egnet for alle rom – de tar ganske mye plass, og det vil ikke fungere å installere dem nær veggen..

Hjørnedesignet på nattbordet er et flott alternativ for små soverom. Hun er i stand til å innta et tomt hjørne, gi interiøret et komplett utseende og blant annet være romslig nok.

En egen nisje i produksjonen av nattbord er opptatt av designutviklinger som kan forbløffe formenes originalitet. Her finner du de mest uventede, men ganske effektive løsningene..

Typer nattbord - Avhengig av form Typer nattbord - Avhengig av form Typer nattbord - Avhengig av form

Avhengig av beliggenhet

I motsetning til tidligere tider, da alle møblene var ganske omfangsrike og ble installert permanent, er de nåværende designene mer i stand til å legemliggjøre de ønskede designløsningene. I henhold til installasjonsmetoden er nattbord av to typer, nemlig:

1. Gulv – monteres direkte på gulvet eller har støtteben, hjul;

2. Suspendert – et mer moderne alternativ, når produktet er montert på veggen, og skaper en følelse av letthet og vektløshet i strukturen. Hengende nattbord forenkler rengjøringen av rommet sterkt, og gjør det mulig å vaske eller støvsuge gulvet fritt, og nyheten i designene vil effektivt utfylle enhver moderne design.

Typer nattbord - Avhengig av plassering Typer nattbord - Avhengig av plassering

Transformerende sokkler

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot nattbordene, som enkelt kan endre konfigurasjonen og samtidig utføre flere viktige funksjoner. For eksempel er et sidebord med uttrekkbar mekanisme ideelt for de som er vant til en kveldsmat eller en tidlig frokost på sengen. Bordplaten har lett plass til en bærbar datamaskin eller et nettbrett for spillere. Det er også alternativer når en ekstra overflate er festet til sideveggen. I dag kan du også finne modeller som nattbord med svingbar bordplate, under hvilken det er et oppbevaringsrom eller “hekkedukker”, bestående av flere kompakt kombinerte elementer.

Nattbord - Skjenker -transformatorer Nattbord - Skjenker -transformatorer Nattbord - Skjenker -transformatorer

Materialer for produksjon

Et stort utvalg materialer brukes til produksjon av nattbord, spesielt når det gjelder designutvikling. Slike møbler er noen ganger laget av hjemmelagde håndverkere, selv fra enkle improviserte råvarer, for eksempel beholdere for grønnsaker, sagede tømmerstokker, etc. Som for de mest populære materialene inkluderer disse tre og erstatninger (sponplater, MDF), plast, glass og metall. Kombinerte alternativer er ofte funnet..

Nattbord i tre

Slike møbler er absolutt de mest miljøvennlige. Det ser edelt ut, spesielt laget av kostbart naturlig massivt tre. Nattbordet kan ha strenge former eller dekoreres med utskårne mønstre. Økonomiske alternativer er laget av furufiner, men gitt at furu tilhører myke tresorter, er levetiden til slike nattbord ikke lang – festepunktene på dører eller skuffer er ofte de første som deformeres. Også tre kan erstatte sponplater og MDF -plater, men når du kjøper møbler fra disse materialene, er det viktig å ta hensyn til kvaliteten slik at tilstedeværelsen av skadelige stoffer ikke skader helsen..

Nattbord i tre - materialer til fremstilling

Nattbord i plast

Plastmøbler har blitt ganske populære i vår tid. En spesiell fordel ligger i den rike fargepaletten som lar deg lage både lyse aksenter og lyse møbelsammensetninger. Plast tilhører materialer som er ganske bøyelige i behandlingen, noe som gjør det mulig å lage originale møbler av det, og den lave vekten gjør at du kan installere en hengende struktur på soverommet.

Nattbord i plast - Materialer for produksjon

Nattbord i glass

De siste årene har et stort utvalg glassmøbler dukket opp. Produsenter har klart å oppnå den fantastiske styrken til dette materialet, og designere har lykkes med glasselementer for å lage møbelsett. Nattbord i glass vil se lett og elegant ut uten å rote opp plassen. Det kan suppleres med metall-, plast- eller trebiter.

Nattbord i glass - materialer til fremstilling

Nattbord i metall

I dette tilfellet snakker vi ikke om masseproduksjon. Nattbord i metall er arbeidet til individuelle håndverkere. Oftest er de representert av smidde strukturer som vellykket utfyller vintageinteriør, selv om det også er produkter laget av solide metallplater..

Nattbord i metall - Materialer for produksjon

Hvordan velge et nattbord: stiler

Valget av dette eller det nattbordet vil avhenge av hvilke funksjoner eierne planlegger å tildele det. Det kan fungere som både et lite bord og multifunksjonelle møbler, som vil inneholde en rekke skuffer og hyller for blader, bøker, kosmetisk tilbehør og andre nødvendige bagateller..

Størrelsen på nattbordet bestemmes av det totale arealet på rommet – på soverommet bør møbler ikke ta for mye plass. Hvis rommet er lite, er det bedre å velge kompakte alternativer, spesielt når du plasserer to elementer på hver side av sengen. I dette alternativet er det også verdt å vurdere at nattbordene skal ha samme design (noen ganger kjøpes hele sett med sengen). Hvis du har tenkt å kjøpe ett nattbord, er det bedre å plassere det på høyre side av sengen – som praksis viser, ser et rom med et slikt arrangement mye mer behagelig ut.

En viktig rolle i valget spilles av interiørstilen, der møbeldesign er av avgjørende betydning. Her er noen eksempler på hvordan et nattbord kan se ut i en bestemt designløsning..

Klassisk

Når vi snakker om klassikere, snakker vi selvfølgelig om møbler laget av naturlig tre, som fullt ut må understreke den elegante og høye prisen på møblene. Nattbord kan være rikt dekorert, inneholde elementer av utskjæring, forgyling.

Hvordan velge et nattbord - Klassisk stil

Provence

Den romantiske rustikke stilen kan tilføre soverommet interiør med et sjarmerende middelhavsoppslag. Her foretrekkes tilstedeværelsen av semi-antikke tremøbler med karakteristiske slitasje og sprekker. Det mest populære vil være lyse pastellfarger..

Hvordan velge et nattbord - Provence -stil

Loft

En ganske populær moderne trend innebærer enkelhet i former med industriell aksent. Når du velger et nattbord, foretrekkes den maksimale lakonismen for etterbehandling med en kombinasjon av massivt tre og en metallramme.

Hvordan velge nattbord - Loftstil

Minimalisme

Austeristisk minimalisme som ikke tåler pretensiøsitet, understrekes best av tilstedeværelsen av møbelelementer med klare former. Det kan være et rektangulært nattbord i hvitt, grått, svart med blank overflate og fullstendig mangel på innredning. Samtidig kjennetegnes møblene ved sin store kapasitet, som ofte kombinerer flere funksjoner..

Hvordan velge et nattbord - Minimalisme stil

Høyteknologisk

De mest uventede kreative ideene vil gjenspeiles her. Originaliteten til utførelsen av møbler med romformer og bruk av materialer som plast og glass vil bli de viktigste definerende nattbordene i høyteknologiske soverom. Fargepaletten domineres vanligvis av svart, mørkblått, metallisk.

Hvordan velge et nattbord - Høyteknologisk stil

Østlig stil

Lave møbler er karakteristiske for forskjellige retninger i den orientalske stilen, så et nattbord i et slikt interiør bør velges på huk, med små ben, runde eller rektangulære. Tilstedeværelsen av blomsterpynt og andre dekorative elementer er ganske passende her..

Hvordan velge et nattbord - orientalsk stil

Nattbord – bilde

All rikdommen i variasjonen av et så stort, men samtidig ganske betydelig interiørartikkel, som et nattbord, har vi samlet i bildene av fotogalleriet. Her kan du bli kjent med de forskjellige modellene og deres vellykkede beliggenhet på soverommene i forskjellige stiler. Gledelig visning!

Nattbord - foto Nattbord - foto Nattbord - foto Nattbord - bilde Nattbord - bilde Nattbord - bilde Nattbord - bilde Nattbord - bilde Nattbord - bilde Nattbord - bilde Nattbord - bilde Nattbord - bilde Nattbord - bilde Nattbord - bilde Nattbord - bilde Nattbord - foto Nattbord - foto Nattbord - bilde Nattbord - foto Nattbord - bilde Nattbord - bilde Nattbord - bilde Nattbord - foto Nattbord - bilde Nattbord - foto Nattbord - bilde Nattbord - bilde Nattbord - bilde Nattbord - bilde Nattbord - foto

Published
Categorized as Soverom